fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 2/2021

Viikko/Week 02/2021

Rati riti ralla, tuli talvi halla…

 MIDIT:

Tällä viikolla palasimme takaisin tuttuihin rutiineihin ja viikko-ohjelmaamme. Maanantaina maalailimme kauniita suolamaalauksia. Tiistaina kova tuuli ja lumipyry muutti hiukan suunnitelmia, mutta vietimme oikein hauskan leikkipäivän yhdessä Maxien 4-vuotiaiden kanssa. Keskiviikkona pidimme oman musiikkipiirin, jossa soitimme rytmikapuloilla ja marakasseilla. Lauloimme laulun talitintistä ja siitä, mitä kaikkea voi talvella tehdä. Torstaina pakkanen paukkui, joten teimme pienen kävelylenkin ja ihastelimme lähialueen lumen paljoutta ja kauniita maisemia. Perjantaina meillä oli perinteisesti leikkipäivä.

MAXIT:

This week we started off with some indoor gym with Pati and a number game with Steve. The gym session aimed to develop balance by using bean bags which the children kept on their head whilst they went around a course. The children also practiced rolling on our new gym mats. The number game was aimed at reinforcing the English names of the numbers, learning how to order the numbers and say their order in English and then some quickfire identification of the numbers during a song. On Tuesday the 2015 born children had their viskari class with Tiina and Pati where they made a fireworks craft and practiced their language skills during a discussion about new year. The 2016 born children in the group spent some time with their friends in the Midis playing in small groups. On Wednesday we made a winter scene craft using clingfilm and watery blue paint which we worked on again on Thursday. During the week the children have had circle times about for example the letter ‘A’ where they told words beginning with that letter sound and played games like Alias which is amazing for language practice. On Friday we sang some English songs together with some movement and actions.

MESTARIT:

Talvinen viikko on pitänyt sisällään lumiveistosaskartelua ja oikeita lumileikkejä ulkona. Olemme ihastelleet lunta ja puhuneet sen erilaisista olomuodoista. Nuoskalumesta voi tehdä lumipalloja, mutta pakkaslumesta ei. Myös eskarikirjassa on talvi ja Villiviikunoiden eskariryhmä on puuhaillut pitkälle samasuuntaisten tutkimusten parissa. Mukavien lumileikkien lisäksi joutuivat he minkkien kiusaamiksi, ja tästä saimme hyvää keskustelua aikaan mitä voi tehdä, jos huomaa, että jotain kiusataan. Tutustuimme myös kirjaimeen M ja matematiikassa lukuun 3. Perjantaina pysyttelimme sisällä, etteivät nenänpäämme, sormemme ja varpaamme olisi paleltuneet.

 

ENSI VIIKOLLA:

MIDIT

MON 18.1. Kädentaitoja

TUE 19.1. Satuhetki

WED 20.1. Muskari alkaa

THU 21.1. Retki, lähtö klo 9:30

FRI 22.1. Musiikki-piiri

MAXIT

MON 18.1. Indoor gym in two groups with different games.

TUE 19.1. VISKARI-kerho.

WED 20.1. MUSKARI with Ulla

THU 21.1. TRIP: We will check the weather and give some options of where to go to the children so they can choose.

FRI 22.1. Music circle

 MESTARIT

MON 18.1 Mestarituokio

TUE 19.1 Talviset jäljet -askartelu

WED 20.1. Satupäivä

THU 21.1. Mestarituokio

FRI 22.1. Musiikki-piiri

 

Kiitos kuluneesta viikosta ja hyvää viikonloppua toivottaen,

Riikka, Steve, Mira, Pati, Marizen ja Tiina

MIDIT & MAXIT: 050 401 9229

MESTARIT: 050 523 9066

hranta@ankkalampi-ankdammen.fi