fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 37/2021

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 37/ 2020

Tervehdys Mini-Ankoista! Kuluneella viikolla on ihmetelty ja ihasteltu värikkäitä puita ja ensi kertaa tänä syksynä myös hieman hytisty kylmenevässä säässä. On siis tullut harjoiteltua pipojen ja hanskojen pukemista, riisumista ja erityisesti niiden pysymistä päällä 😉 Satuhetkessä luettiin yhden lapsen lempikirja, mikä kertoi Tomppa pojasta. Syksyn tulo näkyy ja kuuluu vahvasti toiminnassa. Kädentaidoissa on taiteiltu syksynlehtiä ja sieniä. Aamupiirissä on laulettu ja loruteltu erilaisia syyslauluja – tämän hetken suosikkeja ovat mm. Siinan taikaradion Sade, Sataa, sataa ropisee ja Rainbow song. Torstain temppuradassa harjoiteltiin tärkeitä motorisia taitoja esim. tasapainoa, tarkkuusheittoa, ryömimistä ja puolapuille kiipeämistä.

 

Midien viikko alkoi tunnetaitojen parissa. Käsittelimme pelon ja jännittämisen tunteita draamaleikin avulla. Kurkistimme mielikuvituskiikareilla jännittävästä ovenraosta sisään ja jokainen sai vuorollaan kertoa mitä näkee. Pelottavia asioita olivat mm. möröt, kummitukset ja dinosaurukset. Pohdimme yhdessä millaiset asiat luovat turvaa ja millaisia turvapaikkoja meillä kaikilla on kotona ja päiväkodissa. Iltapäivällä luimme ”Lempi satuni” -projektin tiimoilta Prinsessa Ruususen ja harjoittelimme hieman näyttelemistä draamaleikin avulla. Tiistaina vuorossa oli retkipäivä ja tämän viikon retkemme suuntautui ihastelemaan Suomen pienintä patsasta. Lapset ihastelivat patsasta ja olivat innoissaan, kun pääsivät myös kiipeilemään rappusilla. Keskiviikon muskarissa teemana oli syksyinen sade. Askartelimme ihania satupilviä ja Midit pääsivät harjoittelemaan leikkaamista, liimaamista sekä ompelemisen alkeita, kun pistimme vaahtomuovin paloja langan läpi. Torstaina vuorossa jumppatuokiot pienryhmissä. Harjoittelimme hernepussien kanssa tasapainoilua sekä erilaisia juoksu ja hyppy harjoituksia. Päätimme viikon harjoittaen kädentaitoja ja esiintyen Open Micissä!

 

Maxien viiko alkoi kädentaitojen parissa. Tiistain retkellä Maxit pääsivät VIHDOIN ensimmäiselle sisätiloihin suuntautuvalle retkelle piiiitkään aikaan. Kohteenamme oli Richardinkadun kirjasto, jonka lastenosastolle pääsimme käymään ihan omalla porukalla. Kirjaston työntekijä Satu kertoi meille kirjastosta ja opetti mistä hyllyiltä löytyy mitäkin. Juttelimme myös siitä, miten kirjastossa käyttäydytään ja miten kirjoja kohdellaan. Retki oli oikein onnistunut ja mukaan päiväkodille lähti repullinen satukirjoja lainaan. Aloitimme iltapäivällä myös Linna -projektin prinsessasaduista inspiroituneena. Katsoimme kansallismuseon sivuilta videoita keskiaikaisista linnoista ja sen asukkaista. Videoiden pohjalta syntyi upeaa pohdintaa keskiajan ja nykyhetken eroista. Maxit saivat lyijykynällä hahmotella linnan suunnitelman, jonka pohjalta lähdemme rakentamaan yhteistä isoa linnaa pahvista. Keskiviikon muskarissa teemana oli syksyiset sadelaulut. Askartelimme myös ihania satupilviä ja harjoittelimme ompelemisen alkeita, kun pistimme vaahtomuovin paloja langan läpi.   Keskiviikkona luimme myös Maxien omia suosikkisatuja ja kirjan ”Vilma ja kauniit sanat” pohjalta pohdimme millaisia kauniit sanat ovat ja millaisissa tilanteissa niitä haluamme käyttää. Torstain Viskarituokion tavoitteina oli kuuntelemaan keskittyminen ja huomion kiinnittäminen sanan merkityksestä sen muotoon sanapelin avulla. Harjoittelimme myös numeroiden ja järjestyslukujen eroa kalenterin avulla. Tällä kerralla lapset saivat myös yhden kotitehtävän, jonka avulla harjoitellaan vastuun ottamista annetun tehtävän suorittamisesta.

 

ALUSTAVA VIIKKO-OHJELMA/ WEEKLY PROGRAM PLAN

 

Minit/Minis

Ma / Mon 20.9 Muskari klo 9:30 / Leikkiä

Ti / Tue 21.9 Satuhetki (omia kirjoja voi edelleen tuoda)

Ke / Wed 22.9 Kädentaidot

To / Thu 23.9 Eläinjooga

Pe / Fri 24.9 Rytmiklubi

 

Midis

Ma / Mon 20.9 Emotion & friendship skills project

Ti / Tue 21.9 Field trip. We leave 9.30 from park.

Ke / Wed 22.9 Muskari 9.30 / Fairytale project

To / Thu 23.9 Gymnastics

Pe / Fri 24.9 Arts & Crafts

 

Maxis

Ma / Mon 20.9 Arts & Crafts

Ti / Tue 21.9 Field trip. We leave 9.30 from park.

Ke / Wed 22.9 Muskari 10.15 / Smallgroup activities

To / Thu 23.9 Viskari & Pre-Viskari/ My favourite Story project

Pe / Fri 24.9 Emotion & friendship skills

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice & sunny weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies