fbpx
Ankkalampi logo

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 20/2021

MIDIT:

Kevät on jo pitkällä ja Midit odottavatkin kesää jo innolla. Midit ovat tarkkaavaisina seuranneet, kuinka luonto on herännyt päivä päivältä enemmän eloon ja olemme löytäneet pihaltamme monta erilaista ötökkää. Luonto intomme näkyi myös kädentaidoissamme, jossa Midit askartelivat leppäkerttuja. Retkellä kävimme koulun viereisessä kiipeilypuistossa, lapset olivat todella taitavia kiipeilemään ja temppuilemaan radalla, lopuksi otimme vielä pienen juoksukilpailun. Keskiviikkona harjoittelimme kevätjuhlalaulujamme ja iltapäivällä Midit sekä Mestarit osallistuivat nukketeatteriesitykseen. Nukketeatterissa lapset näkivät sadun punahilkasta ja ilkeästä sudesta. Jumpassa harjoittelimme tasapainoilua ja kehon hallintaa jumpparadan avulla. Perjantaina vietimme lelupäivää ja pidimme viimeviikolla jääneen lastenkokouksen, saimmekin taas hauskoja ehdotuksia loppukaudelle. Iloista viikonloppua kaikille!

 

MAXIT:

Viikko lähti käyntiin tuttuun tapaan pienryhmissä. Toisessa ryhmässä Maxit taiteilivat hienoja lennokkeja ja toisessa ryhmässä Maxit pelasivat suosittua Alias-peliä. Tiistain viskari-kerhossa aloitimme lasten viime viikolla ideoiman kauppa-projektin. Maxit askartelivat rahoja ja hienoja mainoksia tulevaan kauppaansa. Viskari-kerhon aamupiirissä oli myös pieni nukketeatteriesitys, jossa esiintyi koira ja sammakko. Lapset tunnistivat tarinan tutuksi saduksi ketusta ja ravusta, vaikka hahmot vaihtuivat. Keskustelimme yhdessä siitä, että joskus hitaampikin voi voittaa juoksukilpailun, kun käyttää nokkeluutta. Pohdimme myös yhdessä, onko oikein huijata kilpailussa. Maxeilla oli hienoja ajatuksia aiheesta ja jokainen kertoi rohkeasti oman kantansa.  Maxien neljävuotiaat tekivät yhteisen retken Midien kanssa koulun viereiseen kiipeilypuistoon, jossa Maxit saivat kiipeillä ja temppuilla. Lopuksi oli vielä hauska juoksukilpailu. Keskiviikkona harjoittelimme kevätjuhlaamme varten lauluja. Maxien laulu sujui jo nyt niin hienosti! Torstaina reippailimme retkellämme Tuorinniemen leikkipuistoon. Tällä kertaa lapset saivat toivoa retkikohteen ja valintana oli suosikkipuistomme. Oli hauskaa kiipeillä, keinua ja laskea liukumäkeä. Sää suosi myös ja näimme auringon pilkahduksen paluumatkallamme. Torstain aamupiirimme oli erityisen hauska, koska opiskelijamme järjesti pienen osallistavan nukketeatterin. Aamupiirissämme jokainen Maxi sai myös oman kehusydämen, jossa luki jokaiselle kivoja asioita. Viikkomme päätti aina yhtä hauska lelupäivä. Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

MESTARIT:

Tällä viikolla olemme askarrelleet rahaa, perustaneet kaupan (Pokemon Shop) ja ostaneet sekä myyneet pokemoneja. Leikki oli mukavan haasteellinen ja yhdessä sormia, ja kaverin sormia käyttämällä saimme laskettua oikeat hinnat ja syntyi hienoja oivalluksia yhteenlaskun ihmeellisestä maailmasta. Mestarien eskarikirjassa käsitellään viimeisiä sivuja ja Mestarit huomasivat itsekin kirjaa taaksepäin selaillessaan, miten paljon tässä onkaan jo opittu. Olemme laulaneet ahkerasti kevätjuhlalauluja ja puhuneet siitä, miten esiinnytään ja mitä voi tehdä, jos kovasti alkaa jännittää. Hienoja keskusteluja olemme myös käyneet aiheesta: pukeudutaanko säänmukaisesti, vaikka periaatteessa ollaan jo kesässä vai annetaanko päällysvaatteiden lämmittää reppua? Aurinkoa ja lämpöä odotellessa…

 

Ensi viikolla:

MIDIT

MON 24.5. Kädentaitoja

TUE 25.5. Retkipäivä, lähtö 9:30

WED 26.5. Satuhierontaa

THU 27.5 Jumppa

FRI 28.5. Lauluhetki, treenaamme kevätjuhlalauluja

 

MAXIT

MON 24.5. Kädentaitoja

TUE 25.5. Viskari-kerho

WED 26.5. Lauluhetki,

THU 27.5 Retkipäivä, lähtö klo 9.30.

FRI 28.5. Yhteinen lauluhetki, harjoittelemme kevätjuhlalauluja.

 

MESTARIT

MON 24.5. Kuvataidetta alkavan kesän kunniaksi

TUE 25.5. Mestarituokio

WED 26.5. Lauluhetki, treenaamme kevätjuhlalauluja

THU 27.5. Mestarituokio,

FRI 28.5. Lauluhetki, treenaamme kevätjuhlalauluja

 

Kiitos kuluneesta viikosta ja hyvää viikonloppua toivottaen,

Riikka, Steve, Mira, Pati, Marizen ja Tiina

MIDIT & MAXIT: 050 401 9229

MESTARIT: 050 523 9066

hranta@ankkalampi-ankdammen.fi