fbpx

Pääskyvuoren viikkokirje 13/2022

VIIKKOKIRJE 13/2022

Pääskyvuoren Ankkalampi

Mestarit aloittivat viikon leikkimällä lasten valitsemissa pienryhmissä leikkikarttaa apuna käyttäen. Samaan aikaan osa lapsista pääsi pelaamaan ekapeliä tableteilla. Tiistaina valokuvaaja vieraili päiväkodissa. Kuvattavana olikin paljon iloisia, reippaita ja hymyileviä eskarilaisia. Keskiviikkona jatkoimme Mestarien kevätpuu – projektia askartelemalla ja taittelemalla kreppipaperista  keväisiä kukkasia. Lisäksi teimme kävelyretken eskarien tulevalle koululle. Samalla tuli taas kerrattua ja muisteltua liikennesääntöjä. Torstaina teimme valmiiksi aiemmin metsäretkellä otettujen pesäkuvien asukkaat. Pesäkuvatauluista tulikin hieno kuvakollaasi, josta löytyi jokaisen oma suunnittelema metsän asukki. Perjantaina esitimme päiväkodin muille lapsille ja aikuisille nukketeatterisadun ”Hiiri ja uudet eläinystävät”, jossa pääosissa olivat lasten itse ompelemat eläinhahmot.

Maxien viikko alkoi pelipäivällä, jolloin pelasimme Unoa, etsintä lautapeliä sekä tunnekorteilla muistipeliä. Tiistaina oli koko päiväkodin yhteinen valokuvauspäivä ja lapset pitivät kun kuvaaja hassutteli ja puhutteli lapsia mummoina ja pappoina. Keskiviikkona ja torstaina jakauduimme pienryhmiin, tiikerit pikkueskareihin ja kasvit satujoogaan. Pikkueskarissa oli tällä viikolla aiheena enemmän. Teimme kynätehtäviä ja toiminnallisia tehtäviä plusplus paloilla sekä numeroilla. Kasveilla oli pomenian satujoogakortit, joista luettiin lyhyt satu ja sitten joogattiin sadun mukaan.

Perjantaina vietimme nurinkurinpäivää, jolloin olimme päiväkodissa univaatteissa sekä muun muassa söimme pöytien alla.

 

Midien viikkoon on kuulunut leikkipäivä, valokuvaus, askartelua ja paljon ulkoilua. Sisällä mieluisimpiin leikkeihin on kuulunut dublo-legot ja autoleikki. Saimme uusia autoja, mopoja ja radio-ohjattavan traktorin niin autoleikki nousi taas suosioon. Myös erilaiset lauta-ja pöytäpelit kuten alias sanaselityspeli aikuisen ohjaamana on ollut suosiossa. Pihalla on taas alkanut joka keväinen tammenterhojen kerääminen kuraleikkien lisäksi 🙂 Tiistaina oli kauan odotettu koko talon valokuvaus päivä. Pienryhmissä valmistimme ensiviikon rairuohon istutusta varten purkit. Lapset saivat leikata vihreästä huovasta purkin reunaan ruohokoristeen. Ruohopurkin sai koristella haluamalla tavalla paljetein ja kartongista leikatuilla pääsiäismunilla. Perjantain satutuokio vaihtui Mestari-ankkojen esittämään nukketeatteri esitykseen: Hiiri ja uudet eläinystävät. Näytelmä sai suuret aplodit ja peukut Midi-ankoilta.

 

Mini Ankat alkoivat valmistautumaan pääsiäiseen koristelemalla pääsiäisruoho kipon. Silkkipaperin palasia rypisteltiin mytyiksi ja ne liimattiin kipon kylkeen. Eläinsatujumppa toistettiin viime viikkoiseen tapaan. Hienosti eläimet jo muistivatkin mitä temppuradalla tuli tehdä. Lopuksi rauhoituttiin hierontapallojen avulla. Alkuviikosta päästiin hymyilemään (ja vähän itkemäänkin) valokuvauksessa. Loppuviikosta pidettiin vielä satuhetki pienryhmissä.

 

 

 

 

 

MESTARIT

MA 4.4. Leikkipäivä ja Ekapelin pelaamista tableteilla

TI 5.4.  Eskarissa tutustutaan uuteen satuun ”Leikkipuistossa” ja tehdään siihen liittyviä kirjatehtäviä

KE 6.4. Valmistellaan pääsiäis/kevätruohojunia

TO 7.7. Askarrellaan pääsiäistipuja ja -pupuja

PE 8.7. Musiikkihetkellä laulellaan ja soitellaan soittimilla kevätaiheisilla lauluilla

 

MAXIT

MA 4.4. Leikkipäivä

TI 5.4. Pikkueskari: vähemmän

KE 6.4. Pääsiäisruohon kylväminen

TO 7.4. Liikunnallinen retki ja pääsiäisoksien haku

PE 8.4. Tehdään virpomisoksia

MIDIT

MA 4.4. Lelupäivä/Pääsiäisruohon kylväminen

TI 5.4. Pienryhmätoiminta -muodot ja värit

KE 6.4. Pienryhmätoiminta -seuraa viivaa

TO 7.4. Metsäretki

PE 8.4. Satutuokio

MINIT

MA 4.4. Lelupäivä

TI 5.4. Pääsiäisruohon kylväminen

KE 6.4. Pienryhmätoiminta isot/pienet

TO 7.4. Pienryhmätoiminta isot/pienet

PE 8.4. Satutuokio