fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 43

 

MINIT

Hurja Halloween viikko lähti käyntiin askartelun merkeissä. Askartelimme omat slime-purkit maalaamalla tyhjiä pilttipurkkeja Halloween teemaisilla väreillä. Slime-purkkien valmistuttua kädentaidot vielä jatkuivat. Minit valmistivat itse Halloween koristeita liimaamalla ja maalaamalla mm. haamuja, kurpitsoja sekä hurjia hämähäkkejä. Tiistaina Minit leipoivat Midien kanssa herkullisia multamuffineita. Muffinit olivat tavallisia suklaamuffineita, joiden päällä oli mullalta näyttävää keksimurskaa. Keskiviikkona juhlittiin midien, viskareiden ja eskareiden kanssa Halloweenia.  Päiväkotiin saapui heti aamusta pupuja, poliiseja, luurankoja ja monia muita hurjia hahmoja. Juhlissa tottakai tanssittiin lasten toivomien laulujen tahtiin ja pidettiin hauskaa kavereiden kanssa. Nautimme juhlissa Minien ja Midien leipomia herkullisia suklaamuffinsseja ja karmivaa boolia. Torstaina leikittiin kotileikissä hoivaten nukkeja ja rakenneltiin upeita legotorneja.  Perjantaina valmistimme lasten kanssa luontoystävällistä slimeä. Lapset saivat annostella kuivat aineet kulhoon ja kaataa nestettä sekä lopuksi sekoittivat tahmeaa slime taikinaa vuorollaan. Pakkasimme slimeä omiin purkkeihin ja Minit veivät ne kotiin muistoksi. Lopuksi rauhoituimme kuuntelemaan englanniksi Pipsa possun Halloween satua. Viikon aikana tutuksi tuli myös Creature song -laulu artistilta Singing walrus. Lapset pitivät tästä kovasti, ja pääsivät samalla harjoittelemaan englanniksi laskemista.

 

 

Next week for Minis:

MON       PIENRYHMÄLEIKIT

TUE        TEMPPURATA + MUSKARI

WED       KÄDENTAIDOT

THU        SATUTUOKIO

FRI          RAKENTELULEIKIT

 

MIDIT, VISKARIT JA MESTARI-ANKAT:

Tällä viikolla Pakilassa on vietetty Halloween-viikkoa. Maanantaina Midit, Viskarit ja Eskarit harjoittelivat hienomotorisia taitoja ja käyttivät luovuuttaan askartelupisteiden parissa. Hurjat ja persoonalliset kurpitsat saatiin aikaan harjoittelemalla erilaisia muotoja, ja leikkaamalla niitä. Osa lapsista leikkasi muotoja piirrettyä viivaa pitkin, isommat harjoittelivat vapaalla kädellä leikkaamista. Hauskoja leijailevia haamuja tehtiin leikkaamalla kierrekuviota, ja muumioihin kieputeltiin tahmeaa teippiä sideharsoksi. Lapset ovat myös omaehtoisesti askarrelleet ja piirtäneet monenlaisia koristeita, ja valmistelleet taloa Halloweenjuhlakuntoon. Tiistaina Midit leipoivat Minien kanssa suklaamuffinsseja keskiviikon juhlia varten. Ainesosia tutkittiin ensin ja pohdittiin, miksi juuri niitä tarvittiin tähän taikinaan. Vuorotellen lapset saivat mitata aineksia kulhoihin, sekoitella taikinaa, ja tottahan toki myös tehdä pienen makutestin. Iltapäivällä Eskarit ja Viskarit koristelivat muffinit niin, että suklaan sijaan ne näyttivätkin multakasoilta! Eskareiden ja Viskareiden tiistain tuokioilta kerrotaan viikkokirjeessä alempana, tämän tekstiosuuden jälkeen. Keskiviikkona koitti tietysti viikon kohokohta, Halloweenjuhlat. Kissat, prinsessat, noidat, luurangot, supersankarit ja monet muut hahmot nauttivat aamupäivästä tanssien, peuhaten ja herkutellen. Juhlien päätteeksi keräännyimme yhteen Midien, Viskareiden ja Eskareiden kanssa. Jokainen sai esittää toivelaulun, jonka tahdissa pääsi valokeilaan esittelemään omaa asuaan ja halutessaan näyttämään esimerkiksi tanssiliikkeitä ja muita hahmolleen ominaisia muuveja. Torstaina sekoiteltiin noitien taikajuomia yhdistelemällä erilaisia aineita, kuten ruokasoodaa, elintarvikevärejä ja etikkaa. Olipa jännittävää seurata rohtojen ja keitosten värikästä porinaa ja kuohumista! Lisäksi valmistettiin tahmaista slimeä perunajauhoilla, vedellä ja elintarvikeväreillä. Limaa varten jokainen oli koristellut aiempien viikkojen ja päivien aikana lasipurkin. Monia lapsista naurattikin, että tämä aine täytyy kotona pitää visusti purkissa tai piilossa, sillä äitiä tai iskää saattaisi alkaa ällöttää. Viikko päättyi pienryhmäleikkien sekä satutuokioiden parissa. Luimme ulkona suomeksi ja englanniksi Halloween-aiheisia tarinoita mm. Pipsa Possusta, sekä noidasta ja lohikäärmeestä. Lisäksi iltapäivällä kuulimme lasten viimeviikolla keksimät kummitustarinat pimeässä, taskulampun valossa. Miten hauska ja jännittävä viikko meillä olikaan!

 

MESTARI-ANKAT:

Pidimme poikkeuksellisesti akateemiset taidot-päivän tiistaina, koska keskiviikkona oli koko talon halloween juhlat. Aamunuotiopiirissä kertasimme sääntöjä, juttelimme kouluun menosta sekä erilaisista tunteista. Jännitys-tunne on ollut paljon esillä ja opettajana käytän itseäni paljon esimerkkinä erilaisissa tilanteissa ja erilaisten tunteiden kuvaamisessa. Kertasimme myös oppimiamme kirjaimia. Jokainen sai kertakäyttölautasen ja kirjoitimme niihin eri kirjaimia. Lopuksi etsimme isoimman ja pienimmän kirjaimen lautasista. Jokainen lapsi pääsee kuulluksi tehtävissä, kun käymme niitä läpi. Opettaja myös tekee ns. pistokokeita kysyen lapsilta, kuulitko mitä kaveri sanoi. Tarkoituksena saada lapsia ymmärtämään se, että kaikille annetaan työ- ja oppimisrauha. Lapset jaettiin kolmen hengen ryhmiin. Lapset saivat piirtää/kirjoittaa sokeriin erilaisia kirjaimia, lapset saivat myös piilottaa eri kirjaimia nukkariin sekä he saivat tehdä/kopioida kirjaimia paperista kehoa käyttäen. Hyvin toimi ryhmätyöskentely ja jokaiselle annettiin tilaa ja mahdollisuus tehdä eri tehtäviä.

 

VISKARIT

The Viskari group has learned new Halloween vocabulary through two different activities. The first one consisted on drawing the person they would like to take a ride with on their magic broom and what would they put in the magic cauldron to make a potion. The other activity was about writing and drawing different Halloween themed objects.

 

Next week for Midis

MON          KÄDENTAIDOT

TUE            TEMPPURATA MINIEN KANSSA + MUSKARI

WED           LEIKKIPÄIVÄ

THU            SATUTUOKIO

FRI              DRAAMAPÄIVÄ

 

Next week for Viskarit

MON           KÄDENTAIDOT

TUE            ULKOLIIKUNTAA TAKAPIHALLA + MUSKARI

WED           KIRJASTO NUKKETEATTERIESITYS. Lähtö klo 9.30

THU            VISKARI ACTIVITY

FRI              DRAAMAPÄIVÄ

 

Ensi viikko Mestari-Ankat:

MON           SALAINEN PROJEKTI

TUE             ULKOLIIKUNTAA TAKAPIHALLA + MUSKARI

WED           KIRJASTO NUKKETEATTERIESITYS. Lähtö klo 9.30

THU            ESKARIPÄIVÄ

FRI              DRAAMAPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

Heli, Paula, Katja, Alexandra, Nasra & Angelyn