fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 17/2022

MINIS

Minien viikko käynnistyi kädentaitotuokiolla. Maalasimme vesiväreillä keväisiä asioita. ”Shh” se on äitienpäivä salaisuus. Tiistaina oli luvassa ulkoliikuntaa. Pelasimme erilaisia pallopelejä, missä Minit ovatkin todella taitavia. Yleisön pyynnöstä otimme vielä temppuradan päivän lopuksi. Iltapäivällä musisoitiin taas pitkästä aikaa muskarissa keväisten laulujen merkeissä. Onneksi hyvät säät jatkuivat seuraavana päivänä. Ulkoilimme pitkään aamupäivästä sekä lähdimme vielä osan kanssa takapihalle leikkimään. Siellä on ainakin tilaa juosta. Myöhemmin pidimme lukupiirin, jossa luimme teidän kirjoittamianne ”jos lapseni olisi satuhahmo, hän olisi…” tekstejä. Niitä olikin kiva lukea ja siitä sitten jatkoimme hyvin mielin opiskelijan vetämään musiikkituokioon. Seuraavaa päivää olemmekin odottaneet. Nimittäin vappunaamiaiset. Varmasti monelle minille ensimmäiset naamiaiset ikinä! Talo oli täynnä värikkäitä serpentiinejä ja muita hauskoja vappukoristeita. Kaikki pääsi myös esittelemään oman asunsa, jossa näimme jokaisella upeita kokonaisuuksia. Lopuksi tanssimme Macarenan tahtiin sekä nautimme simasta ja munkeista. Myös yhdellä meidän Mini-ankallamme oli syntymäpäivät kyseisenä päivänä. Nam, Nam kyllä jäätelöt maistuvat aina. Menevän viikon päätimme vielä keväisillä lauluilla.

 

Next week for Minis:

MON       ASKARTELUA

TUE         RETKI, LÄHTÖ 9.30 + MUSKARI

WED       JUMPPATUOKIO

THU        RAKENTELULEIKIT

FRI          ULKOLEIKIT

 

MIDIS

Midien viikko lähti käyntiin toiminnallisella tarinatuokiolla Wheels on the bus-laulun parissa. Rakensimme oman bussin tuoleista, ja lähdimme matkaan laulaen ja kertoen, sekä samalla leikkien tarinan kulkua. Aloitimme myös pienen askarteluprojektin, jota olemme pikkuhiljaa tehneet pitkin viikkoa, ja joita vielä ensi viikolla viimeistelemme. Tiistaina liikuttiin takapihalla harjoitellen erilaisia sääntö- ja ryhmäleikkejä. Käärmeleikissä lapset kulkivat käsikkäin letkassa kuin käärme, ja jokainen sai vuorollaan johdattaa joukkoa. Tasapainoa ja tarkkuutta tarvittiin, jotta käärme saatiin pidettyä ehjänä sen kiemurrellessa puiden ja pensaiden väleissä. Pidä puolesi puhtaana-leikissä lapset olivat kahtena joukkueena ja koittivat heittää häntäpalloja toiselle puolelle mahdollisimman ahkerasti. Pillin vihellettyä tarkasteltiin, kummalla puolella kasa oli pienempi- siis kumpi voitti. Häviöstäkään ei sen suuremmin lannistuttu, kun oli joukkuekaverit mukana tsemppaamassa. Sitä paitsi aina voi pyytää revanssia, ja näin Midit pelin jälkeen toivoivatkin: uudestaan, uudestaan!  Viimeisenä leikkinä tanssimme musiikin tahdissa, ja musiikin loppuessa täytyi kiirehtiä kolmesta maassa olevasta hulavanteesta jonkin sisään seisomaan. Vanteet vähenivät yksitellen, ja lopuksi Midit nauraen tiivistivät ja tiivistivät, rutistivat kaveria ja pitivät käsistä kiinni ja yhteistyöllä kaikki mahtuivat kuin mahtuivatkin yhden vanteen sisään! Keskiviikkona retkeilimme Klaukkalanpuistoon, jossa meitä odottivat keinut, liukumäki ja kiipeilytelineet. Nautimme pitkän tovin vapaasta leikistä ja liikkumisesta, ja hienosti on alkanut sujua myös Midien kävely ”parijonossa” kävelyköyden kanssa. Vappunaamiaisissa päästiin tanssimaan ja hassuttelemaan yhdessä koko talon kanssa; pidimme asuesittelykierroksen, tanssimme toivelaulujen tahdissa ja maistelimme hieman munkkeja ja simaa. Iltapäivällä halukkaat saivat vielä pieniä kasvomaalauksia. Viikkomme päättyi muovailutuokiolle. Tutustuimme erilaisiin muovailuvahoihin ja tekstuureihin. Osa vahoista tuntui sormissa tahmaisilta, osassa oli pieniä helmiäiskuulia. Midien käsissä syntyi mm. monta matoa, lettua, ukkelia ja eläintä. Ensi viikolla saamme Midien ryhmään uuden jäsenen, ja olemme yhdessä valmistelleet hänelle mm. paikan aamupiiriin ja eteisen lokeroille. Täällä odotetaan innolla jo uutta ryhmäkaveria saapuvaksi. 😊

