fbpx
Ankkalampi logo

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 2/2022

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER VK 2 / 2022

 

MINIS

Mineillä alkoi viikko lumileikkien parissa. Minit kolasivat ahkerasti lunta, sekä viihtyivät pulkkien kyydissä. Tiistaina tehtiin lumikakkuja ja pulkkailtiin. Sisällä leikittiin pienryhmissä rakennusleikkejä legoilla ja palikoilla. Lopuksi rauhoituimme kuuntelemaan tarinaa. Minit jaksoivat hienosti keskittyä ja kuunnella tarinaa nallen päivästä. Keskiviikkona vuorossa oli musiikkituokio. Lauloimme talvisia lauluja mm. Rati riti rallaa ja lumiukko marssia. Torstai meni askartelun parissa. Jokainen teki omannäköisen lumiukon maalaamalla sekä lopuksi vielä somistelimme lumiukolle porkkanaa nenää, suuta ja nappisilmiä. Perjantaina leikittiin ulkoleikkejä ja sisällä minit viihtyivät kotileikissä. Kiva viikko takana!

 

Next week for Minis:

MON       ULKOLEIKIT

TUE         RAKENTELULEIKIT    + MUSKARI

WED        SATUTUOKIO

THU         KÄDENTAIDOT

FRI           DISCO MIDIEN KANSSA

 

MIDIS

Midien viikkoon on mahtunut paljon leikkiä, ulkoilua sekä myös uusien rutiinien opettelua. Otimme käyttöön uuden leikkitaulun, joka vanhoilla Mideillä on jo hyvinkin hallussa, pienempien kanssa vielä harjoittelemme ja totuttelemme sen käyttöön. Lapset ovat viikon aikana päässeet kuulemaan satuja, musisoimaan, sekä liikkumaan ja leikkimään englanninkielisten ohjattujen tuokioiden parissa. Maanantain leikkien päätteeksi pidimme lasten kokouksen, jossa suunnittelimme yhdessä viikon askartelutuokiota. Harjoittelimme samalla oman puheenvuoron odottamista, muiden kuuntelemista, sekä omien ideoiden ja toiveiden kertomista.  Lapset saivat yhdessä ideoida mitä askartelisimme, miten, ja mitä materiaaleja käyttäisimme. Hauskoja ehdotuksia tuli paljon, ja varmasti näitä hyödynnämme myös tulevaisuudessa. Tällä kertaa selvästi eniten kannatusta sai yksisarvinen ja lumisade, tarkemmin ”yksisarvinen lumisateessa”, sekä maalaaminen, saksilla leikkaaminen ja liiman käyttö. Torstaina aloitimme askarteluprojektin pienryhmissä, jakaen lapsia hieman taito- sekä tavoitetasoon perustuen. Lumisateen sai maalata taustalle haluamillaan välineillä; sormin, sienellä tai pullonkorkeilla painelemalla. Isommat lapset harjoittelivat saksitaitoja leikkaamalla erimallisia kolmioita, joista muodostui yksisarvisen pää. Kolmiot jokainen sai sommitella lumitaustalle, sekä koristella sarven glitterillä. Langoista sai leikata ja liimata haluamansa määrän harjaksia yksisarviselle. Uniikkeja ja upeita teoksia, jotka sopivat hauskasti myös satujen maailma -teemaamme! Perjantaina ulkoilimme omalla pihalla ja ihmettelimme kovaa tuulta, joka sai tavaroita lentämään ja teki välillä juoksemisestakin hassun vaikeaa. Sisällä viimeistelimme askarteluprojektimme ja lopuksi lapset saivat laittaa teoksensa seinälle kaikkien ihasteltavaksi.

