fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER VK 10 / 2022

MINIS

Aurinkoinen maaliskuinen maanantai lähti käyntiin kuraleikeillä. Aurinko oli jo ehtinyt sulattaa etupihalle pieniä kuralammikoita joissa minit viihtyivät koko aamu-ulkoilun ajan. Sisällä päivä jatkui kädentaidoilla. Muovailimme pienryhmissä midien kanssa. Midit auttoivat hienosti minejä muovailutaikinan kaulimisessa ja kuvioiden teossa. Minit nauttivat kovasti muiden lasten huomiosta ja avusta. Tiistaina rakenneltiin pienryhmissä legoilla, junaradoilla sekä duploilla.  Lapset rakensivat mm.juna-aseman, taloja ja prinsessalinnan hevostalleineen. Keskellä viikkoa tutustuimme eksoottisiin hedelmiin aistituokiolla. Ensin opettelimme hedelmien värien tunnistamista ja nimiä. Jokainen sai vuorollaan tunnustella, katsella, haistella ja maistella omia hedelmä paloja. Minit maistoivat rohkeasti kaikkea mitä oli tarjolla. Maistelimme mm. kiiviä, ananasta, mangoa, taateleita ja granaattiomenaa. Torstaina meitä liikutti musiikkiliikuntatuokio. Harjoittelimme liikuntalaulujen avulla tunnistamaan kehon osia sekä liikkumaan eri tavoin (hitaasti,nopeasti). Vauhdikas viikko taputeltiin englanninkieliseen satutuokioon.

Next week for Minis:

MON   DRAAMATUOKIO

TUE     ULKOLEIKIT  + MUSKARI

WED    KÄDENTAIDOT

THU     PYHÄN PATRIKIN PÄIVÄ (PUKEUDU VIHREÄÄN)

FRI        OMAN KIRJAN PÄIVÄ

 

 

MIDIS

Viikkomme alkoi vapaan leikin parissa pienryhmissä, sekä koko ryhmän yhteisillä leikeillä. Olemme viettäneet paljon aikaa omalla pihalla leikkien, ja erityisesti erilaiset juhlat ja kekkerit ovat olleet lasten leikkien teemana viikon aikana. Tällä viikolla säät ovat olleet mahtavat, ja lapset ovatkin arvelleet kevään jo saapuneen; lumikasat sulava siellä täällä, uusia kevyempiä vaatteita on esitelty innolla kavereille, ja aurinkolasejakin on jo tarvittu pihalla. Maanantaina päästiin leikkimään ja leipomaan uusilla muovailuvahoilla hauskoja tuotoksia. Meillä Ankkalammessa alkoi myös eksoottisten hedelmien viikot. Olemme tutustuneet erilaisiin hedelmiin, sekä opetelleet nimeämään niitä suomeksi ja englanniksi. Pääsimme maistelemaan mm. granaattiomenaa, mangoa, kiiviä, ananasta sekä taateleita. Hedelmäteeman parissa vietimme myös musiikki- ja askartelutuokiot tällä viikolla. Englannin kielellä harjoittelimme uusia hedelmälauluja, ja opettelimme samalla tunnistamaan rytmejä, sekä soittamaan instrumentteja ja liikkumaan niiden tahdissa. Torstaina askartelimme paperilautasen puolikkaista mehukkaita vesimeloneja. Käytimme vihreää, punaista ja hieman mustaa. Osa lapsista maalasi, osa leikkasi väripaperista meloninosat. Maalaukseen käytimme siveltimiä ja sieniä, ja lopuksi töpöteltiin pieniä mustia siemeniä vanupuikkojen avulla. Lasten mielestä oli hassua maalata ”korvatikulla”! Perjantaina leikimme pitkään ulkona yhdessä Minien ja isompien kanssa. Sisällä vielä maalailtiin vesiväreillä ja viikko päättyi mihinkäs muuhunkaan kuin perjantaidiscoon ja tanssin hurmaan!

 

Next week for Midis

MON      PLANTING

TUE        INDOOR GYMNASTICS + MUSKARI

WED      TRIP DAY – LEAVING 9:30

THU       ST.PATRIK’S DAY (WEAR SOMETHING GREEN!)

