fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 6/2021

MINIS:

This week Minis celebrated friendship and developed their social skills by playing together in small groups, sharing toys, books and taking turns in different games and activities. On Monday, the group practiced singing songs about friendship, developing new vocabulary related to friends, emotions, and play situations. On Tuesday, children expressed their creativity by crafting and painting heart shaped friendship cards, using paper rolls, paint, and glitter. On Wednesday, kids read books in small groups about friendship and their favorite was a story about a lion who was very afraid of a little mouse, but in the end they became really good friends. On Thursday, the group enjoyed playing different role play games related to situations where they had to call 112, developing their imagination and problem-solving skills. The kids got to watch a video explaining how the firetruck works, why it is important and how it looks and sounds in different countries. Children also took care of teddy bears during a “teddy bear hospital” play. On Friday, Minis, Midis and Maxis celebrated Valentine’s Day by singing their favorite friendship songs, practicing their dancing skills, and throwing balloons in the air! It has been another lovely week and looking forward for the next one!

 

Next week for Minis:

MON        TRIP TO AMERICA-ORIENTATION

TUE          LASKIAISTIISTAI

WED        ARTS & CRAFTS

THU         TRIP TO ALASKA-Leaving at 9:30

FRI           PLAY DAY

 

MIDIT:

Ystävänpäivän lähestyessä teemamme tällä viikolla on ollut ystävyys. Olemme leikkineet yhdessä sekä Minien että Maxien ja Viskareiden kanssa. Maanantaina teimme kävelyretken lähiympäristöön, josta toivoimme löytävämme eläinten jälkiä. Monenlaisia tassunpainaumia matkan varrelta löytyikin, niistä tunnistimme ainakin jäniksen sekä koiran jäljet. Kokeilimme myös minkälaisia jälkiä omista kengistä jää hankeen, ja ihmettelimme lapsen ja aikuisen jälkien kokoeroja. Tiistaina askartelimme yhdessä Minien kanssa ystävänpäiväkortteja. Wc-paperirullasta taittamalla saatiin sydämenmuotoiset leimasimet, joilla paineltiin erivärisiä sydämiä kartongille. Pohdiskelimme myös Midien kesken, mitä se ystävyys oikein tarkoittaa, ja millainen on kiva kaveri. Keskiviikkona pidimme musiikkituokion muutaman Mini-ankan kanssa. Midit näyttivät hienosti esimerkkiä ja opettivat laululeikkejä pienemmilleen. Torstaina vietimme 112-päivää, eli piipaa-päivää. Leikimme paloautoilla, ambulansseilla ja poliisiautoilla. Nallesairaalassa hoivattiin kuntoon pehmoeläimiä, jotka olivat satuttaneet tassunsa tai massunsa mitä erilaisimmissa lasten keksimissä tilanteissa. Perjantaina ilmapallot lentelivät ja ilmakitarat soivat, kun tanssimme villisti koko talon ystävänpäivädiskossa. Juhlat olivat riemukas päätös mukavalle viikolle!

 

Midien ensi viikko:

MON       MATKA JATKUU KOHTI AMERIKKAA

TUE         LASKIAISTIISTAI: Leivontaa ja lumileikkejä

WED        ASKARTELUPÄIVÄ: pujottelu

THU         RETKIPÄIVÄ: Retki Alaskaan, lähtö klo 9:30

FRI           ENGLISH CLUB & LEIKKIPÄIVÄ

 

MAXIT AND VISKARIT:

Tällä viikolla olemme keskittyneet tunteisiin, kaveritaitoihin sekä ryhmätaitoihin. Maanantaina käsittelimme erilaisia tunteita erilaisten tilanteiden avulla. Aamupiirissä myös lauloimme erilaisia ystävyyslauluja. Teimme seinälle kiva kaveri taulun, jossa on kaksi eri saraketta. Toisessa on, millainen kiva kaveri on ja toisessa millainen kiva kaveri ei ole. Viikon aikana lapset ovat muistuttaneet toisiaan millainen kiva kaveri on, hieno juttu! Tiistaina teimme oman kuvan sekä piirtämällä että leikkaamalla ja koristelemalla lehdistä leikatuilla kuvilla. Lapset saivat myös kertoa, mikä tekee heidät iloiseksi tai mikä heidän mielestään on iloinen sana. Keskiviikkona keskityimme ystävyys- ja ryhmätyöleikkeihin. Lapset saivat muun muassa viedä kaveriaan silmät sidottuna sovittuun paikkaan. Lasten piti myös yhteistyössä liikuttaa palloa sekä hulavannetta joitain leikkejä ja tehtäviä mainitakseni. Leikeissä merirosvo- ja viidakkoleikit ovat edelleen suosittuja. Lapset myös rakentelevat hienoja linnoja, torneja ja kulkuvälineitä dubloista ja plusplus-paloista. Torstaina vietimme 112-päivää. Katsoimme videon, kuinka lapsi soittaa hätänumeroon. Keskustelimme tämän jälkeen erilaisista hätätilanteista. Jokainen sai myös ottaa purkista lauseen ja mietimme, onko se hätätilanne vai kenties hassu tilanne. Jokainen lapsi sai pääsi myös palomies-harjoitus radalle. Radalla piti kiivetä, liukua, pelastaa pehmoeläimiä, ”sammuttaa tulipalo”, jne. Rohkeita kokelaita meillä! Pidimme myös iltapäivällä poistumisharjoituksen.  Perjantaina vietimme koko talon kesken ystävänpäivää ilmapallojen ja discon merkeissä. Olipas meillä hauskaa! Ensi viikolla matkamme jälleen jatkuu…

 

VISKARIT:

Viskarituokiomme käsitteli myös ystävällisyyttä ja myötätuntoa. Ensin luimme kirjan Jukka Hukasta ja kirjavasta takista ja keskustelimme kiusaamisesta sekä myötätunnosta. Viskarit olivat todella aktiivisia keskustelijoita. Teimme myös värityskuvan, jossa jokainen lapsi sai värittää asioita, joita tykkää tehdä tai tykkäisi tehdä ystävän kanssa. Saimme tehtävästä myös hyvän keskusteluaiheen. Lopuksi pareittain pelattiin matemaattinen peli.

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON          MATKA JATKUU KOHTI AMERIKKAA

TUE            LASKIAISTIISTAIN PULKKAMÄKI + PULLIEN LEIVONTA

WED           LEIKKIPÄIVÄ (COWBOYS AND INDIANS)

THU           AMERICAN TALENT SHOW + VISKARIT IN ENGLISH

FRI             URHEILUPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Stella, Kairi & Angelyn