Viikkokirje 17/2022

VIIKKOKIRJE 17/2022

Pääskyvuoren Ankkalampi

Mestarit-Ankat viettivät maanantaina leikkipäivää.  Lisäksi osa lapsista sai taas pelailla Ekapeliä.  Tiistaina eskarissa tehtiin Tiksun tiedekokeita ilmapalloilla.  Testasimme kuinka pitkälle ilmapallo tyhjennettäessä lentää sekä mitä tapahtuu, kun ilmapallon sisään pistetään kolikko.  Lisäksi askartelimme hurlumhei vappupullon 😊.  Keskiviikkona  askartelimme salaisuuksia… Torstaina pohdimme omia vahvuuksia sekä kehuimme kavereita ”minä olen timanttia” tehtävässä.  Jokainen sai kertoa mitä arvostaa itsessään sekä pienryhmissä kehuimme toisiamme ja kirjoitimme ihanat asiat timantteihin. Perjantaina juhlimme vappua koko talon voimin pukeutumalla naamiaisasuihin, herkuttelemalla omia herkkueväitä ja tekemällä salissa erilaisia vapputehtäviä.  Ulkona leikittiin saippuakuplilla ja katuliiduilla.

 

MESTARIT

Ma 2.5. Leikkipäivä ja lelupäivä.

Ti 3.5. Lähdemme tutustumaan Pyhän Katariinan kirkkoon.

Ke 4.5. Salaisia askartelupuuhia.

To 5.5. Leivomme sämpylöitä

Pe 6.5  Äitienpäivä aamupala klo 7-9. Lauluhetki.

 

Maxi-Ankkojen

Maxien viikko alkoi maanantaina kevätjuhlia harjoitellen ja iltapäivällä vielä pelasimme lautapelejä, aliasta ja ympyräisten tunne muistipeliä. Tiistaina kaikki olivat pikkueskarissa ja leikimme peilikuva leikkiä, jossa piti matkia kaverin liikkeitä peilikuvana. Oma nimi oli myös peilikuvana, josta se piti tunnistaa ja kynätehtävänä täydensimme pellen puolikkaan kokonaiseksi. Keskiviikkona teimme taas kevätbongauskävelyretken ja otimme valokuvia samoista paikoista, mistä olemme ottaneet kuvat jokaisella bongauskävelyllä. Koitimme myös bongata leskenlehtiä, joita valitettavasti ei kävelyretkemme reitiltä löytynyt. Ihmettelyä herätti myös kaksi puuta, toisessa oli jo vihreää näkyvissä, mutta toinen oli vielä vain pelkkää oksaa. Lasten toiveita toteutimme leikkimällä hippaa, sekä mäessä ”kuka pelkää ampiaista” -leikkiä. Torstaina jakauduimme pienryhmiin ja aloitimme puuhia liittyen toukokuun toiseen sunnuntaihin… Perjantaina juhlimme vappua koko talon voimin pukeutumalla naamiaisasuihin, herkuttelemalla omia herkkueväitä ja tekemällä salissa erilaisia vapputehtäviä.  Ulkona leikittiin saippuakuplilla ja katuliiduilla.

 

MAXIT

Ma 2.5. LELUPÄIVÄ

Ti 3.5. ”piirrä reitti pisteestä pisteeseen”/ Salaisia puuhasteluja

Ke 4.5. ”piirrä reitti pisteestä pisteeseen”/ Salaisia puuhasteluja

To 5.5. Leivotaan sämpylöitä

Pe 6.5.  Äitienpäivä aamiainen klo 7-9

 

Midi-ankkojen viikko on sisältänyt valmistautumista ensiviikon äitienpäivään sekä perjantaina vietettäviin koko talon vappujuhliin. Vappujuhliin jokainen sai valmistaa vappunaamarin. Ensin sai valita naamarin muodon ja leikkaamisen jälkeen sai koristella sen haluamalla tavalla. Viikon satuna oli Pekka Töpöhäntä naamiaisissa. Sisäleikki suosikkeihin on noussut sorminukketeatteri leikki ja ulkona on leivottu urakalla kuppikakkuja uusien hiekkalelujen kanssa.

Perjantaina juhlimme vappua koko talon voimin pukeutumalla naamiaisasuihin, herkuttelemalla omia herkkueväitä ja tekemällä salissa erilaisia vapputehtäviä, mm. ilmapallolla maalaaminen, vappunimen valitseminen ja leikkivarjolla leikkiminen. Midi-ankoista löytyi pukeutuneena mm.prinsessoja, teletappi, muskelimies, hulk, lammas ja merirosvo.  Ulkona sai musiikin tahdissa jammailla, piirtää katuliiduilla aitaan ja puhallella saippuakuplia.

 

MIDIT

Ma 2.5. Leikkipäivä ja satupäivä

Ti 3.5. Salaisia askartelupuuhia

Ke 4.5. Salaisia askartelupuuhia

To 5.5. Leivomme sämpylöitä

Pe 6.5 Äitienpäivä aamupala klo 7-9  ja lauluhetki

 

Minit ahkeroivat suurimman osan viikkoa salaisuuksien parissa. Toki kerettiin myös leikkimään mm. dinosaurusleikkejä, hamsterileikkiä jne.

Vappuun valmistauduttiin painamalla ilmapallolla paperiin oma vappupallo. Viikko huipentui vappujuhliin. Mineissä nähtiin mm. balleriina, nallekarhu, pupuja, Pikachu. Salissa leikimme leikkivarjon kanssa ja hassuttelimme vappunimillä. Ulkona puhaltelimme saippuakuplia.

 

MINIT

MA 2.5 Lelupäivä

TI 3.5 Salaisuuksia

KE 4.5 Lauluhetki

TO 5.5 Leivotaan

PE 6.5 Äitienpäivä aamupala

Pasi yllättää äidin-satu

 

 


Muuta huomioitavaa!

  • Minit 050 542 4342, Midit 050 542 4343
  • Maxit 050 542 4340
  • Mestarit 050 542 4341