fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 49/2021

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 49/ 2021

 

Viikko alkoi vapaapäivällä juhlimalla Suomen itsenäisyyspäivää. Pitkin viikkoa olemme avanneet joulukalenterin luukkuja, joista minit ovat löytäneet kirjeitä kotoa sekä tuttuja joululauluja. Jouluista teemaa jatkettiin askartelemalla tonttuja, jotka aseteltiin koristamaan minien ryhmähuoneen seinää. Viikon aikana olemme jumpanneet myös Frööbelin palikoiden tonttulan aamujumpan tahtiin, josta minit ovat olleet erityisen innoissaan. Jumappailtu on myös jouluisen temppuradan merkeissä, jossa minit pääsivät  harjoittelemaan motorisia taitojaan. Lisäksi minit harjoittelivat temppuradan aikana ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista sekä oman vuoron odottamista. Viikko huipentui jouluiseen open mic:iin, jossa minit pääsivät esiintymään muulle ryhmälle laulaen ja tanssien lempi joululaulujensa tahtiin. Minit toivottaa kaikille ihanaa viikonloppua ja joulun odotusta!

 

Midien viikko alkoi tiistaina joulukalenterin avaamisella. Luukusta numero 7 paljastui tällä kertaa jouluiset värityskuvat kaikille! Keskiviikkona vuorossa oli Muskari sekä Suomalaisen musiikin päivä. Kuuntelimme Finlandia -sävellystä ja lapset saivat kertoa mitä tunteita Sibeliuksen musiikki herätti heissä. Sävellyksen jännittävä alku sai mielikuvituksen laukkaamaan ja Midit kuvittelivat tiikerien hyökkäävän! Musiikin muuttuessa alun jännittävästä kevyempään tyyliin, tuli Mideille mieleen prinsessat ja linnan tanssiaiset. Torstaina vuorossa oli eläinjoogaa, jossa Midit pääsivät harjoittelemaan kehonhallintataitoja. Torstain joulukalenterin luukusta numero 9. tuli Mideille myöskin jouluinen elokuvaklassikko Lumiukko. Viikon päätimme joulupipareita leipoen.

 

Maxit alkoi kovassa pakkassäässä ja suunniteltu retki siirtyikin sisätiloihin. Teimme retken Midien huoneeseen leikkimään upeita mielikuvitusleikkejä pienryhmissä. Keskiviikkona teemana oli musiikki, kun muskarin jälkeen tutustuimme Sibeliuksen musiikkiin Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivän kunniaksi. Torstain viskarituokiolla teemana oli laskeminen ja lukujen tunnistaminen. Kynätehtävien jälkeen pelasimme dominoa sekä Monopolya, jossa samat teemat syvenivät lapsille mieluisien pelien muodossa. Tällä viikolla Maxit ovat myös valmistautuneet ensiviikon joulujuhlaesitystä varten askarrellen rekvisiittaa sekä tehden ikioman käsikirjoituksen näytelmää varten. Viikon päätimme joulupipareita leipoen.

 

ALUSTAVA VIIKKO-OHJELMA/ WEEKLY PROGRAM PLAN

Minit

Ma / Mon 13.12 Muskari/Free play

Ti / Tue 14.12 Story time (You can bring own Christmas books)

Ke / Wed 15.12 Snowflake arts and crafts

To / Thu 16.12 Christmas party for kids

Pe / Fri 17.12 Christmas open mic

Midis

Ma / Mon 13.12 Arts & Crafts

Ti / Tue 14.12 Retkipäivä, lähtö puistosta klo. 9.30

Ke / Wed 15.12 Muskari, klo. 9.30 & pienryhmätoimintaa

To / Thu 16.12 Christmas party for kids

Pe / Fri 17.12 Open Mic

 

Maxis

Ma / Mon 13.12 Arts & Crafts

Ti / Tue 14.12 Retkipäivä, lähtö puistosta klo. 9.30

Ke / Wed 15.12 Muskari, klo. 10.15 & pienryhmätoimintaa

To / Thu 16.12 Christmas party for kids

Pe / Fri 17.12 Open Mic

 

Iloista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies