fbpx

Viikkokirje 04/2022

Maxien tapahtumat viikolta: Tällä viikolla jatkoimme Taloaskartelu-projektia, kaupunki on kasvamassa hyvää vauhtia. Viskarituokiolla jatkoimme luokittelua eläinlottopeliä pelaten ja kynätehtävässä väritettiin asia, mikä ei kuulu joukkoon. Pelatessa eläinten luokittelun lisäksi harjoiteltiin monia muita tärkeitä taitoja, kuten vuoron odottamista, toisen huomioimista ja auttamista sekä yhteistyötaitoja. Yhteistyötaidot olivat teemana myös jumpassa, kun erilaisissa leikeissä pohdittiin ja suunniteltiin, miten kaverin kanssa mahdutaan esimerkiksi saman vanteen sisään tai yhden vanteen sisällä oli kaksi lasta, joista toinen auton kuljettaja ja toinen matkustaja. Kuljettajan piti ohjata autoa niin, että matkustaja pysyy perässä. Lisäksi olimme maa-meri-laiva-leikkiä sekä kuperkeikkaharjoituksia. Englannin kielistä ohjausta on ollut tällä viikolla Luzen johdolla. Keskiviikkona ”pakoiltiin” liukasta pihaa ja käytiin kävelyllä, poikettiin jopa katsomaan missä kunnossa mörrimetsä on! Jäätähän sieltäkin löytyi😉 Viikko päätettiin retkellä koirapuiston metsään, missä oli tosi kivoja leikkejä. Ja matkalla tietysti tuttuun tapaan juostiin!

 

Midien tapahtumat viikolta:  Tällä viikolla päästiin ulkona tekemään lumiukkoja! Lumiukko-teemalla jatkettiin vielä sisälläkin. Värikäs huivipallo piti laittaa lumiukon sisään oikean värisestä kolosta. Värejä harjoiteltiin englannin kielellä. Aamupiirissä tutustuimme revontuliin. Tutkimme niitä padiltä ja katsoimme videon revontulista. Kädentaidoissa päästiin tekemään revontulitaidetta. Lapset repivät silkkipaperia ison paperin päälle. Sen jälkeen suihkupullolla ruiskutettiin vettä päälle ja annettiin kuivua. Piirissä leikimme laululeikkejä: revontulitanssi ja learn the northen lights dance (+Huivit.löytyy youtubesta)

This week we got the children inspired to learn the colors, work on their fine motor skills and gross motor skills with a theme about ”the northen lights.” They painted northen lights using water colors. A different activity was using a snowman with big colored buttons to match the right colours. During circle times we danced to a Finnish song about the northen lights and we also used a different version of it in English.

 

Minien tapahtumat viikolta: Viikko aloitettiin ulkona lumiukkojen rakentelulla. Mineistä lumiukon rikkominen taisi olla se ulkoilun mukavin osuus, ja oikean porkkananenän ihmettely. Paljon on pulkkailtu, ja uuteen ryhmäläiseen tutustuttu. Pienet maalasivat revontulia sormiväreillä ja opettelivat uutta revontulilaulua. Lukutoukan satuhetkellä luettiin satu Oskari ja pipari, sekä syötiin pienet piparit 😊

 

Maxit

MA 31.1.       Leikkipäivä

TI 1.2.           Kädentaidot/Viskarituokio

KE 2.2.          Kädentaidot/jumppaa pienryhmässä

TO 3.2.          Runebergin torttujen leipomista

PE 4.2.          Retkipäivä

 

Midit

MA 31.1.       Kädentaidot/Art work – creativity

TI 1.2.           Kädentaidot/Art work

KE 2.2.          Oman lelun päivä /Toyday

TO 3.2.          Leivotaan Runebergin torttuja. Satuhetki/Story time

PE 4.2.           Jumppis / Kirjastoauto

 

Minit

MA 31.1.       Kädentaidot / talvinen muovailu

TI 1.2.           Kädentaidot / talvinen muovailu

KE 2.2.          Oman lelun päivä

TO 3.2.          Leivonta

PE 4.2.          Lukutoukan satuhetki / Kirjastoauto

 

 

Muuta huomioitavaa!

  • Midit ja Minit p. 045 132 2970 ja Maxit p. 050 321 2765
  • Talon vastaava p. 050 4418 808

 

Aurinkoisin terveisin, Hanna, Teija, Minna, Eeva, Salla, Luze, Jemina ja Tania