fbpx

VIIKKOKIRJE-WEEKLY LETTER 5

MIDIT: Tällä viikolla Midit ovat viettäneet kirjallisuusviikkoa! Olemme lukeneet joka päivä kirjoja ja maanantaina piirsimme kuvia sadusta, jota luimme. Sadussa tapasimme monia metsän elämiä ja siitä innostuneena suuntasimme tiistaina metsäretkelle. Metsäretkellä näimme paljon erilaisia lintuja ja poikkesimme leikkimään ja kiipeilemään pienelle kalliolle. Keskiviikkona oli Ullan muskari ja pidimme lastenkokouksen. Kokouksessa lapset pääsivät vaikuttamaan tuleviin toimintahetkiin. Mideiltä tulikin hyviä ehdotuksia esim. Elokuvahetki, leivontaa ja erilaisia askarteluja. Torstaina jouduimme muuttamaan suunnitelmia kovan pakkasen vuoksi ja temppujumpan sijaan, meillä oli rauhoittavaa eläinjoogaa. Perjantaina saimme taas nauttia Steven pitämästä musiikkipiiristä.

 

MAXIT: Maxien viikko käynnistyi lastenkokouksella ja jumpalla pienryhmissä. Lastenkokouksessa muistelimme mitä olimme tehneet tammikuussa ja mietimme, mikä oli ollut hauskinta tai mistä taas emme niin pitäneet. Toimme esille, että jokaisen mielipide on tärkeä ja toisen mielipidettä ei saa arvostella. Harjoittelimme myös äänestämistä nostamalla peukaloa ylös tai alas. Katselimme helmikuun kalenteria ja suunnittelimme mm. pullanleivontaa ja metsäretkiä. Lapsilta tuli paljon hyviä ajatuksia ja ideoita toimintaamme, joita aiomme toteuttaa. Jumpassa harjoittelimme hulahula-vanteiden avulla motorisia taitojamme. Erityisen hauskaa oli saada vanne kierimään. Tiistaina maalasimme sokerimaalaus-tekniikan avulla hienot taideteokset. Töiden kuivuttua ihailimme, miten maalaukset kimaltelivat valossa. Keskustelimme myös ystävyydestä ja millaisia tunteita koemme ystävien kanssa. Pienryhmässä kaverit saivat kertoa toisistaan yksitellen, miksi hän on ihana ja tärkeä. Kehuja oli selvästi mukavaa saada. Pelasimme myös arvausleikkiä, jossa arvuuttelimme mitä laatikon sisällä on. Aikuinen heilutti laatikkoa ja äänen perusteella sai arvata esillä olleista vaihtoehdoista, mitä laatikon sisällä on. Keskiviikon kohokohta oli muskari ja iloinen musisointi Ullan kanssa. Alkuviikolla Maxit ovat nauttineet lumileikeistä ja mäen laskusta. Sisäleikeissä duplot, muovailuleikit, kotileikit ja pelit ovat olleet Maxien mieleen. Tällä viikolla olemme myös tutustuneet suomalaiseen lastenkirjallisuuteen, erityisesti Tatun ja Patun ja Muumien tarinat ovat olleet mieleen. Myös vanhasta ajasta kertova kirja kiinnosti Maxeja. Torstaina jäimme sisälle leikkimään kovan pakkasen vuoksi. Maxit leikkivät pienryhmissä haluamassaan leikissä ja osa askarteli ystävänpäivä-kortteja. Perjantaina kokoonnuimme Steven musiikkipiiriin, mikä päätti mukavan viikon.

 

 

MESTARIT: Mestarien kanssa suunnistimme maanantaina kohti Tuorinniemeä tutkimaan talvista luontoa. Huomasimme, että lunta oli paljon, osa puista oli tiputtanut lehtensä, osan lehdet olivat oksissa, mutta kuivuneet ruttuisiksi ja ruskeiksi, linnut olivat syöneet kaikki pihlajanmarjat, mutta havupuut olivat edelleen vihreitä. Ihastelimme kuivuneita kasveja ja poimimme muutamia mukaamme. Laskimme myös liukureilla piiiiitkää mäkeä. Tiistaina sitten piirsimme mallista mukaan poimimamme talven törröttäjiä. Torstaina tuttuun tapaan tehtiin matikkaharjoituksia ja perjantaina Runebergin päivän kunniaksi laulettiin ja luettiin Runebergistä.

 

NEXT WEEK:

 

MIDIT

MON 8.2. Ystävänpäivä askartelu

TUE 9.2. Talvitempaus (Luvassa hauskaa talvista tekemistä, mehua ja makkaraa)

WED 10.2. Muskari ja lastenkokous

THU 11.2. Jumppa

FRI 12.2. Midien ystävänpäivän Disko (saa pukeutua halutessaan)

 

MAXIT

MON 8.2. Ystävänpäivän askartelua ja jumppa pienryhmissä

TUE 9.2. Talvitempaus (Luvassa hauskaa talvista tekemistä, mehua ja makkaraa)

WED 10.2. MUSKARI with Ulla

THU 11.2. Tutustumme kiinalaiseen uuteen vuoteen

FRI 12.2. Ystävänpäivän Disco (saa pukeutua halutessaan)

 

 

MESTARIT

MON 8.2. Mestarituokio

TUE 9.2. Talvitempaus (luvassa hauskaa talvista tekemistä, mehua ja makkaraa)

WED 10.2. Askartelemme ystävänpäiväkortteja

THU 11.3. Mestarituokio

FRI 12.2. Ystävänpäivän luistelua, lähtö päiväkodilta klo 9:30(säävaraus).

 

Kiitos kuluneesta viikosta ja hyvää viikonloppua toivottaen,

Riikka, Steve, Mira, Pati, Marizen ja Tiina

MIDIT & MAXIT: 050 401 9229

MESTARIT: 050 523 9066

hranta@ankkalampi-ankdammen.fi