fbpx
Ankkalampi logo

viikkokirje17/2023

Maxi-Ankat

Maanantaina saimme nähdä taas hienoja omia leluja leluesittelyssä.  Leikkeihin otettiin lisäksi myös päiväkodin leluja mukaan.  Tiistaina viskareilla sekä muilla Maxi-Ankoilla oli aiheena vappuisat tehtävät.  Viskarissa tehtiin pehmopaloilla vappunaamoja, kokeiltiin kuinka kauan ilmapallo pysyy pomputtaen ilmassa, mietittiin kuinka monta värikästä palikkaa on kadonnut sekä lopuksi pöytäpuuhissa piirrettiin oikeat vapputavarat eläimille ja väritettiin vappupellet.  Muilla Maxeilla oli myös ilmapallotestejä sekä vappuvisa erilaisista vapuun liittyvistä perinteistä.  Lopuksi myös muut Maxit värittivät pellet.  Keskiviikkona askartelimme jokaiselle oman vappuhyrrän.  Hyrriä pääsimme käyttämään vappujuhlinnassa perjantaina.  Torstaina jumppasimme salissa vappuisan jumpan.  Lapset pääsivät pysähtymään patsaiksi, josta otettiin valokuva sekä leikkimään insinbööriä ja robottia, jossa insinööri yritti saada robotteja kulkemaan ilman törmäystä.  Lisäksi jokainen sai tehdä sirkusmusiikin tahtiin ilmapallolla omia temppuja sekä leikkiä leikkivarjolla erilaisia yhteisleikkejä.  Lopuksi lapset “pumpattiin täyteen ilmaa” niin, että he olivat mahdollisimman pitkinä ylhäällä ja heti perään heidät “puhkaistiin jätti neulalla “, jolloin he kaatuivat rentoina maahan.  Jumppasalissa nauru raikasi tämän rentoutuksen jälkeen.  Perjantaina käynnistimme odotetut vappujuhlat naamiaisten sekä herkuttelun ja musiikin merkeissä.  Pääsimme myös seuraamaan hassun hauskaa sirkusesitystä saliin, josta vastasivat päiväkodin aikuiset.  Perjantaina pääsimme nautiskelemaan myös munkkeja välipalaksi.  Maxi-Ankoissa on luettu koko lukuvuoden Lasse-Maijan etsivätoimisto kirjasarjan kirjoja.  Lapset ovat olleet näistä kirjoista todella innoissaan.  Olemme ehtineet lukea jo Pyörän arvoituksen, Kahvilan arvoituksen, Muodin arvoituksen, Linnan arvoituksen, Rakkauden arvoituksen, Elokuvan arvoituksen, Koulun arvoituksen, Muumion arvoituksen, Eläinhoitolan arvoituksen, Sirkuksen arvoituksen sekä Palokunnan arvoituksen,

Ma 1.5.   Vappupäivä. Päiväkoti on kiinni.

Ti  2.5.   Viskarissa aiheena erilaiset hahmottamiseen liittyvät tehtävät (esim.pisteestä pisteeseen).  Muilla Maxeilla aiheena tosi-epätosi sekä riimit.

Ke  3.5.  Salaisia askartelupuuhia.

To 4.5.  Salaisia askartelupuuhia

Pe  5.5. Lähdemme “kurkkaa kirkkoon”-vierailulle Pyhän Katariinan kirkkoon. Pääsemme oman ryhmän kesken tutustumaan papin opastuksella kirkon erilaisiin tiloihin.  Lähtö päiväkodilta bussipysäkille klo  8.50.

Midit

Viikko alkoi jälleen perinteisellä lelupäivällä. Lelut esiteltiin kavereille ja tällä kertaa nähtiin mm. useampi pehmolelu sekä monenmoista kulkuneuvoa. Leikkipäivänä harjoiteltiin lainaamaan lelua myös kaverille.  Lasten toiveita kuunnellen kädentaidot nousivat monella esille, joten tällä viikolla leikkikartassa oli vaihtoehtona myös kädentaito puuha. Leikin lisäksi sai halutessaan tehdä Midien ikkunaa koristamaan tulppaanin tai leskenlehden. Kukka tehtiin leikaten ja pujotellen. Ja tämänhän halusi tehdä suurin osa lapsia.

