fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 12/2022

MINIS

Minien aurinkoinen viikko lähti käyntiin tämän vuoden ensimmäisellä retkellä! Aurinko on mukavasti sulattanut kävelytiet siihen kuntoon, että minit pääsevät taas vihdoin retkeilemään.  Minit olivat innoissaan, kun pääsivät pitkästä aikaa retkeilemään, osalle tämä olikin ensimmäinen retki. Isommat minit harjoittelivat hienosti kävelyä, ohjeiden noudattamista ja liikennesääntöjä. Kävelyllä löysimme monia kevään merkkejä kuten, vesilammikoita, pajunkissoja sekä kukkien versoja. päiväkodille palattuamme rauhoituimme vielä kuuntelemaan äänikirjaa, jonka pääosassa olivat ryhmä hau pennut. Tiistaina rakenneltiin pienryhmissä pikkulegoja, dubloja sekä huojuilevia torneja, joka oli lapsista jännittävää, että hauskaa! Iltapäivällä musisoitiin Vilman kanssa keväisillä lauluilla. Keskellä viikkoa meillä alkoi askarteluprojekti, joka jatkuu vielä muutaman viikon. Saimme ensimmäisen vaiheen tehtyä, joka muovailua taikataikinalla. Perjantaina vietettiin koko talon kesken kevätmuotinäytöstä. Minit kävelivät rohkeasti vuorollaan aikuisen kanssa catwalkissa, kun muut lapset taputtivat ja hurrasivat. Voi miten hienoja ja omaperäisiä asuja olikaan!  Vauhdikkaan päivän päätteeksi lähdimme kaikki viikonlopun viettoon.

 

Next week for Minis:

MON     SATUTUOKIO

TUE       KÄDENTAIDOT+ MUSKARI

WED     JUMPPATUOKIO

THU      DRAAMATUOKIO

FRI        HEIKUNKEIKUNPÄIVÄ

 

MIDIS

Midit aloittivat viikon pelipäivällä. Jakauduimme kolmeen pienryhmään ja pelasimme muistipeliä, kuvalottoa, sekä eläindominoa. Midit kuuntelivat ja sisäistivät hienosti kunkin pelin säännöt. Oman vuoron odottaminen, pelin loppuun asti keskittyminen, sekä pettymyksen/häviämisen tunteen käsittely olivat toki myös harjoituksen alla pelisääntöjen lisäksi. Pohdimme, että vaikka häviö harmittaa, kaverin puolesta voi olla iloinen vaikkei voitto omalle kohdalle tällä kertaa sattunutkaan. Tiistaina Midit tekivät Viskareiden kanssa retken Etupellon puistoon, jossa merirosvoleikit jatkuivat. Olemme erityisen iloisia siitä, että kadut alkavat olla hyvässä kävelykunnossa, joten retkeily helpottuu ja pääsemme kerta kerralta pidemmälle! Satutuokiolla luimme lyhyen kevätsadun, jossa osa tarinan sanoista sai tuekseen kuvan. Lopuksi jokainen pääsi vaihtamaan kuvien paikkaa, ja kun luimme sadun uudelleen, vaihtuneet sanat tekivät tarinasta niin hulvattoman ettei Midien naurusta meinannut tulla loppua. Kevätilma tuoksui jalassa, isä ajoi perhosella töihin ja puuhun oli helppoa kiivetä pilvet jalassa, hah! Sekoitetut tarinat ovat myös innostaneet lapsia omaan satuiluun ja mielikuvituksen käyttöön: kirjoja lukiessaan he kertovat toisilleen omia tarinoita, jossa vaihtelevat asioiden ja aiheiden paikkaa.  Torstain askartelutuokiolla teimme suloiset kevätlinnut. Askartelutuokiolla harjoiteltiin erityisesti saksien käyttöä, sorminäppäryyttä, sekä hahmottamista, kun silmät, nokka, jalat ja höyhensiivet liimattiin paikoilleen. Askartelun päätteeksi lähdimme pihalle kuuntelemaan lintujen laulua ja bongailemaan pikkulintuja taivaalta sekä puiden oksilta. Viikko huipentui koko talon muotinäytökseen! Lapset ovat pitkin viikkoa suunnitelleet mitä päälleen laittavat, ja vau mitä tyylejä saimme nähdä! Kehuimme ja annoimme kivoja kommentteja toistemme asuvalinnoista, ja vaikka huomion keskipisteenä catwalkilla olo hieman joitain jännitti, kaikki nauttivat selvästi hauskasta tunnelmasta yhdessä kaikkien ryhmien kesken.

Next week for Midis

MON     ASKARTELUA / LEIKKIPÄIVÄ

TUE       ASKARTELUA / LEIKKIPÄIVÄ + MUSKARI

WED     TIEDETUOKIO VISKAREIDEN KANSSA

THU      SATUPÄIVÄ

FRI        HEIKUNKEIKUNPÄIVÄ

 

VISKARIT AND MESTARI-ANKAT

Maanantain Eskarit ja Viskarit pääsivät matikkahommiin englanniksi. Heillä oli erilaisia tehtäviä, kuten mikä numero puuttuu, laita oikea määrä tavaroita numeron päälle, yms. Tiistaina Viskarit pääsivät retkelle Midien kanssa Etupeltoon. Eskarit pääsivät pajapäiville kouluun ja muihin eskaripaikkoihin. Keskiviikkona vietimme kauan odotettua oman lelun päivää. kivoja leikkejä lapset saivat aikaiseksi ja omien lelujen esittelyssä oli kivaa tunnelmaa, jokainen esitteli lelunsa innoissaan ja mielellään. Vietimme myös 6-vuotis syntymäpäivää laulun ja jätskien merkeissä. Torstaina teimme erilaisia vesitutkimuksia: Lasten tuli arvata, kuinka monta vesipisaraa tarvitaan eri kokoisiin ympyröihin, teimme paperista kuppeja ja kokeilimme pysyykö vesi kupissa, kokeilimme mitkä materiaalit imevät vettä sekä testasimme vedenpinnan nousemista ja tutkimme mitä tapahtuu nuolelle, kun katsomme sitä vesilasin läpi. Mestari-Ankat tekivät vielä lisätutkimuksia vedellä. Jokainen sai valita jonkun esineen ja kokeilimme kelluuko se. Toinen tehtävä oli arvata, mitä tapahtuu vedelle pullossa, kun pulloa kallistaa. Hauskoja tehtäviä ja kaikki olivat innoissaan! Luimme myös lyhyen sadun ja tietyt sanat olivat alleviivattu sadusta ja nämä alleviivatut sanat olivat kuvitettuna lattialla. Sitten jokainen lapsi sai käydä vaihtamassa kuvan paikkaa ja luettiin tarina uudelleen ja kyllä sai nauraa!! Lapset itse keksivät, että seuraavaksi sekoitetaan kaikki sanat ja sokkona laitetaan kuvat järjestykseen. Eräs lapsista keksi, että jokainen voisi piirtää yhden kuvan ja sitten luetaan tarina näiden piirrosten mukaan. Voi että miten hyvää osallisuutta ja mielikuvitusta! Perjantaina vietimme kevätmuotinäytöstä koko talo kesken. Upeita kävelytyylejä sekä muotiluomuksia lapsilla. Jokainen sai valtavat aplodit. Lopuksi suoritimme huutoäänestyksen ja jokaisesta ryhmästä valittiin voittajat ja he saivat omat ruusukkeet.

 

MESTARI-ANKAT:

Pajapäivät alkoivat tiistaina. Kävelimme Etupellon puistoon ja matkalla juttelimme jännityksestä ja siitä mitä kukakin odottaa. Etupellossa lapset menivät oman värinsä mukaan eri ryhmiin. Jotkut menivät kouluun satupajaan ja musiikkipajaan ja osa meni Haltian kota-eskariin rastitehtäviä suorittamaan. Pakilaan tuli 12 lasta, osa koulusta ja osa muista eskareista. Klo11.00 veimme ryhmän takaisin Etupeltoon ja otimme omat eskarit takaisin. Eskarilaiset olivat superinnoissaan. Kaikki olisivat halunneet kertoa yhtä aikaa, mitä tekivät. Juttelimme asiasta Eskariin palattuamme. Tosi kiva, että perinne pääsimme osaksi kauan jatkunutta perinnettä. Ensi keskiviikkona jälleen uudestaan ja eri pajat. 😊

 

Next week for Viskarit and Eskarit:

MON         VISKARIT ACTIVITY / ESKARIT ACTIVITY

TUE           RETKI PÄIVÄ + MUSKARI

WED          ESKARIT:PAJAPÄIVÄ / VISKARIT: TIEDEPÄIVÄ MIDIEN KANSSA

THU           PÄÄSIÄSIASKARTELUA

FRI             HEIKUNKEIKUNPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

VISKARIT/ESKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

Heli, Paula, Katja, Eliise, Nasra, Melissa & Angelyn