fbpx
Ankkalampi logo

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 16/2021

MINIS:

This week for Minis started with talking about family and each child got to show their family pictures to the rest of the group during morning circle time, presenting their family members and saying what they like to do with them when they are together. We also read the story about two sister cats that were doing things the opposite way with one another. On Tuesday, the group enjoyed playing their own games in the sunny backyard, developing their social skills and imagination. After the outdoor play, the group painted lovely caterpillars using sponges and chop sticks.  In the afternoon, children practiced their music and rhythm skills during Muskari. On Wednesday, Minis got to “save” different animals from the “sinking sand” outdoors, trying to dig out animals that were under the sand using their shovels and hands, developing their sensory and motoric skills. Kids did not give up digging until all the ten animals were found safe!  On Thursday, Minis joined Midis group in their “Rölli adventure” and went on a walking trip to our nearby forest, where they got to practice their gross motor skills, explored nature, collected wooden sticks that they used for their “Rölli” play and got to sing songs after they found song cards that were hidden in the forest. On Friday, the group participated in a “Rölli” themed indoor gym, where kids got to jump, climb, crawl, and run, practicing their physical skills, balance, and coordination. Another great week has come to an end and looking forward to the next one!

 

Next week for Minis:

MON         ARTS & CRAFTS

TUE           STORYTELLING   & MUSKARI

WED         ARTS & CRAFTS

THU          SPRING THEMED DRAMA PLAY

FRI            VAPPU COSTUME PARTY

 

MIDIS

Midit aloittivat viikon askarteluprojektin parissa. Lopputulos on vielä salaisuus, mutta sen verran voimme paljastaa, että siihen kuuluu mm. maalausta sekä saksiharjoituksia. Keskiviikon ulkoleikkien lomassa osallistuimme Minien hauskaan eläintenpelastus-leikkiin. Aikuiset piilottivat hiekkalaatikkoon pikku eläimiä, joita lapset innokkaasti etsivät kaivaen. Yhteistyöllä ja toinen toistaan kannustaen saatiin eläinystävät pelastettua hiekan alta. Samalla opittiin nimeämään näitä eläimiä suomeksi ja englanniksi. Aamupiirin yhteydessä keskustelimme perheistä. Jokainen sai esitellä oman perhekuvansa ja kertoa perheenjäsenistään. Lapset olivat hyvin ylpeitä ja onnellisia omista kuvistaan ja jakoivat hienosti ryhmälle haluamiaan asioita; perheenjäsenten nimiä, perheen yhteisiä mielipuuhia, kotona olevia sääntöjä jne. Sääennusteiden vuoksi vaihdoimme torstain ja perjantain toiminnan päittäin, ja se olikin hyvä päätös. Torstaina teimme retken ”Röllimetsään” raittiissa ja kauniissa kevätsäässä. Sidoimme pörröhännät paikoilleen ja nautimme leikeistä luonnon keskellä. Puunrungoilla oli hauska tasapainoilla ja hyppiä sen yli, ja kepeistä sai tehtyä nuotioita sekä metsätyökaluja. Eväätkin maistuivat vauhdikkaiden leikkien päätteeksi.

Lasten leikeissäkin suosima Rölli-teema jatkui myös perjantain jumppatuokiolla. Nukkarihuone oli muuttunut Röllimetsäksi, jossa saimme temppuilla ja harjoitella monelaisia taitoja. Kukkaniityllä kokeiltiin kuperkeikkoja, kiipesimme korkealle kalliolle ja liu’uimme vesiputousta pitkin alas, ryömimme tunneleissa, tasapainoilimme kiveltä kivelle hyppien, ja heittelimme käpyjä ja tammenterhoja laariin. Röllin voimistelulaulun tahdissa saatiin kehot sellaisiin solmuihin ja asentoihin, ettei naurusta ollut tulla loppua. Loppurentoutuksena ryömimme tunnelmalliseen röllinpesään, jossa sai pötkötellä kaverin vieressä ja nauttia pörröhäntäsilityksestä.

