fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 40/2021

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 40/ 2021

 

Tällä viikolla Minit ovat päässeet tutustumaan lisää sadonkorjuuteemaan askartelujen ja laulujen kautta. Minit ”säilöivät” kauden kasviksia ja hedelmiä omiin hillopurkkeihinsa ja aamupiirissä laulettiin vihanneslauluja sekä suomeksi, että englanniksi. ”Popsi, popsi porkkanaa…” ja ”i love broccoli” on soinut korvamatona viikon aikana. Loppuviikosta Minit pääsivät syksyiselle satujumppa retkelle sadun ankan sekä siilin kanssa, jossa he harjoittelivat hyppimistä, kierimistä sekä kaikkea muuta kivaa mitä lehtikasoissa voi tehdä. Viikko päätettiin opiskelija Jennan viimeisen päivän kunniaksi musiikkihetkeen, jossa rytmittelimme ja jammailimme lempilaulujen tahtiin!

 

Maanantaina Midit harjoittelivat perhesanastoa englanniksi hauskan leikin avulla. Tämän viikon aikana Mideissä on oltu erityisen kiinnostuneita hienomotoriikaa ja keskittymistä vaativista tehtävistä. Plus-plus palat, palapelit ja hamahelmet ovat olleet suosittuja! Tiistain retki suuntautui Säätytalon puiston toiselle puolelle kiipeilytelineeseen lasten toiveesta, jossa Midit pääsivät harjoittelemaan karkeamotorisia taitoja. Vaikka kohde oli tuttu, herätti se Mideissä hilpeyttä ja lapset pitivät hauskaa! Erityisesti leikki värikkäiden puiden lehtien keskellä oli mieleistä. Keskiviikkona muskarissa soi syksyiset laulut ja pienryhmissä harjoittelimme matemaattisia taitoja. Opettelimme uuden laskemislaulun ja harjoittelimme yksi-yhteen vastaavuutta maatilan eläinten avulla. Torstaina vuorossa oli pienryhmissä eläinjoogaa sekä kehonhallinta harjoituksia. Viikon päätteeksi teimme ihanat kurpitsa-askartelut ja aloitimme valmistelut Halloweenia varten, Open Miciä unohtamatta!

 

Maxit aloittivat viikon sateisissa tunnelmissa askarrellen. Sateenvarjoaskartelussa lapset pääsivät harjoittelemaan hienomotorisia taitoja ja valita itse millä tekniikalla halusivat eri vaiheita toteuttaa. Tiistaina vuorossa oli retki Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunkiin. Vierailuun kuului opastettu kierros, jossa opas kertoi meille tämän Helsingin vanhimman talon historiasta ja 1700-luvun Helsingistä. Tutustuimme erilaisiin ammatteihin, kuten kauppias, suutari sekä peruukintekijä. Lopuksi saimme pukeutua vanhan ajan vaatteisiin ja leikkiä museon tiloissa. Lasten leikeissä näkyi ja kuului oppaan kertomukset, kävimme suutarilla ja lastasimme kauppatavaroita laivaan. Kävipä siellä muuan varaskin viemässä juustot kaupasta. Lopuksi lapset halusivat pitää nukketeatteriesityksen sekä muotinäytöksen, jossa esiteltiin upeita 1700-luvun vaatteita. Keskiviikkona Maxit harjoittelivat englannin kieltä uuden pelin muodossa! Pelissä arvuuteltiin englanninkielisiä sanoja ja harjoiteltiin kuvailua. Torstain viskarituokiolla teemana oli sanarytmin harjoittelu ja sanojen analysoiminen. Teimme tuokion aikana erilaisia rytmejä käsin, rummulla sekä Chrome Music labin avulla. Rytmien mukana tavutimme ja rytmitimme erilaisia sanoja ja laskimme tavuja. Perjantaina tutustuimme perinteisiin suomalaisiin eläinsatuihin, joissa seikkailivat kettu, karhu ja susi. Eläinten luonteenpiirteiden avulla harjoittelimme tunnistamaan myös omia luonteenpiirteitämme!

 

ALUSTAVA VIIKKO-OHJELMA/ WEEKLY PROGRAM PLAN

Minit/Minis

Ma / Mon 11.10 Muskari klo 9:30 / Leikkiä

Ti / Tue 12.10 Eläinsadut

Ke / Wed 13.10 Kädentaidot – suloiset satueläimet

To / Thu 14.10 Eläinjooga

Pe / Fri 15.10 Rytmimuskari-eläinlaulut

 

Midis

Ma / Mon 11.10 Animal stories project

Ti / Tue 12.10 Field trip. We leave 9.30 from park.

Ke / Wed 13.10 Muskari 9.30/ Small group activities

To / Thu 14.10 Gymnastics

Pe / Fri 15.10 Arts & Crafts

 

Maxis

Ma / Mon 11.10 Arts & Crafts

Ti / Tue 12.10 Field trip to library. We leave 9.30

Ke / Wed 13.10 Muskari 10.15 / Small group activities

To / Thu 14.10 Viskari & Pre-Viskari

Pe / Fri 15.10 Emotion & friendship skills / Animal stories project

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice & sunny weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies