fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 33/2021

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 33/ 2020

Minien tiimi on vihdoin kasassa ja olemmekin tutustuneet toisiimme viikon aikana. On leikitty niin sisällä kuin ulkona. Aamupiirissä on käyty läpi lasten nimiä, säätä ja laulettu lauluja ja loruteltu suomeksi ja englanniksi. Kädentaidoissa painettiin omat suloiset kädenjäljet, jotka laitetaan koristamaan minien tilaa! Leikkihetkillä olemme harjoitelleet kaveritaitoja ja lelujen jakamista.

Midi-Maxit ovat jatkaneet tällä viikolla kuukausiteeman Minä+Sinä=Me parissa. Midi-Maxit ovat vahvistaneet kaveritaitoja, vuorovaikutusta ja ryhmäytymistä erilaisten pienryhmäleikkien avulla. Midit ovat tällä viikolla uppoutuneet erityisesti dinosaurusleikin syövereihin. Leikin rinnalla lapset ovat mm. tutustuneet dinosauruksiin kirjallisuuden avulla ja pohtineet miksi niitä ei ole enää olemassa. Midit kurkkasivat myös tabletilta, miltä erilaiset dinosaurukset näyttävät ja kuulostavat. Dinosaurusleikki jatkui myös hienosti iltapäivän leikeissä puistossa. Midit ovat aamupiirillä keskustelleet ikävän tunteesta, miltä se tuntuu ja miten sitä voi käsitellä. Lisäksi Midit pääsivät maalaamaan omat kädenjälkensä myöhempää käyttötarkoitusta varten. Midit ja Maxit saivat tällä viikolla päiväkodille vieraakseen ”Vahvuusvariksen”. Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun. Tulevina viikkoina tulemmekin oppimaan varmasti Varikselta paljon uusia asioita ja oivalluksia. Tällä viikolla pureuduttiin ystävällisyyteen. Lapset pohtivat yhdessä, mitä on olla ystävällinen? Miten ystävällisyys näkyy meidän ryhmässämme? Myös Maxit maalasivat omat kädenjälkensä sekä taiteilivat vesiväreillä muistoissa piileviä kesämuistoja. Lisäksi Maxit ovat olleet kiinnostuneita pelaamaan erilaisia lautapelejä, joiden parissa on harjoitettu mm. ohjeiden kuuntelua & noudattamista, muistia sekä päättelykykyä. Midi-Maxit päättivät viikon Open Micin tahdeissa, nauttien musiikista ja saaden samalla esiintymiskokemusta.

Tämän viikon Viskari-tuokion tavoitteina olivat luokittelun harjoitteleminen ja yläkäsitteiden nimeäminen, vastakohta käsitteen harjoitteleminen, käsitteiden oikea ja vasen opetteleminen, kynän käytön harjoitteleminen sekä keskiviivan ylityksen harjoitteleminen. Aloitimme piirtämällä oman kuvan ensimmäiselle viskari kirjan sivulle sekä kirjoittamaan päivämäärän mallista. Toiminnallinen osuus sisälsi luokittelun harjoittelua alias korttien avulla. Lapset keksivät luovasti erilaisia tapoja luokitella kortteja ja samalla pääsimme hieman myös tutusumaan toistemme mieliruokiin, kun jokainen sai järjestellä lopuksi ruoka aine -kortit ”tykkään” ja ”en tykkää” luokkiin. Viskarit olivat kovin mielissään ja innoissaan tehtävien tekemisestä ja tuokion päätteeksi arvoimme yhdessä tehtäviä sekä tuokiota kokonaisuutena. Viskarien mielestä tehtävät olivat ”sopivan vaikeita” ja toiveena oli enemmän liikkumista ja toiminnallisuutta seuraavalle kerralle.

 

ENSI VIIKOLLA / NEXT WEEK 

Minit/Minis

Ma / Mon 23.8. Leikkipäivä

Ti / Tue 24.8. Satupäivä

Ke / Wed 25.8. Kädentaidot

To / Thu 26.8. Eläinjooga

Pe / Fri 27.8. Musiikkituokio

 

Midis

Ma / Mon 23.8. Friendship & Emotion skills.

Ti / Tue 24.8. Midi-Maxis together: Field trip. We leave from park at 9.30

Ke / Wed 25.8. Friendship skills & “Päiväkotirauhan julistus”

To / Thu 26.8. Animal yoga.

Pe / Fri 27.8. Arts & Crafts.

 

 

Maxis

Ma / Mon 23.8. Arts & Crafts

Ti / Tue 24.8. Midi-Maxis together: Field trip. We leave from park at 9.30

Ke / Wed 25.8. Friendship skills & “Päiväkotirauhan julistus”

To / Thu 26.8. Pre-Viskari & Viskari

Pe / Fri 27.8. Guided play

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice & sunny weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies