VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 7/2022

MINIS

Minien viikko alkoi hauskalla ystävänpäivä aktiviteetilla. Meille oli aseteltu erilaisia pisteitä ympäri taloa. Ensiksi oli hieronta piste, jossa parin kanssa vuorotellen pääsimme hieromaan toisiamme hierontapalloilla. Sitten siirryimme heittelemään palloja rinkuloiden läpi ja lopuksi pääsimme kokeilemaan limboa sekä tanssimaan yhdessä muiden lasten kanssa discoon.

Ystävänpäiväteema jatkui vielä tiistaina. Askartelimme ystävänpäiväkortteja. Revimme punaisia sekä vaaleanpunaisia silkkipaperipaloja ja liimasimme ne korttipohjaan. Maalasimme minien kämmenet punaisella maalilla ja painoimme ne kortin toiselle puolelle sydämen muotoiseksi. Iltapäivällä lapset innokkaasti musisoivat taas muskarissa.

Sataa, sataa ropisee, pili pili pom. Keskiviikosta tulikin kurahyppelypäivä, jossa sitten hypimme ja juoksimme lätäköiden läpi koko aamupäivän. Suomi-Sveitsi jääkiekkopeli vielä kruunasi lasten iltapäivää.

Torstaina muovailtiin taas tuttuun tapaan taikataikinalla. Ensin muovailimme vapaasti muovailumassalla ja sitten otimme käyttöön sydänmuotit. Perjantaina jatkettiin sydämien koristelua maaleilla sekä ihanalla glitterillä.

 

Next week for Minis:

MON        VAPAATA LEKKIÄ

TUE           MUSIIKKITUOKIO

WED         TEMPPURATA

THU          KÄDENTAIDOT

FRI            SPA-PÄIVÄ

 

MIDIS

Viikkomme starttasi koko talon yhteisellä ystävänpäivän vietolla. Diskossa sai tanssia sekä kokeilla limboa. Hierontahuoneessa tehtiin kaverin kanssa vuorotellen pallo- ja autohierontaa ja piirrettiin sormilla kuvioita selkään. Lisäksi pelasimme myös palloilla tarkkuusheittopeliä. Ystävyysteema on jatkunut meillä koko viikon. Olemme jutelleet kaveritaidoista ja ystävyydestä; siitä kuinka meidän tulisi toinen toisiamme kohdella, jotta kaikilla olisi tunne ystävyydestä, yhteenkuuluvuudesta, ja että kaikilla olisi hyvä olla. Samalla olemme keskustelleet siitä, että jokainen Mideissä vielä harjoittelee näitä taitoja, ja aikuinen on aina auttamassa viemässä tilannetta eteenpäin siten, että jokainen tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Se että joskus tulee riitoja tai erimielisyyksiä, ei tarkoita sitä, ettei olisi hyvä kaveri ja toisen ystävä. Kehupiirissä kerroimme vuorotellen jokaisesta lapsesta kivoja asioita, jotka kirjattiin ylös ja liimattiin myöhemmin viikolla askarreltuihin ystävyyskortteihin. Ensi viikolla jokainen Midi saa kotiin viemiseksi kaverin tekemän kortin. Keskiviikon kävelyretki oli hyvää harjoitusta tasapainolle ja kehonhallinnalle, kun kuljimme lähikatuja pitkin välillä möykkyisissä kinoksissa, välillä loskassa kyntäen. Bongasimme lumitraktoreita ja pysähdyimme vilkuttamaan jokaiselle. Kaikki kuskit vilkuttivat iloisena takaisin, ja sekös meitä ilahdutti! Myös rekkojen valojenvälkytykset saivat lapset hihkumaan riemusta. Torstaina askartelimme ystävyyskortteja. Lapset saivat vapaasti koristella kortteja piirtäen, leikaten ja tarroja liimaillen. Viikko päättyi jumppatuokioon, jonka aikana harjoittelimme kehon hallintaa sekä erilaisten liikkeiden toistamista videolta katsoen. Samalla muistelimme myös kehonosia englannin kielellä.