 

Next week for Midis

MON        LEIKKIPÄIVÄ

TUE          ASKARTELUPÄIVÄ  + MUSKARI

WED         KÄVELYRETKI, LÄHTÖ KLO 9:30

THU          SATUTUOKIO

FRI            PERJANTAIDISKO MINIEN KANSSA

 

VISKARIT JA MESTARI-ANKAT

Tämä viikko pyhitettiin kierrätykselle. Maanantaina aamupiirissä kävimme läpi kierrätystä. Lapset saivat harjoitella laittamaan roskia oikeisiin kierrätyslaatikoihin. Otimme myös käyttöön lapsilla oman paperinkierrätyslaatikon. Teimme myös oman sadutuksen roskakasasta. Jokainen sai vuorollaan jatkaa tarinaa. Tiistaina pelasimme erilaisia kierrätyspelejä, jokainen pääsi lajittelemaan sekä miettimään esimerkiksi, mitä ei kuulu luontoon. Luontotehtävässä lapset pääsivät myös harjoittelemaan paikan kertomista. Mistä siis paperissa löytyy esimerkiksi pilli. Onko se vasemmalla yläkulmassa vaiko kenties keskellä paperia narun alapuolella. Alkuun kertominen oli vähän vaikeaa, mutta harjoitus tekee mestarin. Keskiviikkona teimme lasten tuomista kierrätystavaroista uusia käyttöesineitä. Maalasimme, liimasimme ja keksimme erilaisia juttuja. Tuli sinko, lippu, avaruusolio ja vaikka mitä muuta. Torstaina Viskarit jatkoivat kierrätysteemaa lajittelun kertaamisella sekä kierrätyssadun kuuntelemisella. Viskarit piirsivät kierrätyksestä omavalintaisen piirustuksen. Mestari-Ankkojen ’Seikkailujen Eskari’- kirjassa tarina jatkui myös kierrätysteemalla. Puhuimme kierrättämisestä sekä lapset saivat etsiä tilasta jotain muovista. Mietimme jokaisen kohdalla voiko sen laittaa muovin keräykseen vai mihin se kuuluu. Tänään tuli myös uusi kirjain: L. Harjoittelimme riimejä, kuuluuko sana alussa, keskellä tai sanassa L-äänne. Uutena tehtävän tuli kuunnella, kuuluuko sanassa L vai LL-äänne. Leikimme Laiva on lastattu leikkiä sekä Mestari-Ankkojen toiveesta Hassuja sanoja leikkiä. Mestari-Ankat saivat myös toivomansa kotitehtävän. Kierrätysteemaan on tällä viikolla myös kuulunut valojen poislaitto, jos emme ole tilassa. Meidän ”pöytäapulaiset” ovat ottaneet tehtävän hyvin haltuun. Omasta itsestä ja tavaroista huolehtiminen on noussut nyt isoon osaan. Jokainen huolehtii, että hakee itselleen ruuan ja syötyään vie astiat keittiöön, jossa huudellaan lautaset ja aterimet sekä laitetaan ne itse astianpesukoneeseen. Hienoa työtä Viskarit ja Mestari-Ankat. Perjantaina kävimme kierrättämässä metallia, kartonkia, lasipurkkeja, ym. Hyvin kaikki osasivat katsoa roskalaatikon kuvaa ja että mikä sinne kyseiseen roskalaatikkoon menee. Osa lapsista halusi sisällä tehdä erilaisia kynätehtäviä, osa halusi leikkiä. Aamupiirissä viikonpäivälaulu alkaa jo sujumaan. Leikimme myös erilaisia leikkejä kuten sokkoa ja vettä kengässä. Olemme myös miettineet erilaisia ammatteja ja mitä tavaroita kyseiseen ammattiin kuuluvalle ihmiselle kuuluu. Esimerkiksi lääkärin ja poliisin ammatit kävimme läpi. Poliisille kuuluvat pistooli, käsiraudat, lamaannutin, auto, yms. Hyvin ainakin poliisin ammatti on kaikille lapsille tiedossa. Todella mukava viikko jälleen takana!

 

Ensi viikko Viskarit ja Mestari-Ankat:

MON         SISÄLIIKUNTAA

TUE           MESTARI-ANKAT: OMPELUTYÖ ALKAA/ VISKARIT: ASKARTELUPÄIVÄ + MUSKARI

WED         VISKARI- JA ESKARITUOKIOT

THU          ULKOLIIKUNTAA

FRI            MESTARI-ANKAT: 100 PÄIVÄÄ VIISAAMPI-PÄIVÄ / VISKARIT: SATUPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

Heli, Paula, Katja, Eliise, Nasra, Melissa & Angelyn