fbpx

viikkokirje – weekly letter 4/2021

 

MINIS:

Minis this week travelled to Brazil and on Monday all groups were introduced to the country’s traditions, place on the map, culture, nature, music, and animals. On Tuesday children expressed their creativity and developed their scissor, fine motor and gluing skills by crafting colorful Brazilian rain sticks, using paper rolls, filling them with rice and decorating them with fabric and wool yarn pieces. On Wednesday, the group practiced their dancing and rhythm skills, celebrating a festive Samba carnival parade together with Midis, Maxis and Viskarit, shaking their handmade rain sticks and dancing holding each other’s hands. On Thursday, Minis went on an exciting sensory walk in the rainy Amazon, listening to animal sounds and walking barefoot on a path with different surfaces, such as soft leaves, sticky sand, bumpy small stones and muddy water! After the walk kids painted using sponges, footprints of emu bird and jaguar! On Friday, children practiced their gross motor and balance skills, participating in an obstacle course in the rain forest where they got to balance on small rocks, jump over small hills, climb, jump from tree to tree holding branches and swimming in the water. The group during this week also practiced identifying shapes and colours in both English and Finnish. We had another lovely week and looking forward for the next one!

 

Next week for Minis:

MON        TRIP TO MEXICO-ORIENTATION

TUE          CRAFTING MINI PINATAS + MUSKARI

WED        VOLCANO ERUPTION & OBSTACLE COURSE

THU         MARIACHI FIESTA!

FRI           WALKING TRIP-Leaving at 9:00

 

MIDIT:

Terveiset Brasiliasta! Viikkoon on mahtunut menoa ja meininkiä aina Rion villeistä Sambakarnevaaleista Amazonin sademetsissä samoiluun. Alkuviikosta askartelimme päähineet sambajuhlaa varten. Jokainen koristeli omansa piirtämällä ja liimaamalla sulkia, kimalletta sekä karvapalloja. Midit ovat kovasti innostuneet harjoittelemaan saksilla leikkaamista, ja moni leikkasikin itse värikkäitä koristeita ja sulkia, sekä vapaalla kädellä että viivaa pitkin harjoitellen. Keskiviikkona pukeuduttiin näihin luomuksiin ja tanssittiin sambaa koko talon kesken. Rytmikäs musiikki vei mukanaan ja tanssimme suurena kulkueena ympäri päiväkotia! Torstaina opettelimme ulkona uuden liikuntaleikin ”Tulkaa kotiin kaikki lapset!” Leikissä liikutaan edestakaisin eri tavoin, tällä kertaa kuin viidakon eläimet. Lapset kuuntelivat ohjeita ja ymmärsivät leikin kulun hienosti, ja keksivät myös itse eläimiä mukaan. Jatkoimme jumppateemalla hämärässä viidakkohuoneessa; tasapainoilimme Amazonin rantakiviä pitkin, ryömimme käärmeenkoloon sekä jaguaarien luolaan ja kiipesimme vuorille. Lopuksi astelimme paljain varpain aistipolulla tunnustellen sademetsän pehmeää kasvillisuutta, viileitä ja lämpimiä kosteikkoja, sekä liukasta mutalampea. Perjantaina vietimme leikkipäivää ja pidimme satutuokion lumiukko Olafin kanssa.

 

Midien ensi viikko:

MA         MATKA KOHTI MEKSIKOA

TI           KÄDENTAITOPÄIVÄ + MUSKARI

KE          LEIKKIPÄIVÄ

TO          TEMPPURATA

PE          RETKI ”CHICHÉN ITZÁ ARKEOLOGISELLE ALUEELLE”. LÄHTÖ KLO:9.30

 

MAXIT JA VISKARIT:

