fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 45/2021

MINIS

Minis started the week with some arts and crafts. We started to make the Father’s day cards, where Minis needed to paint one of their feet and both hands to form a moose on the paper. The next day we continued the card project by interviewing the kids about their dads. We asked for example, what is your father good at  and why is he so lovely. Minis really loved making the cards and were really excited to give them to their dads. On Wednesday we did some more arts and crafts. We did mittens out of paper and then used silk paper in different colours to glue them on top of the mittens. The end result looked great and Minis were proud of their work. The day ended with celebrating Father’s day. We want to say thank you to everyone who came, it was really important and special for the children.
On Thursday we had the photoshoot day. Some of the Minis were a little bit nervous about that, but at the end everyone relaxed and it went really well. The rest of the day we relaxed with some free playing and watching one episode of Paw Patrol.
Minis ended the week by making polar bears. Everyone liked that and were really happy of the end result. In other words, a lot of arts and crafts this week. Minis loved that and were able to practice their fine motor skills and also instruction listening and focusing skills. At the end of the day we listened some songs and danced together. What a perfect  and fun way to close the week!

 

Next week for Minis:

MON         LAULUTUOKIO

TUE          ASKARTELUA+ MUSKARI

WED         RETKI LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ

THU         OMAN LELUN PÄIVÄ

FRI           LAPSEN OIKEUKSIEN PÄIVÄ-JUHLA

 

MIDIT JA VISKARIT

Viikon alku kului isänpäivän salaisuusvalmistelujen parissa. Midit askartelivat isille paperirullista ja silkkipaperista hurjat lohikäärmeet, joiden sisään sujautettiin lahjaksi satuhieronta-tarina isien ja lasten yhteiselle hetkelle. Midit piirsivät myös huikean suloiset ja persoonalliset kortit – oman isin kuvalla tietysti. Jokainen pääsi lisäksi kertomaan omasta isästään haastattelun muodossa, ja hauskat vastaukset talletettiin korttien väliin. Viskarit tekivät isilleen satukirjan: ensin he saivat miettiä tarinalleen alun, tapahtumat, sekä lopetuksen. Satu kuvitettiin piirtämällä, ja koottiin lopulta hienoksi kirjaseksi. Myös Viskarit kertoivat isistään haastatteluiden parissa, miten kivoja juttuja saimmekaan kuulla! Keskiviikkona Midit viettivät leikkipäivää yhdessä Minien kanssa. Ehdittiinpä myös hieman maalailemaan vesiväreillä. Viskarit työskentelivät numeroiden parissa harjoitellen numeroiden kirjoittamista. Iltapäivällä saimme isät päiväkodille leikkimään. Lapset esittelivät innolla päiväkodin tiloja, leluja ja leikkejä ja yhteiset puuhat näyttivät maittavan sekä lapsille että aikuisille. Torstaiaamuna meillä järjestettiin valokuvaus. Intoa ja hieman jännitystäkin oli ilmassa, kun lapset odottelivat vuoroaan kuvaushetkelle. Hienosti saimme kuvaukset purkkiin, toivottavasti päästään pian ihailemaan otoksia. Perjantaina lapset saivat nauttia vapaasta leikistä, tehdä toisilleen esityksiä sekä tanssahdella pienimuotoisen ja spontaanin perjantaidiskon rytmien tahdissa.

 

Next week for Midis

MON           METSÄRETKI ESKAREIDEN KANSSA. Lähtö klo:9.30

TUE            ASKARTELUA + MUSKARI

WED           SATUHETKI KIRJASTOSSA KLO:10.00

THU            OMAN LELUN PÄIVÄ

FRI              LAPSEN OIKEUKSIEN päivä-JUHLA

 

Next week for Viskarit

MON            MUSIC DAY

TUE             VISKARIT ACTIVITY + MUSKARI

WED            STORY TIME IN LIBRARY AT 10.00

THU             TOY DAY

FRI               RIGHTS OF THE CHILD CELEBRATION DAY

 

Ensi viikko Mestari-Ankat:

