fbpx

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 34 / 2022

Minien viikko alkoi yhteisellä musiikkihetkellä, jossa kävimme läpi kuukauden teemaan minä+sinä=me sopivia lauluja. Laulujen keinolla harjoittelimme minien kanssa, miten voi toimia, kun suututtaa ja kiukuttaa. Toimivia keinoja voi olla esimerkiksi tömistäminen tai pomppiminen, jota harjoittelimme myös tiistain jumppahetkellä. Jumpassa minit myös nauttivat kovasti musiikin vaihtelevista rytmeistä ja tunnelmasta tanssimalla huivien kanssa. Keskiviikkona satutuokiolla minit kuulivat sadun Nalle Puhissa ja siitä miten hyvältä tuntuu, kun saa auttaa ystävää. Minit ovatkin innokkaita auttamaan toisiaan muun muassa tuomalla kivoja leluja toisilleen leikkien lomassa. Torstaina rauhoituimme joogaamaan yhdessä. Minit innostuivat kovasti eläinjoogasta, jossa he saivat taipua mitä hassumpiin asentoihin. Viikko päätettiin minien kanssa askarteluhetkeen, jossa minit saivat painaa värikkäitä kukkia paperihylsyä hyödyntäen.

Midien kanssa viikko aloitettiin käymällä yhteisesti läpi miten toimia, kun joku asia suututtaa. Midien kanssa olemme harjoitelleet miten leikit kaverin kanssa onnistuvat kivasti ja millainen on kiva kaveri. Midit muistavat jo hienosti Kielinupun kiukun kesytys laulun, jossa käydään läpi erilaisia keinoja toimia, kun harmittaa. Mideiltä on myös tullut mahtavia omia ideoita, miten kiukkua voidaan kesyttää. Tiistain kädentaidoissa midit pääsivät vesivärimaalauksen pariin, jossa he saivat käyttää luovuuttaan syksyisten maalausten toteuttamiseen. Midit osasivat valita tarkasti mitä värejä halusivat omiin maalauksiinsa käyttää. Keskiviikon satutuokiossa kuultiin satu nalle Puhista ja siitä miten kiva mieli tulee, kun saa auttaa ystävää. Midien ryhmässä onkin syntynyt kuluneen kuukauden aikana uusia ystävyyssuhteita ja ryhmäytymistä on ollut ihana seurata. Torstain joogassa midit pääsivät joogaamaan pareittain, jossa tavoitteena oli vahvistaa jo vanhoja ystävyyssuhteita, mutta myös tukea uusien syntymistä. Viikko huipentui jumppahetkeen, jossa midit harjoittelivat kiipeilyä sekä erilaisia tasapainoilu harjoituksia.

English clubissa Minit sekä Midit ovat kertailleet värejä, joita he muistavatkin jo hienosti. Lisäksi laulujen ja satujen kautta minit ovat päässeet käymään sanastoa ystävyydestä. Tunnetaitoja minit sekä midit ovat harjoitelleet tunnepallojen avulla. Sad ja happy ovat olleet mineille tutumpia tunteita, joita he ovat osanneet osoittaa tai nimetä hienosti. Mideillä lisäksi muidenkin tunteiden ilmaiseminen englanniksi on kehittynyt upeasti eteenpäin.

Maxien viikko alkoi musiikin tahdissa, kun tutustuimme uuteen kappaleeseen ”Aamuhämärässä”, jossa jokaisessa säkeistössä soi aina eri soitin ja Maxien tehtävänä oli muistaa koska on oma vuoro soittaa. Tarkkaavaisuuden lisäksi harjoittelimme samassa rytmissä soittamista ja Maxien suosikki säkeistö olikin viimeinen ”koko bändi”, jossa jokainen sai soittaa täysillä omaa instrumenttiaan. Tiistain retkellä suuntasimme kohti aurinkoista Tervasaarta. Matkaan lähti mukaan tietenkin myös Ritari-Ankka, jolta saimme myös tärkeän tehtävän. Maxien tuli valita Tervasaaresta yksi oma puu ryhmälle, jota käymme jatkossa havainnoimassa kerran kuukaudessa ja tarkkailemme sen muutosta vuoden aikana. Keskiviikkona Viskareiden jumppatuokiolla tanssittiin ja harjoiteltiin erilaisia koreografioita. Lapset saivat ilmaista itseään musiikin tahdissa  ja kaikilla oli hauskaa! Viskareiden jumppaillessa muut Maxit harjoittelivat jälleen matemaattisia taitoja erilaisilla pisteillä. Harjoittelimme tunnistamaan numeroita sekä 1-1 vastaavuutta matikkalaatikon avulla! Maxit harjoittelivat myös hahmottamista ja sarjoittamista rakentaessaan mallikorttien mukaisia värisuoria Multilink-kuutioista. Torstain Viskari -tuokiolla Viskarit tutustuivat C-kirjaimeen tarinan, värityskuvan sekä kehollisen aakkostehtävän muodossa. Kartoitimme myös yhdessä millaisia taitoja jo osaamme ja mitä haluamme viskarivuotena oppia. Päätimme viikon Suomen luonnon päivää juhlien. Lapset keräsivät lehtiä ja käpyjä askartelua varten ja lopputuloksena syntyi ihania lehti- ja käpyotuksia. Katsoimme myös videon saimaannorpasta ja keskustelimme luonnon merkityksestä ja sen suojelun tärkeydestä. Tästä aiheesta opimmekin tulevana kautena yhdessä paljon lisää!

 

NEXT WEEK (WEEK 35):

 

Minit

Ma / Mon 29.8. Muskari klo. 9.30

Ti / Tue 30.8. Jumppa

Ke / Wed 31.8. Open mic / Lelupäivä

To / Thu 1.9. Retki klo. 9.30

Pe / Fri 2.9. Kädentaidot

 

Midit

Ma / Mon 29.8. Muskari klo.10

Ti / Tue 30.8. Kädentaidot

Ke / Wed 31.8. Open mic / Lelupäivä

To / Thu 1.9. Retki klo. 9.30

Pe / Fri 2.9. Jumppa

 

Maxit

Mon. 29.8. Muskari 10.30 & Smallgroup activities

Tue. 30.8. Field trip. We leave at 9.30

Wed. 31.8. Gymnastics (viskari’s)/ Math games

Thu. 1.9. Viskari club/ Gymnastics

Fri. 2.9. Arts & crafts

 

Iloista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies