fbpx

Viikkokirje – Weekly letter 16/2016

VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 16/2023 

 

 

MESTARIT/ VIKSKARIT  

 

Tällä viikolla olemme valmistelleet keväisiä kädentöitä molemmissa ryhmissä. Lapset ovat innoissaan askarrelleet ja viskarit jatkoivat myös ompelun harjoittelua. Eskarit retkeilivät Sellosaliin kuuntelemaan Juvenalian musiikkisirkusta. Tapahtumassa eskarit pääsivät kokemaan erilaisia soittimia ja eri musiikkityylejä. Retkellä musiikin antimien lisäksi harjoittelimme ryhmässä turvallista liikkumista bussissa ja erilaisissa ympäristöissä. Liikuntatuokiolla pääsimme Veinin kentälle liikuntaleikkien pariin. Leikimme polttopalloa ja maa-meri-laivaa. Yhdessä harjoittelimme tai muistuttelimme mieliimme leikkien säännöt ja harjoittelimme kannustamaan kaveria. Lasten toiveesta leikimme myös Veinin kentän metsässä pitkästä aikaa talven jälkeen. Eskarit tutustuivat neulahuovutuksen saloihin. Tässä tehtävässä lapset saivat itse kokeilla, miten kuvion saa muodostettua villasta ja miten kuvio muokkaantuu huovutuksen myötä ja jatkamme harjoittelua myös myöhemmin. Perjantaiseen tapaan musisoitiin muskarissa ja nautittiin vapaista lasten valitsemista leikeistä.  

 

 

 

Seuraavan viikon ohjelma/ Next week’s plan: 

MA/MON 24.4: Eskari/ Preschool: hand crafts, Viskari: kädentaidot 

TI/TUE 25.4: Eskarit/ Preschool kirjatehtävät 

Viskarit: pienryhmätoimintaa 

KE/WED 26.4: Ulkoliikuntaa Veinin kentällä/ Outdoor activities at Veinis yard 

TO/THUR 27.4: Koko talon yhteinen Vappurieha ulkona 

PE/FRI 28.4: Muskari, Vappudisco & naamiaiset/ costume party 

 

 

MAXIT 

 

Maxien viikossa tutustuimme erilaisiin eläimiin ja harjoittelimme eläimiä englanniksi. Käden taidoissa aloitimme keväistä askartelua äitienpäivää varten. Ulkoilimme ja leikimme metsässä nauttien kevät auringosta. Teimme yhdessä poistumisharjoituksen ja harjoittelimme miten, poistumme talosta hätätilanteessa. Tämä oli lasten mielestä hieman jännittävää, mutta kävimme yhdessä keskustelua, miksi tätä harjoitellaan ja lapsia nauratti lähteä ulos pelkät tossut jalassa. 

Liikunta tuokiolla harjoittelimme liikuntaleikkien sääntöjä. Pelasimme polttopalloa ja sääntöjen lisäksi saimme opetella pallon käsittelyä sekä tottakai erilaisia nopeita suunnan muutoksia palloa karkuun hyppiessä. Leikimme myös tuttua leikkiä maa-meri-laiva, jossa lasten piti olla tarkkana ja kuunnella ohje minne seuraavaksi juostaan. Juostessa kannustimme myös lapsia kannustamaan kavereita ja iloitsemaan onnistumisesta. Viikkoon mahtui myös tottakai musiikkia ja ihania leikkejä. 

 

 

 

Seuraavan viikon ohjelma/ Next week’s plan: 

MA/MON 17.4: Pienryhmätoimintaa/ Small group acvitites 

TI/TUE 18.4: Askartelu/ Hand crafts 

KE/WED 19.4 Ulkoliikuntaa Veinin kentällä/ Outdoor activities at Veinis yard 

TO/THUR 20.4: Koko talon yhteinen Vappurieha ulkona 

PE/FRI 21.4: Muskari, Vappudisco & naamiaiset/ costume party 

 

 

 

 

MIDIT/MINIT 

 

Aurinkoista ja lämmintä keväistä viikkoa on vietetty runsaasti ulkoillen omalla pihalla. Lauluhetkessä on aloitettu kevätlaulujen laulaminen ja soittimina oli kapulat, marakassit ja tamburiinit. 

Aamupiirissä Donnan kanssa laulettiin tuttuja englanninkielisiä lauluja. Lauluhetken keskeytti poistumisharjoitus, jossa harjoittelimme ikkunasta ulos poistumista sovittuun kokoontumispaikkaan. 

Ulkoliikunnassa Minit harjoittelivat motorisia taitoja isojen pihan liukumäessä. Midit harjoittelivat liikkumista eri tavoin ohjeen mukaan ja motoriikkaa temppuradalla. 

Viikko päättyi muskariin ja kivoihin vapaisiin leikkeihin. 

 

  

 

 

 

 

Seuraavan viikon ohjelma/ Next week’s plan: 

MA/MON 24.4: Kevätaskartelua 

TI/TUE 25.4: Lauluhetki 

KE/WED 26.4: Englanninkielinen aamupiiri 

TO/THUR 27.4: Koko talon vappurieha ulkona 

PE/FRI 28.4: Muskari/ Kevätaskartelua 

 

 

 

 

Tärkeät päivämäärät/ Important date 

 Vappu, päiväkoti on suljettuna 1.5.

Äitienpäivä aamu 10.5.   

 

 

 

____  

Kiitos kuluneesta viikosta! 

Toivottavat,  

Minni, Jaana, Ester, Piia, Kati, Eeva, Minna Liisa ja Donna 

 

MESTARIT/ VISKARIT 050 3623355  

MAXIT: 050 5579567  

MINIT/ MIDIT: 050 5579558  

laaksolahti@ankkalampi-ankdammen.fi