fbpx

VIIKKOKIRJE – WEEKLY LETTER 06/2021

“Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää.

Minun ystäväni on kuin niitynkukka joka saa minut hymyilemään.”

 

MIDIT:

Midien viikkoon on mahtunut paljon mahtavaa tekemistä, olemme tehneet hienoja ystävänpäiväkortteja ja laulaneet lauluja ystävyydestä. Vietimme hauskan talvitempauspäivän, johon kuului mäenlaskua Sorsavuorella ja lopuksi söimme makkaraa ja joimme lämmintä mehua. Midien mielestä parasta oli, kun sai syödä paljon makkaraa yhdessä ystävien kanssa. Viikkomme huipentui ystävänpäivän discoon, jossa Midit tanssivat sydämensä kyllyydestä.

 

MAXIT:

Maxien viikko alkoi ystävänpäiväkorttien askartelulla. Maxit saivat valita kenelle antavat kortin ja kortti koristeltiin piirroksin ja silkkipaperilla. Ihania kortteja on valmistunut myös pitkin viikkoa monille ystäville. Olemme keskustelleet ystävyydestä ja miksi ystävät ovat tärkeitä. Maxien mielestä ystävät ovat tärkeitä, koska heidän kanssaan voi leikkiä yhdessä. Tiistain ohjelmassa oli talvitempaus, jolloin otimme pulkat ja liukurit mukaan ja laskimme  Sorsavuoren mäkeä alas hurjaa vauhtia. Vauhdikkaan ja iloisen retken jälkeen päiväkodin pihalla odotti lämpimät makkarat ja mehu. Ne maistuivat kaikista niin hyviltä! Keskiviikon muskarissa musisoimme taas Ullan kanssa. Torstaina tutustuimme kiinalaiseen uuteen vuoteen ja sen perinteisiin lukemalla ja katselemalla kirjan kuvia sekä katsoimme ohjelman Kaisasta ja Ollista, jotka osallistuvan kiinalaisen uudenvuoden-juhlaan. Tämän jälkeen  jokainen sai piirtää oman piirustuksen, mitä oli jäänyt mieleen kiinalaisesta uudenvuoden-juhlasta. Maxit piirsivät hienoja lohikäärmeitä, lyhtyjä ja ilotulitteita. Perjantaina koitti kauan odotettu ystävänpäivän disco, johon maxit osallistuivat innoissaan. Mukava viikko takana!

 

MESTARIT:

Maanantaina eskarituokiossa opimme muun muassa mitä tarkoittaa pilkkiminen ja mitä tehdään kairalla. Osa lapsista olikin joskus ollut jäällä kalassa, mutta kalaonni oli tosin jäänyt vähäiseksi. Tiistaina teimme suuren talvitempauksen ja laskimme mäkeä aika hurjapäisesti. Mäen laskun jälkeen lämmin mehu ja kuuma makkara lämmittivät mukavasti ja koko talvitempaus saikin kiitettävän arvosanan kaikilta ryhmiltä. Ystävänpäivän lähestyessä olemme askarrelleet sekä omille ”kotiystäville”, että miniryhmälle ystävänpäiväkortteja ja pohtineet muutenkin ystävyyttä ja sitä, millainen on hyvä ystävä ja kiva kaveri. Matikkatuokiossa tutustuttiin tällä viikolla lukuun 7 ja viikko päättyi ystävänpäivän Discoon, jossa tanssimme mm. Macarenan tahdissa.

 

NEXT WEEK:

MIDIT

MON  15.2. Minimatikkatuokio Riikan kanssa

TUE  16.2. Pulkkamäki (säävaraus)

WED  17.2. Muskari ja laskiaispullan leivontaa

THU  18.2. Jumppa

FRI  19.2. Leikkipäivä ja yhteinen musiikkipiiri

 

MAXIT

MON 15.2. Matematiikka-tuokio ja satuhetki pienryhmissä

TUE 16.2. Viskari-kerho

WED 17.2. MUSKARI with Ulla ja laskiaispullan leivontaa

THU 18.2. Retki, lähtö klo 9.30

FRI 19.2. Musiikki-piiri

 

MESTARIT

MON 15.2. Miran tuokio Mestareiden kanssa

TUE 16.2. Mestarituokio

WED 17.2. Leivontapäivä

THU 18.3. Mestarituokio

FRI 19.2. Englanninkielinen musiikki-piiri

 

Kiitos kuluneesta viikosta ja hyvää ystävänpäivää kaikille,

Riikka, Steve, Mira, Pati, Marizen ja Tiina

MIDIT & MAXIT: 050 401 9229

MESTARIT: 050 523 9066

hranta@ankkalampi-ankdammen.fi