fbpx

VIIKKOKIRJE-WEEKLY LETTER 32/2022

MIDIT-MIDIS

Tuttujen laulujen laulamista, keho-osien tunnistamista ja rytmikästä soittamista. Retkeilyä Temppeliaukion puistossa, kädenjälkien painantaa. Tasapainoilua uudella puomilla, pomppimista trampoliinilla ja heittäytymistä pehmeälle patjalle. Oman lelun tuomaa turvaa ja lelujen jakamisen harjoittelua. Näistä on koostunut Midien ryhmän tämä viikko. Paljon olemme viettäneet aikaa myös ulkona nauttien lämmöstä ja mahtavasti ”suurentuneesta” leikkialueesta.

 

MAXIT-MAXIS

Ollaan saatu aloittaa Maxien uusi lukuvuosi (2022-2023) nauttien loistavasta säästä. Ensi viikosta lähtien ovat kaikki lapset palanneet kesälomilta. Elokuun teemana on: minä+sinä=me, jolloin tutustutaan ryhmän uusiin kavereihin ja opitaan heidän nimet (ryhmäytyminen). Tiistain ulkojumpassa aloitettiin lapsille tutuilla leikeillä: maa-meri-laiva ja Herra susi, jolloin saatiin kaikki lapset leikkiin mukaan. Tämän viikon teemana on ollut kavereihin tutustuminen + ryhmän säännöt, joita lapset olivat yhdessä sopimassa/päättämässä keskiviikon aamupiirissä. Ryhmän yhteiset säännöt ovat nähtävillä Maxien ryhmän lasiovessa ”allekirjoitusten” kera. Viikon kohokohtana oli lasten mielestä torstain retki Oodin kiipeilypuistoon, jossa lapset innokkaasti kiipeilivät, laskivat liukumäkeä ja tasapainoilivat/hyppivät ”kivillä”. Perjantain lelupäivä oli totuttuun tapaan lasten mieleen.

 

VISKARIT & MESTARIT

Toinen viikko pyörähti käyntiin aurinkoisissa ja innostuneissa tunnelmissa. Tällä viikolla olemme saaneet, toisiimme tutustumisen lisäksi, aikaa keskittyä lasten valitsemiin leikkeihin, ryhmäytymiseen sekä yhteisten sääntöjen luomiseen. Maanantaina Viskarit saivat omat viskarivihkonsa, joihin tulemme tulevan kauden aikana keräämään viskaritehtäviä. Ensimmäisellä kerralla harjoittelimme oman nimen tavuttamista ja kirjoittamista. Mestareilla oli maanantaina ensimmäinen English Club, jossa tutustuimme toisiimme ja harjoittelimme esittelemään itsemme. Tiistaina reippailimme yhdessä Oodin viereisille kiipeilytelineille ja keskiviikkona Temppelinaukion puistoon. Torstaina harjoittelimme Viskareiden kanssa oman nimen kirjoittamista ja omassa nimessä esiintyviä vokaaleja. Mestareilla oli ensimmäinen, kovasti odotettu, esikoulupäivä. Esikoulunsa aloittikin iloinen joukko innokkaita esikouluseikkailijoita. Toteutamme monenlaisia projekteja ”Seikkailujen Eskari”- nimisen kirjan matkassa, joka toimii meillä esiopetussuunnitelman sisällöllisten teemojen, kuten äidinkieli ja matematiikka, ohjenuorana. Esiopetus tapahtuu kuitenkin vielä pitkälti leikin, tutkimisen, toiminnallisuuden ja luovan ilmaisun kautta. Perjantaina leikimme Viskareiden kanssa ryhmäytymisleikkejä ja Mestareiden kanssa taiteilimme omakuvat.

 

TULEVA VIIKKO / NEXT WEEK

MIDIT-MIDIS

Mon/Ma: Tutustutaan soittimiin/Getting familiar with instruments

Tue/Ti: Retki Oodiin/Trip to Oodi

Wed/Ke: Hieno motoriikka harjoituksia/FIne motors skill practises

Thu/To: Liikuntaleikkejä/Exercise games

Fri/Pe: Lelu- ja leikkipäivä/Toy and play day

 

MAXIT-MAXIS

Mon/Ma: Social skills activity – Sosiaaliset taidot

Tue/Ti: Outdoor games – Ulkoleikit

Wed/Ke: Arts & crafts; self portrait – Askartelu; omakuva

Thu/To: Trip to Hesperian park, we leave at 9:30 – Retki Hesperian puistoon, lähtö klo 9:30

Fri/Pe: Toyday (kids choice) + show and tell – Lelupäivä (vapaavalintainen) + näytä ja kerro

 

VISKARIT & MESTARIT

Mon/Ma: Viskarit: Viskaritehtäviä// Mestarit: English Club

Tue/Ti: Viskarit: Viskaritehtäviä// Mestarit: Esikoulutehtäviä, kirjaintehtäviä

Wed/Ke: Retki Töölönlahden-puistoon. Lähtö päiväkodilta klo 9.30/Trip to Töölönlahti park, leaving from the daycare at 9:30.

Thu/To: Viskarit: Viskaritehtäviä// Mestarit: Esikoulutehtäviä, matematiikkaa

Fri/Pe: Lelupäivä Viskarit: Art & Craft// Mestarit: Gym

 

Terveisin,
Ankkalampi-Duckies Töölön tiimi