fbpx

VIIKKOKIRJE -WEEKLY LETTER 9/2021

MINIS:

This week for Minis started with visiting the backyard and enjoying a theatrical storytelling activity with Muumin characters from the book “Muumilaakso Seikkailu alkaa”. The sun was shining, and the kids enjoyed the play, developing their imagination and vocabulary skills. On Tuesday, the group practiced their social and small group play skills by playing role play games of their own imagination, such as home play, restaurant play, tools and renovation play and car race games. Later in the afternoon the kids developed their music and rhythm skills during Muskari with their beloved Vilma. On Wednesday, children practiced different animal yoga poses, improving their balance, deep breathing, and gross motor skills. On Thursday, Minis expressed their creative skills by taking their brushes and watercolors outdoors and painting on snow lovely abstract art! On Friday, the group enjoyed a theatrical play of the story “The three little pigs”, having a lot of laughs with the jokes of the story, but also cheering up their friends who wanted to participate in the play. During this week Minis have spent plenty of time outdoors, getting fresh air, playing with water, ice and mud games, and enjoying the sun that started to shine again! Looking forward to another lovely week!

 

Next week for Minis:

MON      ROBOT & SPACE THEME STARTS- ROBOT COSTUME CRAFT

TUE        PLAY DAY +  MUSKARI

WED       ASTEROID TOSS GROSS MOTOR ACTIVITY

THU       TRIP DAY-Leaving at 9:00

FRI         MUSICAL PLAY DAY

 

MIDIT:

Midien viikko käynnistyi satutuokiolla takapihalla. Kevätauringon lämmössä kuultiin ja nähtiin hahmoilla esitettynä tarina muumiperheen seikkailusta. Auringosta, sulavasta lumesta ja linnunlaulusta inspiroituneena maalasimme tiistaina keväisen pianomusiikin soidessa taustalla. Lapset uppoutuivat musiikkiin ja keskittyivät maalauksiinsa; värejä valittiin tarkasti, erikokoisten siveltimien jälkeä kokeiltiin mielenkiinnolla, ja kaverille kerrottiin, mitä kukin maalaukseensa on taiteillut. Lisää musiikkimaalaustuokioita on jo toivottu lasten toimesta, joten tulemme varmasti toteuttamaan niitä myös tulevina viikkoina. Keskiviikkona vietimme leikkipäivää ja luimme aamupiirissä Nalle Puh-tarinan kiukkuisesta kanista. Sadun päätteeksi pohdimme kirjan teemaa ja tunnetiloja. Lapset kertoivat hienosti esimerkkejä sekä kokemuksia siitä, minkälaiset asiat tai tilanteet voivat suututtaa tai kiukuttaa. Juttelimme myös siitä, miltä kiukku/suuttumus tuntuu, ja miten tunnetta voi ilmaista niin että tulee ymmärretyksi, muttei vahingoita ympärillään olevia. Ruokapöydässä keskustelu jatkui, ja vaihdoimme ajatuksia mm. siitä kuinka toista tai itseään voi piristää kiukun tai surun hetkellä. Torstaina maalasimme Minien kanssa lumeen vesiväreillä ja jumppasimme temppuradalla. Harjoittelimme mm. tasapainoilua ja ketteryyttä, tarkkuusheittoa, kiipeilyä ja kehonhallintaa. Lopuksi pompittiin kengurupalloilla posket punaisiksi! Perjantaina päiväkodin aikuiset hauskuuttivat lapsia teatteriesityksellä Kolme pientä porsasta. Esitys nauratti kovasti ja satu näyteltiin myös lasten toimesta useampaan otteeseen. Viikko päättyi english clubiin, jolla lapset oppivat sanoittamaan tunnetiloja englanniksi, ja tunnistamaan sekä näyttämään niitä kehonsa ja ilmeidensä avulla.