 

Next week for Midis

MON      SATUTUOKIO

TUE        OMAN LELUN PÄIVÄ – LAPSI SAA TUODA YHDEN NIMIKOIDUN LELUN MUKANAAN

WED       LEIVONTAA

THU        MUSIIKKITUOKIO

FRI          SPA-PÄIVÄ

 

VISKARIT AND MESTARI-ANKAT¨

Viikon aloitimme ystävänpäivä laululeikeillä. Olipas riemukas ja kiva aamu. Meillä piti olla mukava talvirieha ulkona, mutta sää ei suosinut meitä, joten siirsimme riehan sisälle. Pidimme koko talon riehan, missä oli discoilua, limboilua, ystävänpäiväkorttien tekoa, hierontaa ja pallonheittoa. Kaikki lapset olivat innoissaan! Tiistaina aamupiirissä keskustelimme mediasta ja esimerkiksi mitä tehdä, jos näkee jotain pelottavaa, mikä on totta ja mikä ei. Viskarit ja Mestari-Ankat ovat hyviä keskustelijoita ja kaikilla on asiaa.  Aamupiirin jälkeen oli vuorossa esityksiä. Aikuiset esittivät tilanteita lasten elämästä ja lasten tuli kertoa, miten tilanne voisi jatkua ja sitten aikuiset esittävät tilanteen uudelleen. Todella hyviä ratkaisuja tuli. Lopuksi lapset pareittain keksivät oman tilanteen ja esittivät sen. Toiset lapset keksivät tilanteille ratkaisuja. Lopuksi puhuimme vielä tunteista ja varsinkin siitä, jos alkaa tuntua pahalle tai alkaa kuohumaan. Jollekin voi auttaa se, että laskee mielessään kymmeneen, toiselle voi auttaa hengittäminen ja toiselle vaikka hassujen asioiden ajattelu tai laulaminen. Kaikille löytyy joku rauhoittumiskeino. Keskiviikkona viskarit tekivät aakkostehtäviä sekä etsivät sanoja ympäri tilaa ja jäljensivät niitä vihkoihinsa. Mestari-Ankoilla oli vuorossa T-kirjain. Sitä harjoiteltiin jälleen erilaisin tavoin. Lapset saivat pelata kirjain bingoa, kuunnella löytyykö sanasta t-äänne sekä tutkimme virkettä vaihtamalla sanojen paikkaa. Käsittelimme Mestari-Ankkojen kanssa myös kiusaamista sekä rohkeutta.  Puhuimme paljon siitä, miltä toisesta tuntuu, mitä on kiusaaminen, yms. kävimme Viskareiden ja Mestari-Ankkojen kanssa myös kävelyllä. Kävimme vilkuttamassa ohimeneville autoille. Hurjan hauskaa, jos rekat välkyttivät valoja tai auto tööttäsi. Hyvää mieltä sekä meille että autoilijoille!  Torstaina Viskarit ja Mestari-Ankat saivat miettiä erilaisille hahmoille paikkoja, missä hahmot voisivat asua päiväkodissa ja ottaa siitä kuvan. Jokainen sai sitten kertoa äänitarinan ja tallensimme ne. Perjantaina teimme erilaisia tehtäviä ja leikkejä ystävyyteen ja luottamukseen liittyen. Pareittain kuljetettiin palloa selät vastakkain, piirsimme toistemme kuvat, teimme erilaisia ihmispyramideja, yms. Innokkuutta ja luottamusta tästä ryhmästä kyllä löytyy!

 

Next week for Viskarit and Eskarit:

MON          URHEILUPÄIVÄ ULKONA

TUE            RETKI ETUPELTOON. LÄHTÖ KLO:9.00

WED          AVARUUS PROJEKTI

THU           AVARUUS PROJEKTI

FRI             SPA-PÄIVÄ

 

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Eliise, Nasra, Melissa & Angelyn