fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 21/2021

Minit & Mellanit

Maanantaina koko talon hetkellä päästiin pehmolelu Leo Leijonan matkassa halki Yhdysvaltojen. Leo esitteli matkan New Yorkista Floridaan ja Floridasta Kaliforniaan.

 

Tiistaina jatkettiin elokuvaprojektia. Tällä kertaa vuorossa oli juonen käsikirjoitus. Lapset saivat kertoa mieleen tulevaa tarinaa ja aikuinen kirjasi sen sanasta sanaan. Apuna käytettiin tarinanoppia sekä aikuiselta tulleita apukysymyksiä.

 

Keskiviikkona oltiin saatu kaksi elokuvan juonta siihen kuntoon, että oli aika aloittaa roolijako ja juonen läpikäynti. Lapset innostuivat nopeasti ja roolitkin saatiin jaettua. Ensi viikolla kuvataan!

 

Torstaina päästiin harjoittelemaan tasapainotaitoja ja voittamaan jännitystä temppuradalle. Temppuradalla kiipeiltiin ylös ja alas, hypättiin korkealta, tehtiin kuperkeikkoja ja ryömittiin tunnelista.

Perjantaina saimmekin kutsun Midien ja Maxien ensi-iltaan. Joten pääsimme elokuvateatteriin katsomaan isojen tekemiä elokuvia. Katsoimme ne kaksi kertaa ja oli hauskaa kun oli tuttuja kasvoja telkkarissa!

 

Midit & Maxit ovat tällä viikolla harjoitelleet ryhmätaitoja elokuvaviikon merkeissä. Tiistaina retkeiltiin Funikulaarille & Forum Marinumille ihanassa auringonpaisteessa. Forum Marinumilla kuvasimme ensimmäisen lyhytelokuvan missä lapset saivat itse yhdessä päättää juonesta & rooleista. Lopputuloksena ”Föri pulassa”- elokuva. Keskiviikkona kuvattiin toinen elokuva ”Tulipalo keittiössä”. Keskiviikkona ja torstaina oli hauskat kuraleikit ulkona ja myös olenme silloin askarrelleet elokuvaliput ja ensi-ilta passit perjantaita varten.

Viikon aikana lyhytelokuvien teon ja ensi-iltaan valmistautumisen tavoitteena on tällä kertaa ollut kehittää ryhmätaitoja, eikä niinkään keskittyä elokuvien tekniseen tekemiseen. Loppuhuipennuksena ensi-ilta missä näytetään lyhytelokuvat, missä kaikki saavat yhdessä katsoa yhdessä tehtyjä elokuvia ja huomata miten mahtavia juttuja syntyy kun kaikki on tehnyt töitä yhdessä yhteisten tavoitteiden eteen.