Viikon aloitimme salaisen projektin parissa. Eskarit pääsivät tekemään sarjakuvaa aiheesta: minä ja isi. Hurjan upeita piirroksia ja tarinoita syntyikin. Myös lasten haastattelut olivat ihania ja antoisia. Tiistaina pääsimme tutustumaan Ankkalammen yksiköissä kiertävään Satujen maailma- matkalaukkuun. Matkalaukusta löytyi niin roolivaatteita kuin käsinukkeja sekä myös käsinukkelavastekin. Eskarit innostuivat heti tekemään omia tarinoitaan. Joitain jännitti ja puhuimmekin siitä jännittämisestä. Opettaja näytti vähän mallia, kuinka lavasteen taakse pääsee piiloon ja käsinukke on vain se, minkä muut näkevät. Jotkut lapsista halusivat esittää Sammakkoprinssi-tarinankin. Olipas hauskaa! Osa eskareista valitsi roolivaatteet: lepohuone muuttuikin eläinten valtakunnaksi. Keskellä viikkoa Eskarit pääsivät myös harjoittelemaan pöytäpistetyöskentelyä. Padastamme nousi uusi kirjain O. Luimme Seikkailujen eskari kirjasta kaksi tarinaa. Tarinassa talvi on tullut eskariin. Mietimme Eskareiden kanssa eläimiä, jotka saavat suojapuvun talveksi. Mietimme ja keskustelimme myös, mitä muuta tapahtuu talvella. Eskarit pääsivät toiminnalliseen työskentelyyn: Jokainen sai itselleen tehtäväpassin, jossa oli 6 numeroa. Oli 6 eri pöytäpistettä ja jokaisessa pöydässä eri tehtävä. Eskareiden tuli huolehtia itse, että käy tekemässä jokaisen tehtävän. Pöydässä oli kaksi numeroa: toinen numeroista kertoi monesko tehtävä on kyseessä, ja toinen numero kertoi, montako kertaa tehtävä tulee tehdä. Eskarit ja opettakin olivat todella innoissaan. Harjoittelimme O-kirjainta erilaisilla tehtävillä. Lopuksi istuimme aamupiirinuotiolle ja jokainen sai kertoa, mikä tehtävä oli kivoin ja mikä vaikein. Oli ihana kuulla lasten suusta, että kaikki tehtävät olivat kivoja, mutta osasivat he myös valita sen parhaimman: tabletilla O-kirjaimen harjoittelu/piipunrassissa O-kirjaimen teko. Iltapäivää odotettiin myös kovasti. Suunnitelmamme vaihtui ulkotekemisestä sisätoimintoihin. Lapset saivat johdatella isänsä leikkitaululle ja leikkiä isiensä kanssa. Jokaisesta lapsesta isineen otettiin myös kuva. Ihanaa yhteistä aikaa! Torstai meni valokuvauksen merkeissä. Iltapäivällä menimme heti välipalan jälkeen ulos leikkimään ja purkamaan energiaa. Perjantaina lapset saivat esiintyä, leikkiä, tehdä temppukoulua, piirtää ja askarrella. Ulkona keskustelimme ystävyydestä, koska se asia nousi lapsilta. Oli todella upeaa saada nähdä, kuinka avoimesti lapset näyttivät tunteitaan ja osasivat myös sanoittaa niitä. Mietimme sitä, kuinka päästä leikkiin mukaan, kuinka sanoa kaverille, että nyt haluan olla itsekseni tai en halua aina olla se joka keksii, mitä leikitään. Todella antoisa ulkoilu meillä! Hyvä Mestari-Ankat

 

MON             METSÄRETKIPÄIVÄ. Lähtö klo:9.30

TUE               MATIKKAPÄIVÄ + MUSKARI

WED             ESKARIPÄIVÄ

THU              OMAN LELUN PÄIVÄ

FRI                 LAPSEN OIKEUKSIEN PÄIVÄ -JUHLA

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

Heli, Paula, Katja, Alexandra, Nasra & Angelyn