Maanantaina lentokoneemme suuntasi kuumaan Brasiliaan. Kiteytetään Brasilia yhden tytön lausahdukseen ”Brasilia on tunnettu sambakarnevaaleista sekä kolikoistaan.” Maanantaina mietimme, mitä eläimiä sademetsässä elää ja millaisia ääniä niistä kuuluu. Lapset saivat yhteistyönä tehdä Brasilian lipun. Iltapäivällä lapset saivat toteuttaa viidakkojumpan viidakossamme. Siellä apinat, tiikerit ym. eläimet liikkuivat ja kyllä oli hauskaa! Lapset ovat myös harjaannuttaneet hienomotorisia taitojaan eläinvärityskuvien avulla. Keskityimme värittämään kuvat tarkasti. Tiistaina valmistauduimme keskiviikon sambakarnevaaleihin erilaisten päähineiden teolla. Lauloimme aamutuokiossa myös viidakkoaiheisia lauluja suomeksi ja englanniksi. Lapsille on noussut hirmutärkeäksi saada olla apulaisia. Olemme tehneet kolme erilaista apulaislistaa ja tärkein tietenkin on apulaisleima hyvin tehdystä työstä. Iltapäivällä leikimme myrkkysienileikkiä sekä piirsimme omat viidakkomme. Viidakoissa suhisi käärmeitä, linnut lensivät ja tiikerit söivät apinoita-hurjaa! Vilman johdolla musisoimme tänään viidakossa. Keskiviikkona leikimme ulkona kissa- ja hiirileikkiä sekä nautimme ihanan märästä lumesta. Sisällä vietimme sambakarnevaaleja yhdessä midien ja minien kanssa. Laitoimme eilen tekemämme päähineet päälle ja karnevaalit sai alkaa! Teimme sambakulkueen ja kaikki kannustivat toinen toistaan. Olipas riehakkaat karnevaalit! Jatkoimme vielä aamupiirissä karnevaaleja esiintymisen merkeissä. Jokainen sai tulla yksin tai parin kanssa esiintymään ja lopuksi vielä halukkaat saivat tanssia/esiintyä yksin. Torstaina teimme matkan sademetsään. Lapset olivat erilaisia eläimiä metsässä kuten apinoita, gepardeja, anakondia ja laiskiaisia. Löysimme jopa anakondan pesän retkellämme ja lapset halusivat etsiä ruokaa ja ruokkia sitä, hui! Pidimme myös aamupiirin metsässä, ihanasti metsässä iloinen lasten laulanta kuului kauas. Kuuntelimme myös metsän ääniä ja monia erilaisia lintujen ääniä kuulimmekin. Joku lapsista sanoi nähneensä suden jälkiä. Hurja retki siis! Pois tullessamme lauloimme Walking in the jungle laulua jonossa tehden erilaisia eläinten liikkeitä. Perjantaina olikin capoeira päivä. Lapset olivat pareittain ja harjoittelimme erilaisia liikkeitä. Lapset saivat myös vuorotellen esitellä erilaisia liikkeitä. Keskittyminen ja kuuntelutaito on selkeästi lisääntynyt ryhmässä. Aamupiirissä luimme Herra Hakkaraisen Seitsemän ihmettä kirjasta tarinan Brasiliasta ja kyllä sai taas nauraa Herra Hakkaraisen kommelluksille! Kylläpäs Brasiliassa oli kivaa! Katsotaan mitä Meksikon matka ensi viikolla tuo tullessaan!

 

VISKARIT:

Viskarit harjaannuttivat kädentaitojaan apina askartelun merkeissä. Laitoimme ihanat pikkuapinat koristelemaan viidakkoamme. Olemme myös harjoitelleet esiintymistä sekä yskin että yhdessä sambakarnevaalien yhteydessä. Rohkeita ovat joka ikinen! Tällä viikolla keskityimme jälleen myös kirjaimiin. Harjoittelimme lyhyitä ja pitkiä äänneasuja sekä symbolin ja liikkeen yhdistämistä (esimerkiksi A-AA). Keskityimme omaan tekemiseen sekä harjoittelimme hyppimistä yhdellä ja kahdella jalalla sekä jonossa liikkumista. Lopuksi pareittain pelattiin lautapelejä. Keskittyminen on lisääntynyt ja on myös hienoa se, että kaikki tulevat toimeen keskenään, ei ole väliä kenen pari on ja hommat sujuvat! Hyvä viskarit!

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON          MATKA JATKUU MEKSIKOON + MARIACHI MUSIIKKIA

TUE            ASKARTELUPÄIVÄ + MUSKARI

WED          LEIKKIPÄIVÄ

THU           LEIPOMISPÄIVÄ

FRI             RETKI ”CHICHÉN ITZÁ ARKEOLOGISELLE ALUEELLE”. LÄHTÖ KLO:9.30

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Stella, Kairi & Angelyn