fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 43/2021

Minit: 

Mininas vecka har bestått till stor del av tre små grisarna-sagan. I början av veckan fick vi se på en bordsteater med ”riktiga” grisar och en varg från djurleken, vilket barnen tyckte var spännande och roligt! Barnen har också under veckan fått själva återberätta sagan i tur och ordning med hjälp av bilder.  

Kun lähdettiin tämän viikon retkelle, napattiin mukaan pussit ja lapset saivat itse kerätä ruohoa olkitaloon, keppejä risutaloon ja kiviä kivitaloon. Ensi viikolla niistä askarrellaan omat talot kolmelle pienelle porsaalle ja tarina voi jatkua.  

Den här veckan har vi också jumppat inomhus i tecken av en redskapsbana. Vi övade på att hoppa jämnfot, kasta i prick och balansera! Miniankorna är alltid lika glada över att få vara i jumpparummet och röra på sig. Småbarnspedagogiken har som uppdrag att utveckla barnets motoriska grundfärdigheter som just till exempel balans- och rörelseförmåga.  

Perjantain koko talon puuhissa päästiin haamujahtiin, kun äiti-kummituksen lapset olivat karanneet ja piiloutuneet ympäri päiväkotia. 

Mellanit: 

Mellaneiden viikkoa on varjostanut monen sairastuminen. Tiistaina luettiin yhdessä osan Maxien kanssa Pieni Merenneito -satu ja juteltiin siitä, millaisia asioita on kiva tehdä kaverille.  

Keskiviikkona retkeiltiin Minien kanssa Urheilupuistossa. Retkellä nautittiin isoista vesilätäköistä ja sorsien touhujen ihmettelystä. 

Torstaina jumpattiin temppuradalla ja perjantain koko talon puuhissa jahdattiin kummituksia. 

Maxit: 

Maxit har denna vecka fortsatt med berättelsen om mig-projektet. Vi har också hunnit styra kosan mot kommande Halloween, som barnen väntar väldigt ivrigt på.  

På torsdagen for vi till Åbo slott på spökjakt. Vi åkte över ån med ”kummituslaiva” och hela vägen dit var det diskussion om spöken och kommande Halloween. Väl framme så hittade vi MammaSpöke som hade tappat bort sina BabySpöken omkring slottet. Hon frågade så snällt om vi kunde hjälpa henne hitta alla och såklart kunde vi det! De fick följa med oss till Ankdammen och flyttade in i vårt spökslott vi pysslat.  

På fredagen hade BabySpökena rymt igen. Nu fick hela huset hjälpa till att söka. De var på alla möjliga ställen högt och lågt eftersom de inte ännu kan flyga så bra. Som tack att vi hittade alla spöken igen (alla 29 stycken räknade vi!) ordnar MammaSpöke åt oss Halloweenfest nästa vecka!  

 

Trevligt veckoslut!

Martinmäki Ankorna