fbpx
Ankkalampi logo

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 11/2021

Tällä viikolla viikko-ohjelmaan on jouduttu tekemään hieman muutoksia, mutta olemme ehtineet vaikka mitä! Pääsiäisaskartelut on aloitettu ja lapset ovat ihanasti tuoneet myös kotona askarreltuja rairuohopurkkeja, joihin pääsemme kylvämään rairuohot ensi viikolla. Viikon aikana on luettu satuja, leikitty ulkona kuraleikkejä sekä aloitettu valmistelemaan pääsiäistä askartelemalla. Maxit värittivät ensin puuväreillä ihania pääsiäismunia (värityskuva paperilla) ja sen jälkeen askartelimme maalaamalla tiput kurkkaamaan aukeavasta munasta. Myös Midit aloittivat tipuaskartelut, joissa maalattiin sabluunaa käyttäen pyöreät tiput. Näitä kaikkia upeita teoksia voi ihastella eteisen galleriassa, kunhan liimaukset kuivuvat, ensi viikon aikana!

Torstaina vietimme valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää, tänä vuonna teemalla: Monilukutaito. Monilukutaidon avulla ymmärretään, viestitään ja toimitaan yhdessä toisten kanssa. Olemme lasten kanssa tarkastelleet viikon aikana eteiseen ilmestynyttä julistetta, jossa on paljon erilaisia kuvauksia siitä, mitä kaikkea monilukutaito voikaan olla. Kuvassa on mm. paljon kuvallisia kylttejä, joita voi tulkita ilman tekstejäkin. Monilukutaito voidaan käsittää erilaisten lukutaitojen kokonaisuutena. Tärkeä oppimisen osa-alue siis!

Suurimmat riemunkiljahdukset syntyivät tällä viikolla Ryhmä Hau -aiheisesta ”aarrejahdista”, kun Ryhmä Haun Riku kutsui kaikki pennut vahtitorniin ja antoi tehtäväksi etsiä päiväkotiin piilotettuja tassunjälkiä! Tassunjälkiä oli seinissä, lattialla ja penkkien kulmissa piilossa. Jokainen tassunjälki kuului jollekin pennuista ja ne piti tunnistaa värien perusteella. Lapset olivat tarkkoina ja kaikkien pentujen jäljet löytyivät! Kesken aarrejahdin pysähdyimme välillä laskemaan, kuinka monta jälkeä on jo löytynyt ja minkä värisiä tassunjälkiä vielä puuttuu. Leikin lomassa harjoittelimme siis mm. värejä, tarkkaavaisuutta sekä lukumäärän hahmottamista. Lapset innostuivat myös piilottamaan tassunjälkiä toisilleen ja etsimään niitä uudelleen ja uudelleen.

 

Viikolla 12 ohjelmassa / Veckas 12 program

MAXIT / MAXINA:

MA 22.3. Pääsiäisaskartelua / Påsk pyssel

TI 23.3.  Pääsiäisaskartelua / Påsk pyssel

KE 24.3. Retki, lähtö 9.00 / Utflykt, start 9.00

TO 25.3. Zoom-muskari klo 9.15 / Zoom-muskaren klo 9.15

PE 26.3. Perinneleikkejä / Klassiska lekar

 

MIDIT / MIDINA:

MA 22.3. Pääsiäisaskartelua / Påsk pyssel

TI 23.3.  Pääsiäisaskartelua / Påsk pyssel

KE 24.3. Retki, lähtö 9.00 / Utflykt, start 9.00

TO 25.3. Zoom-Muskari klo 10.00 / Zoom-muskaren klo 10.00

PE 26.3. Satuja / Sagor

 

Obs! Tärkeää!

Vårt telefonnummer är / Puhelinnumeromme on: 050 505 3188

Vår utfärds telefonnummer är / Retkipuhelinnumeromme on: 050 3280 151

 

Mukavaa viikonloppua toivottaen / Med vänliga hälsningar

Anna, Steffi, Hilla ja Riikka