 

Next week for Midis:

MON      SATUTUOKIO

TUE        VAPPUASKARTELUA + MUSKARI

WED       LEIKKIPÄIVÄ

THU        LASTEN TOIVE: SPA-PÄIVÄ

FRI          VAPPUNAAMIAISET

 

MAXIS & VISKARIT:

Tämän viikon aloitimme keskustelemalla erilaisista perheistä, mitä lapset tiesivät ja ajattelivat. Luimme jokaisen perhekyselylapun ja varsinkin perhesäännöistä ja muistoista tuli paljon hyvää keskustelua. Tiistaina teimme omat talot, jonne teimme omat perheet sisään piirtämällä ne. Osa lapsista askarteli myös perhosia koristelemaan ikkunaamme. Keskiviikkona harjaannutimme hienomotorisia taitoja kopioimalla sanoja tehtäväämme ”Mitä teet perheesi kanssa yhdessä”. Käänsimme sanat suomesta englanniksi.  Torstaina Maxit saivat olla tutkijoita erilaisten dinosaurus-leikkien ja tehtävien myötä. He esimerkiksi tekivät vesi-suola- jauhoseosta ja kokeilivat millaisia jälkiä dinosauruksista tulee.  Maxeilla oli paljon tietämystä dinosauruksista ja he halusivat kovasti jakaa tätä tietoaan kavereilleen. Viskareilla oli torstaina oma tuokionsa erilaisten tehtävien parissa. Torstai iltapäivällä osa lapsista pääsi Sipi Salakerhoon tekemään erilaisia kivoja juttuja, kuten Kajan kampaamoon tekemään hassuja kampauksia (Puhaltamalla pillillä vesiväriä.) Perjantaina vietimme perhepäivää erilaisten esitysten kautta. Jokainen sai valita roolin sekä tapahtuman, missä esiintyy. Oli äiti, isä ja lapset ravintolassa, isä tekemässä lasten kanssa ruokaa, oli syntymäpäivät sekä saunahetki äidin kanssa. Lapsilla oli hauskaa rooleissaan. Ja tietenkin jokainen esitys sai hurjat aploodit. Lapsien toiveesta olemme leikkineet paljon erilaisia hippaleikkejä, lattialaavaa, piilosta sekä esineen piilotusta. Ryhmäleikit yleensäkin ovat kovassa suosiossa. Lapset ulkona leikkivät paljon itsenäisesti erilaisia hippaleikkejä; nyt suosiossa ovat olleet zombie-hippa sekä lippishippa. Takapihalla olemme käyneet leikkimässä, tutkimassa luontoa ja kevään merkkejä; ihanasti kukat ovat nousseet ja puissa on silmuja ja tietenkin mikä parasta aurinko paistaa ja lämmittää! Lasten keskuudessa on tuonut hämmennystä mitä laittaa päälle ulos. Koska aamulla ulkona on selvästikin kylmempää kuin iltapäivällä, jolloin aurinko ihanasti lämmittää etupihallemme. Onneksi kaikkien kanssa on löydetty yhteinen sävel vaatepulmissa 😊 Viikon aikana ehdimme käydä paljon erilaisia tunteita läpi sekä pettymysten sietokyvyn kasvatusta. Ryhmässä tulee aina vastaan se, että aina ei voi olla ensimmäinen, kaveria ei saa pomottaa, mihin leikkiin menen ja mitä sitten jos en mahdukaan siihen leikkiin, jonne niin kovasti halusin. Lapsiryhmässä on paljon hyvää keskustelua, toisten muistuttamista ja auttamista vaikeissa tilanteissa ja ryhmähenki sen kuin kasvaa! Huumori on iso osa arkeamme ja nauramme monesti niin, että silmistä valuu vesi. Vaikka joskus itkettää, vihastuttaa, harmittaa niin onneksi yleensä aina päivän päätteeksi täältä lähtevät iloiset lapset kotimatkalleen (ellei nälkäkiukku nosta päätään…) 😊

VISKARIT:

Teimme erilaisia yhteenlaskutehtäviä. Ensin jokainen sai laskutehtävän itselleen ja vastaus tuli muodostaa toisista lapsista. Olipas hauskaa laittaa esim. kolme kaveria toiselle puolelle ja kaksi kaveria toiselle puolelle ja sitten laskea heidät yhteen. Teimme myös erilaisia laskutehtäviä itsenäisenä työskentelynä. Harjoittelimme vielä myös erilaisia jäljentämistehtäviä kehittämällä loogista päättelykykyä, hahmottamista, sekä tilan tajua piirtämällä pisteestä pisteeseen tai esim. tekemällä ympyrä pisteen ympärille.

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON        LIIKUNTAPÄIVÄ

TUE         ASKARTLUPÄIVÄ & MUSKARI

WED        VAPPUTEHTÄVIÄ

THU         VISKARITUOKIO  / MAXIEN TUOKIO

FRI           VAPPUNAAMIAISET

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi

Heli, Paula, Katja, Stella, Kairi & Angelyn