fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 39/2021

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 39/ 2020

Tällä viikolla minit jatkoivat syksyisiä askarteluja sieniprojektin parissa. Musiikkikasvatuksesta minit saivat nauttia muskarin peruuntumisen takia omassa musiikkihetkessä.  Suomen, että englanninkielisiä lauluja on laulettu myös aamupiireissä. Tällä viikolla olemme myös päässeet tutustumaan lisää minien omiin lempisatuihin ja kokemaan satujen tuomia seikkailuja. Lasten päiväkotiin tuomia sadonkorjuuherkkuja tutkittiin ja ihmeteltiin innokkaasti! Ensi viikolla jatkamme projektia 🥕🍎🍐

 

Midien uusi viikko starttasi tunnetaito-harjoitusten parissa. Midit pääsivät tutustumaan uuteen lauluun: ”Miltä nallesta tuntuu?”. Lisäksi lapset piirsivät vahaliiduilla ja puuväreillä, miltä ilon tunne voisi näyttää. Tiistaina Midit suuntasivat retkelle yhdessä Maxi-kavereiden kanssa. Tällä kertaa suuntana oli Kauppatori. Kauppatorilla pääsimme tutustumaan sadonkorjuun herkkuihin, kuten tuoreisiin vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin. Ostimme tuliaisia myös päiväkodille. Mukaan tarttui esim. mustikoita ja viikunaa. Päiväkodilla pääsimme tutkimaan tarkemmin ostoksiamme. Keskiviikkona jatkoimme sadonkorjuu-teeman parissa. Luimme lasten kotoa tuomia kirjoja aiheeseen liittyen sekä kuuntelimme ihanaa Vegetables-laulua. Pääsimme myös tutkimaan lasten tuomia herkkuja, kuten ananasta, kurpitsaa, omenaa sekä munakoisoa. Torstaina luvassa oli sisäliikuntaa pienryhmissä. Sisäliikunta sisälsi pallon käsittelyä eri keinoin. Viikon Midit päättivät kädentaitojen & Open Micin rytmeissä.

Maxit aloittivat viikon kädentaitoja harjoittaen. Askartelussa hyödynnettiin tällä kertaa luonnonmateriaaleja, lähipuiston kauniita lehtiä. Tiistaina oli aika suunnata retkelle, tällä kertaa kohteena Kauppatori. Kauppatorilla Maxit olivat erittäin kiinnostuneita torikojujen sisällöistä ja esittivät hyviä kysymyksiä. Keskiviikkona tutustuimme eri aistien avulla kotoa tuotuihin sadonkorjuun antimiin. Ananas ja omena tuntuivat maistuvan Maxeille paremmin kuin hyvin! Lisäksi luimme kotoa tuotuja kirjoja, kuten valloittavan sadun ”Käpymetsässä punertaa”. Torstaina oli vuorossa pre-viskari & viskari. Pitkin viikkoa Maxit ovat innokkaana jatkaneet lautapelien pelaamista. Erityisesti Monopoli tuntuu olevan lasten suosiossa, ja sitä kautta lapset pääsevätkin harjoittamaan monia erilaisia taitoja, kuten matematiikkaa, tutustumaan rahaan & sen käyttöön, oman vuoron odottamista ja sääntöjen noudattamista. Viikon päätteeksi Maxit harjoittivat tunnetaitoja. Maxit ovat harjoitelleet ilmaisemaan omia tunteitaan myös englannin kielellä ja kuunnelleet laulua ”The Feelings song”.

 

ALUSTAVA VIIKKO-OHJELMA/ WEEKLY PROGRAM PLAN

Minit/Minis

Ma / Mon 4.10 Muskari klo 9:30 / Leikkiä

Ti / Tue 5.10 Kädentaidot

Ke / Wed 6.10 Kädentaidot

To / Thu 7.10 Eläinjooga

Pe / Fri 8.10 Rytmiklubi

 

Midis

Ma / Mon 4.10 Emotion & friendship skills project

Ti / Tue 5.10 Field trip. We leave 9.30 from park.

Ke / Wed 6.10 Muskari 9.30/ Small group activities

To / Thu 7.10 Gymnastics

Pe / Fri 8.10 Arts & Crafts

 

Maxis

Ma / Mon 4.10 Arts & Crafts

Ti / Tue 5.10 Field trip. We leave 8.45 from park.

Ke / Wed 6.10 Muskari 10.15 / Small group activities

To / Thu 7.10 Viskari & Pre-Viskari

Pe / Fri 8.10 Emotion & friendship skills

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice & sunny weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies