fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 11

MINIS:

This week for Minis started with an introduction to the circus theme and on Monday the group watched a show from “Hertta circus”, but also a circus dog show performance to get an idea of the activities and practice they would participate in during the following days. On Tuesday, children practiced their imagination and social skills by developing their own role play games using cars, soft toys, “kitchen” toys and play tools. Minis also got to participate in Midis circus gym activity, practicing their gross motor skills and balance by jumping over obstacles, jumping through hoops, walking on a rope and throwing balls. On Wednesday, the group practiced jumping through “flaming hoops”, taking turns, and learning how to stand in a line. On Thursday, Minis went on a walking trip to Paloheina, developing their walking and traffic skills, counting cars and buses, and identifying their colors. On Friday, Minis, Midis and Maxis gave an amazing Circus show performance, where each kid had their own role and presentation. After the show, children enjoyed dancing, playing, and catching soap bubbles! During the week, Minis have been practicing vocabulary and songs related to circus, animals, and spring. Another lovely week is gone and looking forward to the next one!

 

Next week for Minis:

MON       PLAY DAY-EASTER THEME STARTS

TUE        ARTS & CRAFTS

WED       EASTER EGGS-ERCISES

THU        WALKING TRIP -Leaving at 9:00

FRI          MUSIC DAY

 

MIDIT:

Tällä viikolla olemme temppuilleet sirkusteeman parissa lähes päivittäin. Alkuviikosta tutustuimme sirkukseen ja pohdimme mitä kaikkea siihen voikaan kuulua. Lapset innostuivat teemasta heti ja rupesivat suunnittelemaan omia temppujaan. Tiistaina jumppasimme Minien kanssa harjoitellen akrobaattiliikkeitä, kuperkeikkoja ja pellehyppyjä. Kädentaitoja harjoitettiin sirkusaiheisten värityskuvien parissa. Keskityimme oikeanlaiseen kynäotteeseen ja viivojen sisältä värittämiseen. Midit jaksoivat hyvin ja pitkäjänteisesti keskittyä omiin tekeleisiinsä ja lopuksi kirjoitimme ylös lasten kertomuksia omista kuvistaan. Sorminäppäryyttä tarvittiin myös pääsiäisruohon istutuksessa, kun multaan ripoteltiin pienenpieniä siemeniä. Ahkerasti olemme ruohopurkkeja kastelleet ja tarkkailleet, toivottavasti odotus pian palkitaan! Loppuviikko vierähti sirkusesitystä varten harjoitellessa. Jokainen sai valita esiintymishahmonsa, ja Midien ryhmästä muodostui eläinshow: koira, kissa, hevonen, lammas ja yksisarvinen esittelivät taitojaan esteiden yli ja renkaiden läpi hyppien sekä kuperkeikkoja tehden. Perjantaina suuri päivä koitti ja keräännyimme sirkustelttaan koko talon voimin. Näimme toinen toistaan upeampia ja hassuja ohjelmanumeroita ja mikä parasta, pääsimme oman ryhmän voimin näyttämään omat temppumme taputtavalle yleisölle! Sirkus päättyi yhteiseen villiin tanssituokioon, mikäs sen parempaa näin perjantain kunniaksi.

Midien ensi viikko:

MON       SATUTUOKIO

TUE        KÄDENTAIDOT + MUSKARI

WED       LEIKKIPÄIVÄ

THU        RETKIPÄIVÄ, LÄHTÖ KLO 9:00

FRI          ENGLISH CLUB

 

MAXIT AND VISKARIT:

Tämä viikko on mennyt keskittyessä suurimmaksi osaksi sirkusjuttuja sekä pääsiäisaskarteluihin. Maanantaina mietimme ja keskustelimme sirkuksesta ja jokainen sai valita mieleisensä roolin sirkukseen. On todella ihanaa, kun lapset ovat innoissaan! Tätä projektia on todella kiva toteuttaa. Tiistaina aloitimme sirkusvalmistelut erilaisten askarteluin sekä maalasimme lasipurkit raeruohojamme varten. Lapset ovat saaneet lisää rekvisiittaa leikkeihinsä, esimerkiksi kampaamoleikki sai ison Elsa-peilin. Leikkeinä lasten keskuudessa suosikkeja ovat sirkus- ja ravintolaleikit. On kiva ideoita lasten kanssa, mitä he haluavat leikkipisteisiin ja lapset ovat myös hyvin käyttäneet mielikuvitustaan leikin tiimellyksessä. Keskiviikkona teimme pääsiäismunia sekä askartelimme raeruohopurkit loppuun. Suunnittelimme esityksiämme sirkukseen ja harjoittelimme niitä. Kaikki olivat innoissaan! Olemme tällä viikolla lukeneet sirkusaiheisia satukirjojakin. Päivälevolla Risto Räppääjä on nyt ollut lasten suosikkisatuna. Olemme päivälevolla myös kuunnelleet erilaisia rentoutuksia. Sipin salaseuraankin pääsi tällä viikolla muutama lapsi. Torstaina lauloimme ja loruttelimme ja pidimme kenraaliharjoituksen. Asut ja esitykset ovat nyt kohdillaan. Ulkona lapset ovat itse leikkineet paljon erilaisia hippaleikkejä, kuten jää- ja patsas hippaa. Hiekkalaatikolla erilaiset rakennusleikit ovat myös ovat olleet myös suosiossa. Viikon kohokohta oli tietenkin perjantain koko talon sirkus. Tirehtöörimme toivotti lapset tervetulleiksi ja ensin esiintyivät minit ja midit. Sitten esiintyivät maxit ja viskarit. Kyllä me aikuiset saamme olla ylpeitä siitä, kuinka KAIKKI lapset esiintyivät ja todella tykkäsivät tehdä oman esityksensä. Lapsista huomaa, että olemme koko kauden ajan harjoitelleet erilaisia esiintymisiä. UPEAA!!! Tästä on mahtavaa jatkaa kohti kevätesityksiä 😊

VISKARIT:

Tällä viikolla viskarit ovat tietenkin keskittyneet sirkukseen mutta viskarituokiolla teimme erilaisia tilavuus- ja painoharjoituksia. Ensin tutkimme vettä lasipurkeissa. Mietimme missä purkissa on eniten vettä ja teimme erilaisia kokeita. Sitten tutkimme erilaisia esineitä purkeissa ja lapset saivat esittää arvauksensa, mitä esineitä oli eniten. Kokeilimme myös esineiden painoa henkari vaa’an avulla. Jokainen sai ottaa jonkun esineen ja kokeilimme kenen esine oli painavin ja mitkä esineet olivat yhtä painavia, yms. Lapsilta tuli myös hyviä ideoita, joita testailimme. Lopuksi pareittain harjaannutimme hienomotorisia taitoja sekä päättelykykyä: magneeteilla rakentelua, eläimillä jaottelua, helmien pujottelua sekä kirjainten kirjoittamista. Hyvä viskarit! Sirkus perjantaina meni upeasti! Viskarit ovat kehittyneet hurjasti itseilmaisussa ja esiintymisrohkeus on kasvanut paljon! Kehitystä on ihana seurata!

 

Next week for Maxis and Viskarit:

MON        PÄÄSIÄSILEIKKEJÄ

TUE          PÄÄSIÄSIASKARTELUJA + MUSKARI

WED         RETKI LEIKKIPUISTOON. LÄHTÖ KLO: 9.30

THU          PÄÄSIÄISMUNAJAHTI

FRI           TARINAPÄIVÄ

 

Muuta huomioitavaa / Other information:

  • Pakila Ankkalampi-Duckies numbers:

MAXIT/VISKARIT/VASTAAVA 050 3046677, MIDIT 050 4724034, MINIT  050 4010706

  • email: pakila@ankkalampi-ankdammen.fi