fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 24/2021

Minit ja Mellanit

Ryhmämme ovat olleet vielä tällä viikolla harvalukuisia ja olemmekin toimineet yhtenä ryhmänä tämän viikon. Alkuviikolla valmistauduimme dagisfred-päivään. Kuvakortteja apuna käyttäen juttelimme ryhmässä, kuinka kiva kaveri toimii ja harjoittelimme taitoja käytännössä leikkien lomassa. Keskiviikkona julistettiin päiväkotirauha. Torstaina koko talo toimi temppuratana, josta löytyi mm. tasapainoilua, tunneleita, tarkkuusheittoa ja lopuksi rentoutumista.

Perjantaina vietimme koko aamupäivän ulkoleikeissä. Koko talon hetki pidettiin iltapäivällä leikkien ja laulaen.

 

Maxit

Tämä viikko pyörähti taas käyntiin Jumppamaanantailla. Koska keskiviikkona oli päiväkotirauhan julistus, jumppa oli teemaan sopiva. Aloitimme kannustusringillä. Sen jälkeen harjoittelimme palloittelua ja kaverin hyvien puolien kehumista, kun jokainen sai omalla heittovuorollaan kertoa vastapäätä seisovasta kaverista positiivisen asian. Kieritimme palloa toisillemme ja kun pallo tuli omalle kohdalle, sai kertoa mitä kivoja juttuja tekee kavereille. Harjoittelimme myös erilaisia hyppyjä: tasajalka, sammakko ja X-hyppyjä. Lopuksi leikimme ”gäddan kommer”-leikkiä. Tiistaina luimme kirjan ystävyydestä (mistä voi saada ystäviä, erilaisuus ystävyydessä, miten voit mennä puhumaan toiselle…) ja sen jälkeen pohdimme Maxien ryhmäsopimusta ja mitkä asiat siihen olisi hyvä kuulua. Lopputulokseksi saimme seitsemän asiaa, mitä jokainen noudattaa. Keskiviikkona oli päiväkotirauhan julistus. Tallenteen voi nähdä täältä: https://www.youtube.com/watch?v=s90nedMrqZ8&feature=youtu.be

Erityisen kiinnostavaa lapsista oli laulut saamenkielellä! Torstaina ei lähdettykään retkelle, kun vettä tuli kaatamalla. Jäimme päiväkotiin ja päiväpiirin aikana koko talo oli muuttunut jumpparadaksi isojen puolen ruokailutilasta aina minien asti piti liikkua eri tavoin: ryömimällä, yhdellä jalalla hyppien ja tasapainoillen.

Perjantaina vietimme koko aamupäivän ulkoleikeissä. Koko talon hetki pidettiin iltapäivällä leikkien ja laulaen.

 

Hyvää viikonloppua!
Martinmäen Ankat