 

Next week for Midis

MON         OUTDOOR PLAY

TUE           SPORT GAMES + MUSKARI

WED         MUSIC DAY

THU          STORYTIME

FRI           JUOKSUTAPAHTUMA

 

VISKARIT AND MESTARI-ANKAT

Viikon aloitimme kivalla retkellä. Kävelimme lasten kanssa bussipysäkille ja huomasimme, että joutuisimme odottamaan bussia aika kauan. Teimme äänestyksen menemmekö kävellen vai odotammeko bussia. Äänestys meni tasan. Ne joiden kotiovelle menimme saivat päättää mitä tehdään. Kävely voitti. Kävellessä lapset saivat extratehtävän: katsoa ja kuunnella, mitä kevään merkkejä löytyy. Ja siis huikeaa, ihan retken lopuksi näimme västäräkin ja lapset huusivat: Västäräkistä vähäsen. Eli kesä on ihan lähellä. Oli kiva kävelyretki, tutustuimme Paloheinän puoleen. Lapset jakoivat asioitaan, esim. missä käyvät koripallossa, tms. Päiväkodilla jokainen sai kertoa, minkä kevään merkin bongasi. Kukkia, lintuja ja puiden silmuja oli havaittu. Hienoa! Tiistaina arpaonni suosi kahta lasta ja he pääsivät suunnittelemaan ja rakentamaan temppuradan toisille lapsille. Käytimme koko taloa hyväksi. Radan valmistuttua, tekijät saivat esitellä radan ja mitä siellä tehdään. Kaikki olivat innoissaan ja kuumahan siinä tuli. Lopuksi otimme itsetutkiskelutehtävän. Esimerkiksi: tee liike (hypi haarahyppyjä), jos olet auttanut kaveria. Jokainen halutessaan sai keksiä liikkeen ja mitä on pitänyt tehdä. Sitten rentouduimme lattialla ravistellen jalkoja ja käsiä. Ja vielä hengitysharjoituksia loppuun. Olipas kiva jumppapäivä! Keskiviikkona Viskarit keskittyivät numeroihin ja Mestarit mittaamiseen. Torstaina oli kauan odotettu päivä. Vappunaamiaiset olivat koko talon kesken. Meillä oli disco, kasvomaaleja, donitseja, simaa, pukuesittelyä ja kavereiden kanssa hauskanpitoa. Perjantaina keskityimme tarinoihin sekä salaiseen projektiin. Nopeasti viikko on jälleen mennyt, mutta opittu on paljon ja kivaa on ollut olla yhdessä!

MESTARI-ANKAT

Mestari-Ankat pääsivät mittauspuuhiin. Tarinassa muurahaiset miettivät, kuka muurahaisista oli painavin koska arvonnassa he olisivat voittaneet painavimman muurahaisen verran karkkia. Tästä pääsimmekin hyvin keskustelemaan lasten kanssa, mitä voidaan mitata ja miten voidaan mitata. Mestari-Ankat jaettiin pareihin ja halutessaan sai olla myös yksin. Pääsimme toiminnalliseen tekemiseen. Lapsilla oli 5 eri pistettä, joissa käydä. Ensin heidän tuli arvioida tulos vihkoon ja sen jälkeen suorittaa mittaus. Pisteitä olivat: 1.Mikä vierii kauimmaksi: pallo, auto vai kuula. 2. Piirrä jalanjälkesi, mittaa montako haaraniittiä se on. 3. Mittaa kaverin pituus lasten paperista leikattuja käsiä käyttäen. 4. Montako sukkaa mahtuu laatikkoon, lasipurkkiin, rahkapurkkiin ja voirasiaan. 5. Mittaa eri esineiden painoja vaa’alla. Upeaa yhteistyötä parin kanssa! Lopuksi teimme vielä kirjasta erilaisia mittaustehtäviä.

VISKARIT

Viskarit kids practiced recognizing and identifying numbers and representing them in different ways. Apart from this, the children have continued to practise writing by recognizing letters and forming words.

 

Next week for Viskarit and Eskarit:

MON           ASKARTELUA

TUE              ESKARIT FUTISTAPAHTUMA / VISKARIT GROUP GAMES  + MUSKARI

WED            VISKARIT ACTIVITY / ESKARIT ACTIVITY

THU             TARINAPÄIVÄ

FRI               JUOKSUTAPAHTUMA

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

Heli, Paula, Katja, Eliise, Nasra, Melissa & Angelyn