fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 18/2021

MINIS:  This week for Minis started with a walking trip to our nearby forest together with Midis group, and the kids got to explore and enjoy nature, playing small group games and practicing their gross motor and social skills. On Tuesday, the group practiced their fine motor skills and pincer grip by picking small pearls with their fingers and then gluing them on hardened salt dough. Kids also got to make drawings for their mums, practicing holding a pencil and identifying the colors that they wanted to use. On Wednesday, Minis made a science experiment using milk, food color, soap, and cotton buds. Each child got to throw a drop of food color in a bowl of milk and then place a cotton bud in dish soap. Then, they put the cotton buds on the milk surface and observed the color drops expand and mix with each other creating new colors and different shapes! On Thursday, Minis and Midis together enjoyed playing together in small groups various role play games, using animal characters, building their own imaginary characters with duplos or imitating different roles themselves, being cats, lions, dinosaurs, dogs, police officers or parents and babies. On Thursday afternoon, children got to take home the card and gift that they crafted and  prepared for their mums during the previous days, to offer to them on the upcoming Mother’s Day. On Friday, the group had a lovely and refreshing toddler spa activity, there the kids got to relax having a hand bath, coloring their hand nails, laying on pillows and placing cucumbers on their eyes, listening to relaxing music sounds, and focusing on their senses. After the activity, children wanted to eat the cucumbers and asked to give the same treatment to their favorite animal characters! Another great week has come to an end and looking forward to the next one!

 

Next week for Minis:

MON      WHAT IS YELLOW?

TUE        WALKING TRIP -Leaving at 9:00

WED      MAGIC PAPER TOWEL ART-SCIENCE DAY

THU       HELATORSTAI- Daycare is  closed

FRI         PLAY DAY

 

MIDIS

Midit ovat tällä viikolla ahkeroineet askartelun ja kädentaitojen parissa, jotta kaikki yllätykset sunnuntain äitienpäiväksi saatiin valmiiksi. Olemme harjoitelleet hienomotorisia taitoja mm. leikaten, liimaten, pieniä helmiä poimien ja kiinnittäen, sekä piirtäen. Maanantaina kävimme retkellä Klaukkalanpuistossa, jossa tuulisesta säästä huolimatta oli hauskaa juoksennella, keinua ja kiipeillä. Matkalla puistoon ja päiväkodille bongailimme ympäristöstä erivärisiä kukkia ja näimme jäniksiä piilossa pihalla sekä loikkimassa tiellä. Tiistaina musisoitiin kauden viimeisessä muskarissa. Vilman johdolla saimme laulaa tuttuja suosikkilauluja ja opimme vielä lisäksi muutaman uuden kesäisen kappaleen. Keskiviikon satutuokiolla luimme tarinan Sanni päiväkodissa. Sadun päätteeksi juttelimme omasta päiväkodistamme ja lapset jakoivat omia ajatuksia ja mietteitä siitä, miten joskus päiväkotiin meno saattaa tuntua jännittävältä tai kurjaltakin, ja siitä, mitkä asiat päiväkodissa ovat kivoja ja piristävät harmi-aamujenkin jälkeen. Iloa tuottavia asioita päiväkodissa ovat lasten mielestä tietysti leikkiminen ja kaverit, mutta myös se ”kun saa syödä” ja ”kun joku ottaa syliin tai halii”. Torstai kului vapaan leikin parissa. Ulkona tehtiin mutakakkuja ja maalattiin aitoja kuravellillä, sisällä leikimme uusilla eläinleluilla, joiden parissa oli myös hyvä harjoitella jakamista, oman vuoron odottamista sekä toisten huomioon ottamista. Perjantain english club-tuokiolla tutustuttiin väreihin ja muotoihin pelien parissa. Peleissä piti yhdistellä esineitä ja kuvia tiettyihin väreihin ja muotoihin, sekä etsiä oppimisympäristöstä tietynvärisiä asioita.

 

Next week for Midis:

MON        MUSIIKKITUOKIO

TUE          RETKI LEIKKIPUISTOON, LÄHTÖ KLO 9:00

WED        ASKARTELUTUOKIO ULKONA

THU         HELATORSTAI – PÄIVÄKOTI SULJETTU

FRI           LEIKKIPÄIVÄ

 

MAXIS & VISKARIT:

Viikko alkoi äitienpäiväyllätysten teon merkeissä. Lapset ovat innoissaan ja odottavat kovasti, että pääsevät yllättämään äitinsä. Tiistaina menimme takapihalle ja teimme erilaisia pallonhallintatehtäviä. Heitimme palloa parille, potkimme palloa, yritimme tehdä maaleja eri etäisyyksien päästä. Leikimme myös isolla leikkivarjolla. Tehtävänämme oli pitää pallot varjon päällä tyynellä säällä ja myrskysäällä. Jokainen lapsi pääsi myös varjon alle piiloon, yms. Takapihalla lapset tykkäävät leikkiä myös yhteisleikkejä, kuten ”Kuka pelkää hämähäkkiä” tai piiloleikkiä. Toki myös kiipeily, juokseminen, keinuminen ja erilaisten ötököiden/kukkien etsiminen ovat lasten suosiossa. Keskiviikkona Viskarit pitivät oman tuokionsa. Viskarit tekivät erilaisia ”Miten jatkuu”-tehtäviä. Mallina oli esimerkiksi dublot ja värit sininen-keltainen-punainen eli lasten piti jatkaa värejä mallin mukaan. Maxit tekivät omia kynätehtäviä: heidän tuli kuunnella ohjeet tarkasti ja toimia sen mukaan. Esimerkiksi heidän tuli etsiä isoin saippuakupla ja rastittaa se, etsiä pienin ja ympyröidä se. Heidän tuli myös pysyä viivojen sisällä ja jatkaa viivaa ilman, että nostavat kynän paperista. Viimeisessä tehtävässä piti piirtää asioille puuttuvat jutut, esim. lapselle kasvot, pupulle korvat. Keskityimme myös värittämään kuvat. Parasta oli, kun lapset sanoivat että nämä tehtävät olivat todella kivoja! Keskustelimme lasten kanssa samalla millaisia tehtäviä he tekevät kotona, oli erilaisia tehtäväkirjoja sekä värityskuvakirjoja. Olemme tällä viikolla saaneet uusia leluja: pieniä eläimiä ja erilaisia dubloja. Lapset ovat innostuneet rakentelusta sekä eläimillä leikkimisestä kovasti. Torstaina leikimme erilaisia leikkejä. Perjantaina pidimme tiedepäivän. Tutkimme omenaa ja laitoimme omenan paloja astioihin ja laitoimme omenien palojen päälle eri aineita ja katsoimme mitä tapahtuu. Mikä aine esti omenan ruskettumisen: suola, etikka, maito, sitruunamehu tai ei mitään. Lapset tekivät omia hypoteesejaan ja saimme selville, että sitruuna oli tehokkain. Lapset halusivat vielä kokeilla laittaa kaikkia aineita yhteen ja omenan päälle. Ulkona hiekkalaatikolla erilaiset autoradat, kodit ja kahvilat ovat olleet suosittuja. Leikkikaverit- ja leikit ovat vaihdelleet. Iloinen, tutkiva ja mielikuvituksellinen viikko jälleen takana.

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON       TEMPPURATA TAKAPIHALLA

TUE         METSÄRETKI. LÄHTÖ KLO:9.00

WED        VISKARIT TUOKIO / MAXIT TUOKIO / LASTEN KOKOUS

THU         HELATORSTAI – PÄIVÄKOTI SULJETTU

FRI           LASTEN PÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Stella, Kairi & Angelyn