fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 18/2022

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 18 / 2022

MINIEN toukokuun ensimmäinen viikko starttasi muskarin ja pienryhmä leikkien parissa. Kotileikissä kokattiin herkullisia kakkuja, kun taas autoleikissä autot kaahailivat super nopeuksia! Tiistaina iloitsimme englannin kielisestä satutuokiosta. Keskiviikkona suuntasimme kävelyretkelle. Tälläkin kertaa bongasimme innoissamme keväänmerkkejä ja teimme havaintoja ympäristöstä. Piipahdimme Tuomiokirkon luona, ihastelimme Aleksanterinkatua ja kävimmepä myös Kaisaniemen metrotunnelissa! Pitkin viikkoa olemme tehneet super salaisia valmisteluja tärkeää juhlapäivää varten. Torstaina koitti odotettu aamu, kun äidit saapuivat päiväkodille juhlistamaan äitienpäivää aamiaishetken muodossa. Voi sitä ilon määrää, kun lapset pääsivät viettämään rauhassa aikaa päiväkodilla äitien kanssa leikkien, askarrellen ja yhteisestä ajasta nauttien. Ihanaa! Viikko päätettiin tiedekokeilujen parissa: Mitä tapahtuu kun…? Tällä kertaa tutkimme vettä ja kellumista, mitkä esineet kelluvat ja mitkä uppoavat. Totesimme mm. että kivi uppoaa veden pohjaan, mutta kumiankka jää kellumaan veden pinnalle. Katsoimme myös Lasten Areenasta kellumiseen liittyvät ohjelmat ohjelmasarjoista ”Tiedonjyvä” ja ”Ihme juttu”. Minit ovat aina niin niin reippaita tutkimaan ja oppimaan uutta!

 

Midien viikko alkoi maanantaina kevätjuhlaharjoituksilla – kertasimme yhdessä lauluja jotka alkavatkin jo sujua hienosti kaikilta. Tiistaina pääsimme ihastelemaan Kruununhaan arkkitehtuuria ja harjoittelemaan ryhmässä liikkumista kävelykierroksella naapurustossamme. Retkellä innostuimme myös keinumaan ja juoksemaan Liisanpuistikossa. Keskiviikkona musiikkihommat jatkuivat Muskarin muodossa ja iltapäivällä viimeistelimme vielä lahjoja ja koristuksia torstain juhlaa varten. Torstai-aamuna koitti pitkään odotettu äitienpäivä-aamiainen! Lapset esittelivät päiväkotia ja kädentöitään innoissaan äideilleen ja pääsimme maalaamaan ja pelaamaankin yhdessä. Juhlat olivat onnistuneet ja kaikilla oli kiva aamu! Perjantaina ulkoilimmekin sitten kauemmin ja harjoittelimme ryhmätaitoja liikunnan avulla – pelasimme Tervapataa ja kaikki pääsivät juoksemaan sydämensä kyllyydestä.

 

Maxit ovat viikon mittaan suunnitelleet ja valmistautuneet tuleviin kevään juhliin. Alkuviikko on vierähtänyt äitienpäivälahjoja ja kortteja viimeistellen ja kevätjuhlaa suunnitellen. Tänä keväänä Maxien lahjaksi valikoitui käsityö projekti! Maxit suunnittelivat ja toteuttivat vohvelikangastyön, josta tehtiin äideille taulut lahjaksi. Projektissa harjoitusta ovat saaneet mm. matemaattiset taidot, sorminäppäryys sekä silmän ja käden yhteistyö. Keskiviikon muskarissa Jennan kanssa teemana oli keväiset ötökkälaulut. Torstaina vuorossa oli viikon kohokohta, kun ÄIDIT tulivat päiväkotiin <3. Yhteinen aamiaishetki, askartelut, pelit ja leikit sujuivat hienosti ja saimme viettää yhdessä laatuaikaa. Viikon päätteeksi pelasimme Tervapataa ja Maa-meri-laivaa yhdessä Midien kanssa.

 

Minit

Mon. 9.5 Muskari & Leikkiä

Tue. 10.5 Satutuokio

Wed. 11.5 Kädentaidot

Thu. 12.5 Kädentaidot

Fri. 13.5 Lelupäivä & Iltapäivällä konsertti puistossa klo. 15.30

 

Midit

Mon. 9.5 Musiikkihetki

Tue. 10.5 Retki. Lähtö 9.30 puistosta.

Wed. 11.5 Muskari & pienryhmätoimintaa

Thu. 12.5 Kierrätyspäivä

Fri. 13.5 Lelupäivä & Iltapäivällä konsertti puistossa klo 15.30

 

Maxit

Mon. 9.5 Musiikkituokio

Tue. 10.5 Retki. Lähtö klo 9.30 puistosta

Wed. 11.5 Muskari & pienryhmätoimintaa

Thu. 12.5 Viskari

Fri. 13.5 Lelupäivä & Iltapäivällä konsertti puistossa klo 15.30

 

 

Iloista viikonloppua kaikille!

Kruununhaan Ankkalammen aikuiset

 

Have a nice weekend!

The Staff of Kruununhaka Ankkalampi-Duckies