fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 20/2021

MINIS:  This week for Minis started with practicing their fine motor skills, grip, and coordination by trying to “feed worms” birds and little chicks. Kids used a pincer and their fingers to hold the “worms” and then try to put in the baby birds’ mouths. On Tuesday, Minis and Midis went together to the nearby forest, looking for bird nests and observing how many birds they can spot flying or sitting on tree branches. After playing and exploring nature, children built a big bird nest on the ground themselves, using different size branches and sticks. Then they sung songs and danced like little birds inside their nest! We also got to admire a very big group of birds flying together and creating beautiful shapes in the sky. On Wednesday, Minis expressed their creative skills and developed their fine motoric skills by crafting colorful bird kites. After drawing on paper of their choice, they folded the paper into a bird shape and then glued crepe paper as feathers. Minis also got to watch a mommy bird feeding her babies up on a tree in our yard during their morning outdoor play! On Thursday, children practiced their social skills, imagination, and independence by playing in small groups role play and action games, such as restaurant play, car play, building with duplos and animal characters play. On Friday, Minis developed their gross motor skills, balance, and coordination with a bird themed gym, flapping their “wings”, jumping, balancing on one leg, jumping over obstacles, and practicing how to “fly and land”. Another lovely week has passed and looking forward to the next one!

 

Next week for Minis:

MON     ARTS & CRAFTS -PAINTING WITH FEET

TUE       TRIP TO PLAY PARK-Leaving at 9:00

WED      ARTS & CRAFTS- LEAF PRINTING ON WATERCOLORS

THU       PLAY DAY

FRI         SATUTUOKIO

 

MIDIS

Tällä viikolla on vietetty lasten lintuviikkoa, joka on näkynyt Midien toiminnassa päivittäin. Päiväkodin viereisessä koivussa on laulurastaan pesä, ja olemme innolla odottaneet poikasten kuoriutuvan. Tällä viikolla odotus päättyi, ja nyt kaksi ihanaa poikasta nostelee päätään pesästä. Olemmekin saaneet päivittäin seurata lintuemon ruokintapuuhia läheltä. Askartelimme alkuviikosta myös omat linnunpesät. Lapset pohtivat, minne ja mistä linnut pesiä rakentavat ja katselimme kuvia eri lintulajien pesistä. Pesä leikattiin kertakäyttölautasesta, ja valitsemistaan värikartongeista he saivat leikata viivaa pitkin linnun vartalon, siivet, sekä nokan. Pahvista tehtiin silppua, eli risuja ja heinää pesämateriaaliksi, ja lopuksi liimattiin kaikki paikoilleen. Askartelimme ryhmänä yhtä aikaa, joten samalla oli hyvä harjoitella keskittymistä omaan toimintaansa, sekä oman vuoron odottamista. Tiistaina kävimme Minien kanssa metsäretkellä. Katselimme ja kuuntelimme lintuja, ja rakensimme yhdessä maasta löytyneistä oksista valtavan linnunpesän, johon mahduimme kaikki! Pesässä laulelimme ja tanssimme mm. pöllörockin tahdissa. Tarkkaavaiset lapset bongasivat matkalla myös taivaalla lentäviä suuria lintuauroja. Leikkipäivänä viihdyimme lätäkköleikeissä pihalla ja tutkimme kastematoja, joiden moni tiesi olevan lintujen suurta herkkua. Sisällä rakenneltiin duploilla ja harjoiteltiin yhteisleikkitaitoja roolileikkien parissa. Torstaina pidimme satuhierontahetken. Ensin rentouduttiin kuuntelemalla metsän ääniä ja linnunlaulua. Sadun aikana lapset makasivat patjoilla, ja satua piirrettiin heidän selkäänsä kerronnan ohella. Satu kertoi taikapuusta, joka kasvoi vesisateen ja auringonvalon avulla suureksi, ja sen oksilla lauloivat ja asustivat monenlaiset linnut. Lopuksi keskustelimme sadusta, ja lapset kertoivat hienosti mitä yksityiskohtia tarinasta jäi mieleen. English clubissa lintuteema jatkui väriteeman ohella, kun maalasimme värikkäitä teoksia höyheniä käyttäen. Keskustelimme myös kesästä, ja opimme kesäisiä sanoja.

 

Next week for Midis:

MON       MUSIIKKI- JA LORUTUOKIO

TUE         RETKI LEIKKIPUISTOON, LÄHTÖ 9:30

WED        ASKARTELUPÄIVÄ

THU         LEIKKIPÄIVÄ

FRI           ENGLISH CLUB- MARBLING WITH OIL

 

MAXIS & VISKARIT:

Viikko alkoi laulujen ja musisoinnin merkeissä. Opettelimme uusia lauluja niin suomeksi kuin englanniksikin. Ryhmämme lapset ovat kyllä innokkaita laulajia.  Tiistaina aloimme harjoittelemaan kevätjuhlanäytelmiä. Jokaisella lapsella on rooli ja vuorosanat. Jokainen lapsi oli erittäin innoissaan roolistaan. Menimme 4 eri esitystä läpi ja suurella innolla niin aikuiset kuin lapsetkin olivat mukana. Keskiviikkona sukelsimme tarinoiden maailmaan liikunnan merkeissä. Jaoimme ryhmän kahteen osaan ja toisessa oli englanninkieliset tarinat ja toisessa suomenkieliset tarinat. Lasten piti liikkua ja toimia, miten tarinassa kerrottiin. Lopuksi lapset saivat vielä tehdä omia temppujaan. Omien temppujen näyttämisestä on tullut ryhmässämme erittäin tärkeää. Jokainen haluaa olla esillä ja tulla huomioiduksi. Ja tietenkin jokainen saa isot aplodit lopuksi. Torstaina oli Viskareiden sekä Maxien omat tuokiot. Maxit saivat ompelutöitä. Neula pysyikin hyvin jokaisella kädessä. Jokaisella oli oma ompelukuva, jonka sai ommella valitsemallaan värillä. Nämä hienot ompelutyöt ovat koristamassa ikkunaamme. Iltapäivällä esitimme yhden kevätjuhlaesityksemme muille ryhmäläisille. Upeaa esiintymistä ja heittäytymistä! Perjantaina uppouduimme jälleen esityksiin ja jälleen kerran upea näyttelytyötä ja heittäytymistä rooliin. Olemme leikkineet tällä viikolla myös hippaleikkejä, lattialaavaa ja piiloleikkejä. Ulkoleikeissä hiekkalaatikolla autoradat, tulivuoret sekä kaakaokioskileikit ovat olleet tällä viikolla suosiossa. Lapset myös leikkivät keskenään erilaisia hippaleikkejä. On kiva seurata, kuinka omatoimisia lapset ovat. Viskarit ovat aloittaneet tällä viikolla oman etunimensä tekemisen. Ensin teimme ison kirjaimen kartonkiin ja leikkasimme ne. Jotkut aloittivat jo oman nimen kirjailunkin. Laitamme tuotokset koristelemaan ikkunaamme.

VISKARIT:

This week, Viskarit practiced addition. In the first exercise, the children had to recognize and identify the numbers, trying to find the correct result of the math operation. After that, we used the same idea, but this time using dublo, lego or noperit pieces. It was a good exercise to practice their math, listening and problem-solving skills.

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON        TARINAN KERRONTAA

TUE          RETKI ETUPELTOON. LÄHTÖ KLO:9.00

WED        ASKARTELUPÄIVÄ

THU         MAXIS ACTIVITY / VISKARIT ACTIVITY

FRI           LEIKKIPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Stella, Kairi & Angelyn