fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 19/2021

Minit ja Mellanit

Tämä viikko pyörähti käyntiin unelmien liikuntapäivällä. Lapsilta etukäteen kysyttyjä toiveita sovellettiin koko talon yhteiseksi liikuntahetkeksi. Oli eläinjoogaa missä hrjoiteltiin tasapainoilua ja kehonhallintaa eri eläinasennoissa. Eläinteema jatkui myös eri liikkumistapoina: karhukävelyä, laukkaa hevosen tapaan ja hiukan vaikeampaa rapukävelyä. Tanssi oli myös toiveena ja harjoiteltiin yhdessä koreografiaa baby shark- tanssiin.

Tiistaihin mahtui leikkipäivä missä harjoiteltiin arjessa tapahtuvia asioita: ruokailuvälineiden käyttöä, vauvojen hoitoa ja lemmikkien huolenpitoa.

Keskiviikkona oli jumppahetki missä harjoiteltiin sääntöleikkejä eläinteemalla jatkuen: maa-meri-laiva eläinteemall  ja krokotiileikki leikkivarjon kanssa.

Perjantaina oli talon yhteinen leikkipäivä. Sisäleikeistä kampaamoleikki, plusplus-palikat, piirtäminen ja jumppahuoneessa leikkiminen oli suosituimmat. Ulkona oli vapaata leikkiä ja myös peiliä ja karhu nukkuu-leikkiä.

Midit ja Maxit 

Tämä viikko pyörähti käyntiin unelmien liikuntapäivällä. Lapsilta etukäteen kysyttyjä toiveita sovellettiin koko talon yhteiseksi liikuntahetkeksi. Oli eläinjoogaa missä hrjoiteltiin tasapainoilua ja kehonhallintaa eri eläinasennoissa. Eläinteema jatkui myös eri liikkumistapoina: karhukävelyä, laukkaa hevosen tapaan ja hiukan vaikeampaa rapukävelyä. Tanssi oli myös toiveena ja harjoiteltiin yhdessä koreografiaa baby shark- tanssiin. Pienempien siirtyessä ulos jäimme harjoittelemaan pallon käittelyä: kaverille heittämistä ja kierittämistä eri tavoilla. Lopuksi vielä muutama variaatio hippaleikistä.

Tiistaina oli aika harjoitella kädentaitoja Yhdysvaltojen lippua askarrellessa. Maxit saivat leikata punaiset raidat ja sininsen tähtipohjan ja liimata valkoiselle paperille, ja lopuksi rypistellä tähdet silkkipaperista. Midit harjoittelivat saksilla leikkaamista ja saivat leikata kertakäyttölautasen puoliksi ja sitten maalata sinisellä. Raidat jäivät toiseen kertaan.

Keskiviikkona oli #metsäretkipäivä. Lähdimme Utheilupuiston metsään ja mukanamme oli metsämatikkatehtäviä. Tehtiin kolme ryhmää ja yhdessä ryhmän kanssa lähdettiin ratkomaan 10 eri tehtävää mm: etsi kenkäsi pituinen keppi, etsi pikkurillin kynnenkokoinen kivi, etsi kolme erilaista puuta, etsi viisi eri esinettä ja etsi jotain suurempaa kuin kämmenesi. Tämän jälkeen vapaata leikkiä yhdessä lasten lempipaikoista: Robin Hood-metsässä.

Perjantaina oli talon yhteinen leikkipäivä. Sisäleikeistä kampaamoleikki, plusplus-palikat, piirtäminen ja jumppahuoneessa leikkiminen oli suosituimmat. Ulkona oli vapaata leikkiä ja myös peiliä ja karhu nukkuu-leikkiä.

Aurinkoisia terveisiä Turusta! ☀️

Martinmäen Ankat

Sanni, Sanna, Satu, Minna, Johanna, Shan ja Theresa