Midien ensi viikko:

MON        ASKARTELUPÄIVÄ

TUE         SPA-PÄIVÄ  + MUSKARI

WED        LEIKKIPÄIVÄ

THU         RETKIPÄIVÄ, lähtö klo 9:00

FRI           ENGLISH CLUB

 

MAXIT AND VISKARIT:

Maanantaina leikimme erilaisia tutustumisleikkejä, esim. pallo kiertää ja sai kertoa nimensä ja jonkin lempiasiansa. Leikimme myös pompelipossua ja lasten suosikkileikkiä piilosta. Minien ollessa ulkona, saimme koko talon käyttöömme ja se jos mikä oli kivaa! Tiistaina sää suosi retkeilijöitä. Auringon saattelemana menimme Spelttipuistoon retkelle. Lapset leikkivät eläimiä, merirosvoja, jotkut juoksivat ja nauroivat ja jotkut keinuivat. Kaikki olivat hyvällä tuulella ja olisimme voineet jäädä puistoon koko päiväksi. Iltapäivällä leikimme myrkkysieni-leikkiä ja temppuilimme. Lapset todella tykkäävät esitellä, mitä osaavat: Kärrynpyöriä, aasinpotkuja ja erilaisia ninjapotkuja ainakin oli luvassa. Tiistaina oli myös muskari pitkästä aikaa Vilman johdolla. Keskiviikkona pidimme vähän värioppia. Vesivärien avulla kertasimme päävärejä sekä harjoittelimme sekoittamaan eri värejä. Teimme myös hienot vesiväritaideteokset lopuksi. Ihanan värikkäitä taideteoksia saa ihailla ikkunastamme. Torstaina pidimme temppuradan, jossa piti varoa krokotiileja, käärmeitä, liukkaita kiviä, laavaa ja vaikka ja mitä. Temppuradalla sai kiipeillä, tehdä kuperkeikkoja, tasapainoilla, liukua, heittää palloa, tehdä temppuja ja hyppiä pomppupallolla. Lapset ovat innokkaita kyllä kaikessa! Lopuksi pidimme rentoutuksen. Lapset makasivat lattialla ja aikuisten hieroivat lapsia hierontapalloilla. Lopuksi kaikki saivat vielä keinutuksen. Perjantaina olikin jälleen yllätysten päivä. Tänään oli vuorossa Kolme pientä porsasta esitys. Lapsilla ja aikuisilla oli niin hauskaa! On kyllä ihanaa, kuinka lapset haluavat aina tehdä esityksiä myös.  Esitysten jälkeen vietimme rentoutus-spa hetken. Lapset saivat jalkakylvyn ja kynsilakkaa halutessaan. Lapset myös hieroivat toisiaan hierontapalloilla. Lepohetkellä vietimme pyjamapartyja.  Katsoimme elokuvan Up ja nautimme perjantain kunniaksi popcorneja ja mehua. Jee paras päivä ikinä, sanoivat lapset!

VISKARIT:

Viskarit ovat tällä viikolla tehneet omat perhekuvat ja piirtäneet myös ohjeiden mukaisesti (esimerkiksi: piirrä iso ympyrä, piirrä ison ympyrän sisälle pieni ympyrä, jne.) Tässä olikin mielenkiintoista huomata, kuinka eri lailla ihmiset ajattelevat, esimerkiksi mitä tarkoittaa, että piirrä jonkin päälle jotain.   Harjoittelimme myös alkukirjaimia sekä niiden yhdistämistä sanoihin kuuntelun perusteella. Ohjeiden mukaan toimiminen sujuu todella kivasti ja viskarit ovat niin innokkaita oppijoita ja tekijöitä. Jokainen viskari sai vielä paperin, jossa oli 5 erilaista hattua, heidän piti tehdä jokaiselle hatulle hahmo. Kyllä meitä nauratti, kun oli partasuuta ja pitkä tukkaisia hemmoja. Kaikki viskarit halusivat vielä tuokion päätteeksi jälleen kirjoitella sanoja omaan vihkoonsa. Hyvä viskarit!

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON         JUMPPAPÄIVÄ

TUE           METSÄRETKI. LÄHTÖ KLO:9.30

WED          MUSIIKKIPÄIVÄ

THU          TIEDEPÄIVÄ

FRI            HEIKUNKEIKUNPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Stella, Kairi & Angelyn