Tiistaina leikkipienryhmät jakaantuivat omiin puuhiinsa. Muutama lapsi halusi vaihtaa prinsessa leikistä kulkuneuvot ryhmään ja sehän tietenkin sopi. Prinsessa porukka pukeutui juhla-asuihin ja menivät tanssiaisiin. Lopuksi luettiin myös uusi prinsessa satu. Kulkuneuvot porukka arvuutteli erilaisten ajoneuvojen ääniä äänikirjan avulla. Luimme myös  Onni-pojan kierrätyskirjan. Kirjan innostamana aloimme rakentamaan omaa liikennekaupunkia kierrätys materiaaleista. Kaupungissa oli mm. parkkitalo, tunneleita, teitä, hissi. Kaupungin rakentaminen jatkuu ensi viikolla.

Keskiviikkona ja torstaina menimme pienryhmissä metsään. Tuttu metsäloru kerrattiin retken alussa. Metsässä lapset saivat leikkiä. Leikin lisäksi keksittiin satu jostakin metsän eläimestä. Molempien ryhmien saduissa seikkaili karhu. Sadut taltioimme lasten kasvunkansioihin. Tarkastelimme myös puiden oksiin ilmestyneitä silmuja. Lopuksi keräsimme vielä tulevaan projektiimme keppejä.

Perjantai huipentui koko talon yhteiseen vappu juhlaan naamiaisten sekä herkuttelun ja musiikin merkeissä.  Pääsimme myös seuraamaan hassun hauskaa sirkusesitystä saliin, josta vastasivat päiväkodin aikuiset.  Perjantaina pääsimme nautiskelemaan myös munkkeja välipalaksi.

Ma 1.5.  Vappupäivä, päiväkoti kiinni.

Ti   2.5.  salaisuuksia

Ke  3.5.  salaisuuksia

To  4.4.  pienryhmät

Pe  5.4. ulkoleikkejä

Minit

Maanantaina Mineillä oli lelupäivä. Leikimme omilla leluilla ja päiväkodin leluilla. Kaverin lelua sai lainata, jos kaveri antoi siihen luvan.  Näin toimiessaan Mini-Ankat opettelivat kaveritaitoja, kuunnellen ja kunnioittaen kaverin toiveita. Tiistaina lähdimme ”kaupunkiretkelle” päiväkodin lähellä olevan ison tien varteen ja löysimme hyvän paikan, johon jäimme ihmettelemään millaista liikenne on ja miten siellä kuuluu toimia. Mini-Ankat näkivät kuorma-auton, busseja, betoniauton, pyöräilijöitä, kävelijöitä, pakettiautoja ja henkilöautoja. seurasimme myös miten liikennevaloissa kuuluu toimia. Keskiviikkona meillä oli lauluhetki kevät ja kesä teemalla. Ensin ihmettelimme miten kevään ja kesän erottaa talvesta ja syksystä, ja Minit osasivat hienosti kertoa että keväällä/kesällä ei ole lunta. Sekä lisäksi katsoimme puhelimesta miltä näyttää hämähäkki, muurahainen, heinäsirkka ja perhonen, sen jälkeen lauloimme Hämähämähäkki, Perhonen, Aurinko paistaa kaikille, Aurinko aurinko lettuja paistaa ja Pieni iloinen tie. Mini-Ankat saivat soittaa marakasseilla sekä helistimillä Pieni iloinen tie -laulun aikana. Tämä oli lapsista tosi kivaa. Torstaina Mini-Ankat askartelivat vappuaskarteluna ilmapallon kartongista ja silkkipaperista. Minit pääsivät leikkaamaan aikuisen kanssa ilmapallon muotoisen palasen kartongista ja saivat liimata siihen rytistettyjä silkkipaperinpalasia. Tämä oli Mini- Ankoista kivaa. Perjantai huipentui koko talon yhteiseen vappujuhlaan naamiaisten sekä herkuttelun ja musiikin merkeissä.  Pääsimme myös seuraamaan hassun hauskaa sirkusesitystä saliin, josta vastasivat päiväkodin aikuiset. Mini-Ankat katsoivat ja ihmettelivät sirkusesitystä haltioituneina. Mini-Ankat saivat esitellä omat naamiaisasunsa omassa ryhmätilassa ennen sirkusesitystä. Perjantaina pääsimme nautiskelemaan myös munkkeja välipalaksi.

Ma 1.5.  Vappupäivä, Päiväkoti kiinni

Ti   2.5.  Lelu- ja leikkipäivä

Ke  3.5.  Äitienpäivä askartelut

To  4.5. Äitienpäivä askartelut

Pe   5.5.  Satuhetki