fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 45/2021

MINIT

Viikkoon on mahtunut paljon salaisia puuhia askartelujen muodossa. 

Miniankat ovat viihtyneet rapsakassa syyssäässä pihalla. Ulkona leikkeihin on usein valikoitunut paloauto- sekä pelastusleikit. Lastbilarna fungerar som brandbilar och barnen söker med hink “vatten” från slangen så de kan åka och släcka bränderna. Till leken hör mycket fart och spring. Tästä inspiroituneena ensi viikolla MiniAnkoissa alkaa paloasema-projekti ja koko pikkuhuone muuttuu paloasemaksi. Projektityöskentely on yksi varhaiskasvatuksen työmenetelmistä, aiheet ja teemat valitaan lasten mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tämä projektimainen työskentely tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen syvälliseen oppimiseen, mielikuvitukseen ja iloon. Innolla odotetaan, että mitä kaikkia ideoita lapsilta tulee ja mitä leikkejä, lauluja, loruja, puuhia ja askarteluja keksitään.

På måndagen hade vi sångstund tillsammans med Mellanit och vi sjöng, dansade, lekte och spelade tillsammans. Barnens favorit var vipp-på-rumpan-affärn (Kompisbandet – Vipp-på-rumpan-affärn – YouTube) och Om det börjar regna (https://www.youtube.com/watch?v=QYiMPgybkas) sångerna. 

Torstaina harjoiteltiin heittoja ja tasapainoilua, kun päiväpiiriin otettiin mukaan hernepussit. Lapset heittivät koriin ja osuivat “maalitauluun” ja kaikille taputettiin ja hurrattiin onnistumisista. Sen jälkeen hernepussit laitettiin pään päälle ja tasapainoteltiin pienin askelin eteenpäin. 

På fredagen samlades hela huset tillsammans för att ta reda på vad den stora grodan hade ätit. I munnen hittades ett tåg, en kavel, en gris, en hare och en bil och barnen gissade fint vilka låtar det handlade om! 

MELLANIT

Viikko aloitettiin syyslaulujen parissa. Viime viikosta muistiin palautuneet laulut raikasivat, kehosoittimet soivat ja riemu oli ylimmillään, kun yhdessä MiniAnkkojen kanssa saatiin musisoida.  

Tiistaina laitettiin hihat heilumaan yllätysaskartelujen kanssa. Yhdessä liimapuikkoja vuorotellen, tarkasti leikaten ja ajan kanssa harkiten ja juttuja kuunnellen saimme valmiiksi jokaiselle uniikin ja rakkaudella toteutetun muistamisen, josta riittää toivottavasti iloa pitkään.  

Keskiviikkona nautittiin syyssäästä ja ulkoiltiin pitkän kaavan mukaan päiväkodin pihassa. Rekkaleikit, koiraleikit ja kahvilaleikit olivat lasten mieleen. Yhdessä luettiin Mimmi Lehmä kaipaa kesää ja mietiskeltiin, miksi on hyvä pukeutua syysäässä lämpimästi.  

Torstaina nautittiin yhteisistä leikeistä. Duploista, plus plus -paloista ja pikkulegoista muodostui upeita rakennelmia suurennuslaseista pizza-ravintolaan.  

Perjantaina jännitys jo kihisi pöksyissä, kun moni tiesi, että itselle tärkeä henkilö olisi iltapäivällä tulossa päiväkotiin. Ihanasti maltettiin kuitenkin rauhoittua Peppi Pitkätossun tarinoihin sekä koko talon yhteisen lauluhetken pariin. Aamulla ulkoilussa odotti varsinainen yllätys, kun odotettu hiekkalaatikon hiekka vihdoinkin nostettiin nosturilla pihalle. 

MAXIT

Maanantaina jumppasimme sisällä jälleen kehonosia ja asentoja miettien sekä rakensimme viiden pisteen temppuradan. Harjoittelimme kuperkeikkaa, puominyli hyppyjä, ryömimistä tunnelista, nousuja ja laskuja tuoleille/tuoleilta ja suoraa viivaa pitkin kävelyä. 

Tiistaina jatkoimme salaisen projektin kimpussa sekä uppouduimme geometristen muotojen maailmaan liikkuen (musiikin pysähtyessä piti mennä tietyn värisen ja muotoisen lattiamuodon luo) sekä kynätehtävien avulla.  

Keskiviikkona salainen projekti jatkui ja sisällä tuli hyvät leikit sitä mukaa, kun sai hommat hoidettua.  

Torstaina vielä viimeisteltiin projekti ja hetki hengähdettiin ja ulkoiltiin mukavassa säässä. 

Perjantaina pidimme talon yhteisen hetken perinteisten lastenlaulujen parissa. Suuri pehmeä sammakko oli nielaissut mm. porsaan, jäniksen, auton, junan ja kaulimen, joista keksimmekin mukavat laulut. Pääsimme ulkona myös ihastelemaan uutta hiekkakasaa, joka oli ilmestynyt hiekkalaatikollemme.