fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 19/2023

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 19/2023 

 

MESTARIT/ VIKSKARIT  

 

Viikko aloitettiin eskareiden kanssa uudella eskaritarinalla. Tarinan myötä pääsimme keskustelemaan siitä, miten voimme toimia mukavasti toisiamme kohtaa ja mitä mukavaa voisimme tehdä toisen iloksi. Harjoittelimme kirjainta H. Ensin piirsimme kirjaimen ilmaan, sitten kynällä tehtäväkirjaan ja lopuksi tavasimme ja kuulostelimme erilaisia h- alkuisia tavuja sanojen alussa. Yhdessä viskareiden kanssa olemme valmistautuneet kevään tuleviin juhliin harjoittelemalla lauluja ja esityksiä. Metsäretkellä tarkkailimme ympäristöä huomaten kevään merkkejä. Eskarit etsivät luonnosta erilaisia materiaaleja, joista kirjoittivat oman nimensä lisäksi, tutkimme luontoa suurennuslasien ja luuppien avulla. Viskareiden tehtävänä puolestaan oli muodostaa oman nimensä ensimmäinen kirjain luonnon materiaaleista alustalle ja myös Viskarit saivat tutkia luontoa suurennuslaseilla. Yhdessä teimme myös päivän hyvän työn ja keräsimme roskia luonnosta mukanamme olleeseen roska koriin. Lapset pääsivät pohtimaan, miksi on hyvä pitää huolto luonnosta ja kerätä roskat roskakoriin. Keskiviikkona saimme viettää ihanaa aamua äitienpäivän kunniaksi. Kiitos kaikille mukana olosta! Loppuviikolla jatkoimme tulevien kevätjuhlien suunnittelua ja jokainen lapsista pääsi antamaan äänensä sen puolesta millaisen esitykset lapset haluavat toteuttaa. Viikko päättyi muskarin kevätjuhlaan, jota kaikki pääsimme kuuntelemaan sekä tietysti lelupäivään, jota oli taas odotettu kovasti. 

 

 

Seuraavan viikon ohjelma/ Next week’s plan: 

MA/MON 15.5: Retki teatteri Hevosenkenkään! Huom! Päiväkodille viimeistään 8:25! 

TI/TUE 16.5: Eskarit kouluun tutustuminen vanhempien kanssa! Tämä jälkeen metsäretki. (they can bring a small snack and water) 

Viskarit: Metsäretki/ Forest trip (they can bring a small snack and water) 

KE/WED 17.5: Juhlaharjoitukset/ spring festival rehearsal  

TO/THUR 18.5: HELATORSTAI, päiväkoti on suljettu! 

PE/FRI 19.5: Leikkipäivä/ Free play  

 

 

 

MAXIT 

 

Maxien viikko aloitettiin hienomotorisia harjoituksia tehden askartelutuokiossa, jossa lapset askartelivat salaisuuksia tulevaa viikonloppua varten. Retkeilimme yhdessä eskareiden ja viskareiden kanssa metsään tutkimaan kevään merkkejä. Keräsimme isoon läpinäkyvään purkkiin erilaisia luonnon materiaaleja ja keväisiä asioita. Purkista löytyi mm. kiviä, käpyjä ja erilaisia lehtiä ja varpuja. Pääsimme myös tutustumaan suurennuslasiin ja luuppiin ja näiden avulla pääsimme vieläkin tarkemmin tutkimaan luontoa. Olemme harjoitelleet ahkerasti lauluja äitienpäivää varten sekä suunnitelleet yhdessä isompien kanssa tulevaa kevät juhlaa. Jokainen lapsista on päässyt osallistumaan mukaan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tässä opimme, miten voimme itse vaikuttaa päiväkodin projekteihin sekä, miten voimme tuoda omia ideoita esille ja tottakai opimme tärkeitä työskentelytaitoja ryhmässä yhdessä työskennellessämme. Kiitos kaikille äideille mukavasta aamusta päiväkodilla keskiviikkona. Loppuviikolla osallistuimme muskarin kevätjuhlaan laulellen ja soitellen sekä vietimme lelupäivää ja pääsimme leikkimään yhdessä.  

 

 

Seuraavan viikon ohjelma/ Next week’s plan: 

MA/MON 15.5: Retki teatteri Hevosenkenkään! Huom! Päiväkodille viimeistään 8:25! 

TI/TUE 16.5: Metsäretki/ Forest trip (they can bring a small snack and water) 

KE/WED 17.5: Juhlaharjoitukset/ spring festival rehearsal 

TO/THUR 18.5: HELATORSTAI, päiväkoti on suljettu! 

PE/FRI 19.5: Leikkipäivä/ Free play 

 

 

 

MIDIT/MINIT 

 

Tämä keväinen viikko on hurahtanut tosi nopeasti! 

Alkuviikon harjoittelimme esityksiä äideille ja kuvasimme niitä. 

Keskiviikkona toivotimme äidit tervetulleiksi yhteiselle aamupalalle päiväkodille ja katselimme siinä samalla esitysvideoita ja kuvia lasten arjesta kevään ajalta.  

Kiitos kaikille äideille, jotka pääsitte tulemaan! 

Torstaina nautimme rennoista pihaleikeistä omalla pihalla ja perjantaina oli muskarin kevätkonsertti, johon olimme kaikki tervetulleita kuuntelemaan upeita musiikkiesityksiä! 

  

 

Seuraavan viikon ohjelma/ Next week’s plan: 

MA/MON 15.5: MIDIT (yli 3v.) Retki teatteri Hevosenkenkään! Päiväkodilla tulee olla 8:25! 

  MINIT Ulkoilua klo 9.00! 

TI/TUE 16.5: Keväisiä istutuksia 

KE/WED 17.5: Istutukset jatkuu.. 

TO/THUR 18.5: HELATORSTAI, päiväkoti on suljettu! 

PE/FRI 19.5: Leikkipäivä 

 

 

 

Tärkeät päivämäärät/ Important date 

 

Retki teatteri Hevosenkenkään ma 15.5.  

Kevätjuhla ke 31.5. klo 16-17 

 

 

 

____  

Kiitos kuluneesta viikosta! 

Toivottavat,  

Minni, Jaana, Ester, Piia, Kati, Eeva, Minna Liisa ja Donna 

 

MESTARIT/ VISKARIT 050 3623355  

MAXIT: 050 5579567  

MINIT/ MIDIT: 050 5579558  

laaksolahti@ankkalampi-ankdammen.fi