fbpx

Viikkokirje 14/2022

VIIKKOKIRJE 14/2022

Pääskyvuoren Ankkalampi

Mestarien viikko alkoi maanantaina lelupäivällä. Jokainen mestari sai tuoda lempilelunsa päiväkotiin. Lisäksi osa lapsista pääsi pelaamaan ekapeliä tableteilla. Tiistaina eskarissa luimme eskarikirjasta uuden teemasadun ” Leikkipuistossa” ja teimme siihen liittyviä tehtäviä. Lisäksi harjoittelimme äänteitä ja yhdistelimme tavuja. Keskiviikkona askartelimme pöydille pääsiäs-/kevätruohopurkit. Pääsiäisen aikaan pöydiltä löytyvät pirteät veturit ja junavaunut kyydissään Mestarien istuttamat ruohot. Torstaina askartelimme värikkäitä ja veikeitä heiluritipuja ja-pupuja. Nämä valloittavat eläinkaverukset ilahduttavat pääsiäisen ajan meitä pöytien reunoilla. Perjantaina istutimme pääsiäisruohot. Lisäksi lauloimme ja soitimme kevätlauluja ennen ulkoilua. Koko viikon lapset ovat nauttineet ”takatalven” lumileikeistä ja pulkkailusta päiväkodin pihalla.

 

Maxien viikko alkoi lelupäivällä maanantaina. Jokainen Maxi sai tuoda päiväkotiin lempilelunsa, jonka he saivat myös esitellä ryhmälle aamuhetkellä. Discopalloleluista innostuneena, pidimme sisälle tullessa ennen ruokailua lasten discon. Tiistaina kaikilla oli pikkueskari ja tällä kertaa mietimme mitä tarkoittaa vähemmän. Lapset osasivat taitavasti aina laskea ja näyttää numeroa, mikä oli yksi vähemmän kuin esimerkki numero. Keskiviikkona istutimme popcornin siemeniä lasten askartelemiin pääsiäisruohokippoihin. Askartelimme lisäksi myös pääsiäiskoristeen sabluunalla ääriviivat piirtäen, värittäen ja lankaa ympärille kietoen. Torstaina lähdimme yhdessä Midi-Ankkojen kanssa etsimään pajunkissaoksia lähimaastosta sekä leikkimään pääsiäismunahippaa. Perjantaina kerroimme lapsille, mistä virpomisessa on alun perin ollut kyse sekä koristelimme virpomisoksat silkkipaperilla, kreppipaperilla ja höyhenillä. Koristelussa tuli myös harjoiteltua laskemista ja numeroiden tunnistamista, kun kutakin koristetta sai ottaa enintään seinällä olevan numeron verran.

 

Mideillä, maanantaina oli oman lelun päivä. Leikin ohessa istutimme rairuohot viime viikolla askartelemiin purkkeihin. Pienryhmissä tutustuimme tällä viikolla muotoihin, väreihin ja teimme niihin liittyviä kynätehtäviä. Torstaina lähdimme yhdessä Maxi-ankkojen kanssa lähimaastoon kävelyretkelle etsimään virpomisoksia. Matkan varrella pelasimme muna-hippaa. Hipassa kiinni jäätyään lapsen piti mennä kyykkyyn/alas kippuraan. Perjantaina lapset saivat koristella kerätyt oksat haluamallaan tavalla. Viikon mittaan myös huolehdimme rairuohon kastelusta lasten kanssa ja hyvin ovatkin jo alkaneet kasvamaan.

 

Mini-Ankkojen viikko alkoi lelupäivällä, jokainen sai tuoda oman lempilelunsa kotoa. Tällä viikolla miniankat pääsivät istuttamaan pääsiäisruohoa koristelemiinsa kippoihin. Kippoon laitettiin multaa ja siemeniä ja lopuksi tietenkin kasteltiin. Juttelimme, kuinka ruohoa tarvitsee valoa ja vettä kasvaakseen. Loppuviikosta pidettiin pienryhmissä satuhetki. Isompien lasten kanssa harjoiteltiin jo kuuntelemaan hieman pidempiä satuja.

 

 

 

MESTARIT

MA 4.4. Leikkipäivä ja Ekapelin pelaamista tableteilla

TI   5.4  Eskarissa aiheena geometriset muodot  ja numero 0

KE  6.4. Seurakunnan järjestämä Pääsiäisvaellus Varissuon kirkossa

TO  7.4  Jännittävä ja odotettu Pääsiäisseikkailu. Eskarissa kirjaimet G, Q ja W.

PE  8.4  Pitkäperjantai ( Päiväkoti kiinni)

Hyvää Pääsiäistä!

 

MAXIT

MA 11.4. Pikkueskari: pääsiäistehtäviä / tunnetaitopelit

TI 12.4. Pikkueskari: tunnetaitopelit / pikkueskari: pääsiäistehtäviä

KE 13.4. Seurakunnan järjestämä Pääsiäiskierros Varissuon kirkolla

TO 14.4. Koko päiväkodin Pääsiäisseikkailu

PE 15.4 Pitkäperjantai (päiväkoti kiinni)

Riemuisaa Pääsiäistä!

MIDIT

MA 11.4. Leikkipäivä

TI 12.4.   Metsäretki

KE 13.4. Seurakunnan järjestämä Pääsiäiskierros Varissuon kirkolla

TO 14.4. Koko päiväkodin Pääsiäisseikkailu

PE 15.4. Pitkäperjantai (päiväkoti kiinni)

Rentouttavaa pääsiäistä!

MINIT

MA 11.4. Leikkipäivä

TI 12.4. Pääsiäissatu ”Musta kana”

KE 13.4. Pöytäteatteri ”Koska muna tulee?”

TO 14.4. Koko talon pääsiäisseikkailu

PE 15.4. Pitkäperjantai (päiväkoti kiinni)

Mukavaa pääsiäistä!