FRI         STORIES & DRAMA DAY

 

VISKARIT JA MESTARI-ANKAT

Viskareiden viikko alkoi vähän erilailla kuin piti. Kolme ryhmästä oli paikalla ja he pääsivät Midien kanssa leikkimään Midien puolelle. Eskarit pitivät matikkapäivän. Eskarilaiset tutustuivat kymppipareihin tekemällä itse erilaisista leluista kymppipareja sekä kirjoittamalla paperilappuihin kaikki parit (esim. 1+9=10). Hauskaa erilaista tekemistä. Mestari-Ankat piirsivät myös oman kuvansa vihkoihin. Meitä kaikkia huvitti viskarivihkoissa olevat omakuvat viime vuodelta. Nyt Mestari-Ankat keskittyivät tekemään jopa silmäripsetkin, edistystä siis. Tiistaina pidimme improvisaatiotuokion. Nostimme hatusta tilanteen sekä tavan, millä esitämme kyseisen tilanteen. Aikuiset näyttivät ensin mallia: Uimarannalla laulaen. Lapsia kovasti nauratti ja oli ihana huomata, kuinka esityksen jälkeen osa lapsista heti nosti käden ylös, että haluaa tulla esiintymään. Ja mikä kaikkein parasta oli se, että JOKAINEN lapsi tuli esiintymään joko toisen lapsen kanssa tai aikuisen kanssa. Upeaa heittäytymistä ja kyllä meillä oli hauskaa! Iltapäivällä teimme hassuja kurkkivia lumiukkoja maalaamalla sekä koristelemalla ne miten jokainen itse halusi. Keskiviikkona Mestari-Ankat tutustuivat M-kirjaimeen erilaisten tehtävien avulla. Kuuntelimme kuuluuko sanan alussa tai sanassa yleensä m-äänne. Vaikeampaa on kuulla m tai mm-äänne. Riimittely sujuu tältä ryhmältä niin hyvin. On kiva kuunnelle, kun lapset itsekin jo riimittelevät. Harjoittelimme myös m-kirjaimella alkavien sanojen kirjoittamista. Teimme myös Eskarikirjan tehtäviä. Eskarikirjassa oli myös tehtävä kiusaamiseen liittyen. Saimme hyvän keskustelun aiheesta aikaiseksi. Ulkona leikimme kirkon rottaa sekä lasten omaa keksimää hippaa ”pölypallo”. Viskarit keskiviikkona keskittyivät erilaisiin käsitteisiin ja niiden hahmottamiseen sekä numeron ja vastaavan lukumäärän hahmottamiseen. Tällä viikolla Ankkalammessa vietetään myös eksoottisten hedelmien viikkoa. Saimme maistaaksemme erilaisia hedelmiä ja lasten ilmeet olivat kyllä kuvaamisen arvoisia, ainakin sitruunan kohdalla. Monen mielestä ananas tai taateli oli parasta.  Torstaina teimme retken kirjastoon. Jokainen otti reppunsa mukaan ja sai valita kirjastosta 2 kirjaa, jotka halusi lainata. Jokainen kantoi repussaan valitsemansa kirjat. Reppujen kantaminen oli hyvää harjoitusta tuleville vuosille. Tätä harjoittelemme lisää, koska osa lapsista vähän valitteli repun painavuutta. Perjantaina olikin avoimet ovet päiväkodissa ja me viskarit ja eskarit vietimme aamupäivän pihaleikkien parissa. Olemme tällä viikolla saaneet nauttia muutamat syntymäpäivätkin. Yhtä juhlaa tämä elämä, voi kun olisikin 😉

 

Next week for Viskarit and Eskarit:

MON         VISKARIT: PLANTING / MESTARI-ANKAT: MATIKKAPÄIVÄ

TUE           ARTS AND CRAFTS + MUSKARI

WED          VISKARIT ACTIVITY / MESTARI-ANKAT: SEIKKAILUJEN ESKARI PÄIVÄ

THU           ST.PATRIK’S DAY

FRI             SATU-JA DRAAMAPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

Heli, Paula, Katja, Eliise, Nasra, Melissa & Angelyn