fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 20/2022

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 20 / 2022

 

MINIEN viikko on ollut taas täynnä tohinaa! Keväisen lämpöiset ilmat ovat houkutelleet nauttimaan ulkoleikeistä ja niistä meidän minit nauttivatkin. Maanantaina olikin jo kevään viimeinen muskari. Kiitimme Jennaa kuluneesta kaudesta ja sovimme, että myös ensi kaudella hän tulee pitämään muskaria Krunaan. Satuhetkessä luimme Puppekirjoja ja hänen matkassaan tutustuimme niin maatalon eläimiin kuin puutarhan ihmeisiin. Kädentaidoissa omenapuumme sai oksillensa suloiset omenapuunkukat. Nyt pidetään peukut pystyssä, että satokausi onnistuu ja syksyllä oksille ilmestyy omenia. Tällä viikolla kävelyretkellä kävimme ihmettelemässä ns. lukkosiltaa Katajannokan liepeillä ja pientä suihkulähdettä lähellä päiväkotia. Minne tahansa menemmekin retkelle, ovat Minit aina innoissaan. Viikon päätimme koko talon yhteiseen tiedehetkeen, jossa pääsimme seuraamaan mitä tapahtuu, kun pahvista tehdyn tulivuoren sisään laitettiin soodaa, saippuaa ja etikkaa!

 

MIDIEN viikko alkoi tutustumisella erilaisiin eläimiin. Tehtävän tarkoituksena oli huomata eroavaiksuuksia ja yhdistäviä asioita eri eläimissä. Eläin tehtävämme oli pohjostusta tiistain odotettua retkeä varten joka oli retki Korkeasaareen! Keskiviikkona osa mideistä pääsi keväiseen musariin laulumaan ja harjoittelemaan itseilmaisu taitojaan. Loppuviikon midit keskittyivät kädentaitohin, joissa harjoittelimme hienomotorisia taitoja. Sää on myös suosinut meitä ja olemmekin ulkoilleet enemmän midien kanssa tällä viikolla.

 

MAXIEN viikko alkoi yhteisellä eläinprojektilla. Harjoittelimme luokittelemaan erilaisia eläimiä nisäkkäisiin, lintuihin, matelijoihin, selkärangattomiin ja kaloihin ja pohdimme mitä eroa näiden ryhmien välillä on. Jokainen lapsi sai valita Korkeasaaren sivuilta itselleen mieluisan eläimen, jonka kuva tulostettiin ja lapset hahmottelivat luonnoksen lyijyjynällä ja maalasivat pulliväreillä eläimen kuvan. Työssä silmän ja käden koordinaatio ja luovuus saivat hyvää harjoitusta. Iltapäivällä tutustuimme näihin lasten valitsemiin eläimiin tarkemmin ja keskustelimme myös eläinten suojelusta ja uhanalaisista eläimistä. Tiistaina oli vuorossa kauan odotettu retki KORKEASAAREEN! Olimme yhdessä valinneet retken pääkohteiksi Africasia ja Amazonia talot sekä kissalaakson. Retki oli oikein onnistunut ja lasten mieleen erityisesti jäivät pikkumangustit pienine poikasineen, leijonat, tiikerit sekä pikkupanda. Keskiviikkona pohdimme eläinten ja ympäristön suojelun teemoja Kettu -kirjan sekä HSY:n kierrätyspelin avulla. Teimme myös mini-retken päiväkodin roskakatokseen ja lapset saivat lajitella roskia oikeisiin kierrätys astioihin. Torstain viskari ja pre-viskarituokiolla tutustuimme koodauksen alkeisiin erilaisten leikkien ja tehtävien avulla. Robotti leikissä mallinsimme erilaisia ohjelmointikieliä geometrisilla muodoilla ja koodaustehtävässä pääsimme piirtämään koodin avulla. Viikon päätimme koko talon yhteiseen tiedehetkeen, jossa pääsimme seuraamaan mitä tapahtuu, kun pahvista tehdyn tulivuoren sisään laitettiin soodaa, saippuaa ja etikkaa!

 

Minit

Mon. 23.5. Leikkiä & musiikkihetki

Tue. 24.5 Satutuokio

Wed. 25.5 Kädentaidot

Thu. 26.5 HELATORSTAI – PÄIVÄKOTI SULJETTU!

Fri. 27.5 Mitä tapahtuu kun…?

 

Midit

Mon. 23.5 Musiikkituokio

Tue. 24.5 Retki, lähtö puistosta klo 9.30

Wed. 25.5 Muskari & pienryhmätoimintaa

Thu. 26.5 HELATORSTAI – PÄIVÄKOTI SULJETTU

Fri. 27.5 Kädentaidot

 

Maxit

Mon. 23.5 Musiikkituokio

Tue. 24.5 Retki, lähtö puistosta klo 9.30

Wed. 25.5 Muskari & pienryhmätoimintaa

Thu. 26.5 HELATORSTAI – PÄIVÄKOTI SULJETTU

Fri. 27.5 Viskari & Pre-viskari

 

 

 

Iloista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies