fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 8/2022

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 8 / 2022

Mineissä talvilomaviikkoa on vietetty talvisissa tunnelmissa! Ei ole tänä talvena ollut lumesta pulaa ja kuluneella viikolla sitä saatiin vielä lisää. Yhdessä naapuripäiväkodin kanssa rakensimme puistoon hienon lumilinnan. Siitä on riittänyt iloa koko viikon ulkoiluihin. Muskarin lomaillessa pidimme oman musiikkihetken – kokeilimme ja nimesimme erilaisia rytmisoittimia ja soitimme erilaisia rytmejä (esim. hiljaa, kovaa / hitaasti, nopeasti). Apinaorkesteri on kestohitti ja sen tahdissa on kiva jammailla! Kädentaidoissa oli teemana ystävyys ja siinä harjoiteltiin sorminäppäryyttä rypistellen ja liimaten, ja rohkeimmat painoivat myös kädenjäljet teoksiin. Joogassa rauhoituttiin ja harjoiteltiin mm. tasapainoilua. Hienosti ovat meidän mini-ankat kehittyneet tässäkin lajissa. Viikko päättyi tulevan laskiaisen merkeissä leivontaan. Ja tokihan niitä herkkupullia oli myös maisteltava. Iloista laskiaisviikonloppua kaikille!

 

Tämäkin viikko aloitettiin Midien kanssa kaveri- sekä tunnetaitoja harjoittelemalla. Midit pääsivät harjoittelemaan itsesäätylykorttien avulla erilaisia tunnetiloja sekä miten erilaisia tunteita voidaan harjoitella. Midit saivat valita erilaisten strategioiden avulla miten voitaisiin toimia esimerkiksi kiukun tullessa. Midit mm. valitsivat itsesäätelykorttien avulla, että kiukun tullessa omien tuneiden hallinnassa auttaa syli, kirjan lukeminen sekä leikki kaverin kanssa. Retkipäivänä suuntasimme Liisan puistikkoon hiihtämään sekä leikkimään talvisia lumileikkejä. Mideistä löytyi selkeästi tulevia Niskasia ja Pärmäkoskia! Retki oli muutenkin onnistunut, kun Helsinkiin satoi rutkasi lisää lunta. Keskiviikkona pidimme oman rytmiklubin, jossa midit harjoittelivat erilaisia rytmejä taputtamalla, tömistämällä sekä rytmisoittimia soittamalla. Saimmekin aikaan hienon rytmiorkesterin! Torstaina jumppasimme musiikin tahtiin Frööbelin palikoiden tuttujen laulujen parissa. Viikko huipentui laskiaispullien leivontaan ja herkutteluhetkeen!

 

Maanantaina Maxit kertasivat tunnesanastoa englanniksi ja pohtivat ystävyyttä. Tiistaina vuorossa oli talvinen retki Liisanpuistikkoon. Osa Maxeista hiihteli lumisessa puistossa, kun taas osa nautti lumileikeistä ja umpihangessa juoksusta. Puistosta löytyneet jäljet saivat myös mielikuvituksen laukkaamaan, mikä kumma otus puistossa onkaan kulkenut. Tästä innostuneena tutkimme keskiviikkona erilaisten metsän eläinten jälkiä. Keskiviikkona tutustuimme kanteleeseen ja Kalevalan tarinoihin soittamalla sekä kuuntelemalla kantele -musiikkia ja lukemalla tarinan Väinämöisen ja Joukahaisen kohtaamisesta. Torstaina jatkoimme Kalevala teemaa tutustumalla vanhaan vuonna 1949 julkaistuun Kalevalaan. Vanha kirja haisi hassulle, siellä oli kummallisia kirjaimia ja kirjoitettu teksti oli myös vaikeaa ymmärtää. Oli hauska verrata vanhaa tekstiä Koiramäen Kalevalan versioon ja pohtia suomen kielen kehitystä ja sitä miksi kieli muuttuu. Viikon päätimme laskiaispullia leipoen, Kalevala värityskuvia väritellen sekä Open Micissä esiintymistaitoja harjoitellen.

 

 

NEXT WEEK (WEEK 9):

 

Minit

Ma / Mon 28.2 Muskari & Kalevala Day

Ti / Tue 1.3. Laskiaispuuhaa puistossa

Ke / Wed 2.3. Arts & Craft

To / Thu 3.3. Temppurata

Pe / Fri 4.3 Rhythm club – Kantele

Midit

Ma / Mon 28.2 Kalevalanpäivä

Ti / Tue 1.3 Retki PULKKAMÄKEEN, lähtö puistosta klo. 9.30

Ke / Wed 2.3 Rytmimuskari

To / Thu 3.3 Jumppa

Pe / Fri 4.3 Kädentaidot

 

Maxit

Mon. 28.2 Arts & Crafts – Kalevala Day

Tue. 1.3 Field trip to sledging. We leave from park at 9.30

Wed. 2.3. Music lesson

Thu. 3.3 Viskari

Fri. 4.3. Space project

 

Iloista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies