fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 3/2022

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 3 / 2022

Minit ovat tällä viikolla uppoutuneet ”Revontulet”-projektin pariin. Lapset ovat päässeet askartelemaan teeman tiimoilta taidetta, laulamaan Revontuli lauluja sekä katsomaan revontulia videon äärellä. Minit iloitsivat kovasti yhteisestä projektista. Tällä viikolla satuhetkellä kuultiin tarina ”Onni-pojan talvisesta seikkailusta”. Satuhetki oli oiva aika esim. kielen kehityksen tukemiselle. Viikkoon on kuulunut viime viikon tavoin pulkkailua Säätytalon-puistossa, mutta myös liukurit ovat olleet kovassa huudossa. Minit nauttivat myös kovasti torstain tanssituokiosta. Tuokion aikana päästiin tanssimaan mm. värikkäiden huivien kera! Tanssi onkin hyvä liikuntamuoto, mutta ennen kaikkea ihana tapa ilmaista itseä ja saada harjoittaa esiintymistä turvallisessa ympäristössä. Viikon Minit päättivät iloiseen rytmimuskariin. Rytmimuskariin otettiin mukaan tanssituokiolta tutut värikkäät huivit. Huivit olivatkin hyvä rekvisiitta musisoinnin ohelle ja Minit keksivät tehdä niillä upeita liikkeitä!

Midit ovat tällä viikolla harjoitelleet kaveri- ja tunnetaitoja niin leikeissä, kun kirjallisuuden ja draamankin keinojen avulla. Maanantaina lapset pääsivät yhdessä aikuisen kanssa näyttelemään erilaisia konfliktitilanteita ryhmälle ja yleisön tehtävänä oli huomata missä meni väärin ja mitä olisi voinut tehdä toisin. Tiistaina vuorossa oli aurinkoinen retki Senaatintorin lumikasoille! Jotta kiipeily ryhmässä olisi mahdollisimman turvallista ja kaikille hauskaa, oli Midien kuunneltava säännöt hyvin tarkasti ja muistaa leikin riemussa niitä myös noudattaa. Kiipeily- ja kehonhallintataidot saivat hyvää harjoitusta ja retki oli oikein onnistunut! Tiistaina harjoiteltiin myös hauskoja laululeikkejä. Keskiviikkona vuorossa oli talviteemainen muskari sekä leikkiä pienryhmissä. Kielitaitoa harjoitettiin pelaamalla lautapelejä englanniksi. Ponit, dinot sekä legot ovat olleet tällä viikolla suosittuja Midien ryhmässä. Torstaina jatkettiin kehonhallintateemalla ja kurkoteltiin kattoon ja venyteltiin yhdessä. Pohdimme myös keinoja rauhoittumiseen päiväkodin vilskeessä. Perjantaina vuorossa oli rytmiklubi sekä vanha tuttu Open Mic!

Maxien viikko alkoi askarteluprojektilla. Askartelimme värikkäät kukat joiden terälehtiin kirjoitettiin omia lempiasioita ja tulevaisuudenhaaveita. Tiistaina vuorossa oli aurinkoinen retki Senaatintorin lumikasoille! Jotta kiipeily ryhmässä olisi mahdollisimman turvallista ja kaikille hauskaa, oli Maxien kuunneltava säännöt hyvin tarkasti ja muistaa leikin riemussa niitä myös noudattaa. Kiipeily- ja kehonhallintataidot saivat hyvää harjoitusta ja retki oli oikein onnistunut! Pidimme tiistaina myös lasten kokouksen, jossa listasimme asioita joita Maxit haluavat oppia tällä kevätkaudella. Toiveina olivat mm. kellonajat, avaruus, linnat, taikajuomat, sateenkaaren värit sekä linnut ja ötökät. Keskiviikkona vuorossa oli talvinen muskari sekä pienryhmätoimintaa.Torstain viskarin tavoitteena oli ryhmätyötaitojen ja suunnittelun sekä tavoitteiden asettamisen harjoittelu. Lasten toiveiden ja ideoiden pohjalta suunnittelimme yhdessä ”Oma satuhahmoni” -projektin ja pääsimme aloittamaan sitä. Jokainen lapsi suunnitteli ja hahmotteli lyijykynällä oman satuhahmon ja esitteli omansa ryhmälle. Rakensimme myös legoista satuhahmon asuinpaikan ja kuvasimme ne julistetta varten. Viikon päätimme Satuhahmo projektin parissa.

 

NEXT WEEK (WEEK 4):

 

Minit

Ma / Mon 24.1. Muskari klo. 9.30 & leikkiä

Ti / Tue 25.11. Satuhetki

Ke / Wed 26.1 Kädentaidot

To / Thu 27.1. Temppurata

Pe / Fri 28.1. Open Mic!

 

Midit

Ma / Mon 24.1. Kaveritaidot & Lasten kokous

Ti / Tue 25.1. Retki, lähtö puistosta klo. 9.30

Ke / Wed 26.1. Muskari alkaen klo. 9.30 & pienryhmätoimintaa

To / Thu 27.1. Jooga

Pe / Fri 28.1. Kädentaidot

 

 

Maxit

Mon. 24.1. Kädentaidot

Tue. 25.1. Retki, lähtö puistosta klo. 9.30

Wed. 26.1. Muskari alkaen klo. 10.15 & pienryhmätoimintaa

Thu. 27.1. Viskari

Fri. 28.1. Oma satuhahmo -projekti

 

 

Iloista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies