fbpx

Viikkokirje vk 49/20

MIDIT: Joululaulut ovat soineet tällä viikolla tiuhaa tahtia Midien ryhmässä. Olemme myös ahkerasti harjoitelleet joulujuhla esitystämme. Erittäin jännittävää oli, kun ryhmäämme ilmestyi yön aikana tontunovi ja postia Midi-Ankoille. Eräänä aamuna tonttu oli tuonut meille mielenkiintoisen kirjan tontuista. Sen avulla olemme päässeet kurkistamaan entisaikojen tonttujen elämään. Midi-Ankat askartelivat tällä viikolla lumiukkoja ja suomenlippuja koristeeksi itsenäisyyspäivän juhliin. Juhlissa kuulimme eskarilaisten tietoiskuja suomesta ja näimme Maxien ihanan lauluesityksen. Midi-Ankat lauloivat ja esittävät revontulilaulun.

 

MAXIT: This week we have made several different Finnish flags in preparation for Independence Day and they’ve been used to decorate the kindergarten. The children have painted with brushes, painted with fingers, coloured with pencils, cut and stuck to pay tribute to Finland. On Tuesday the children played ALIAS with Tiina which is an excellent game for language building as the children must describe the things in the pictures without saying the thing’s name. At the same time on Tuesday the children were able to practise more fine motor skills by cutting and sticking a small santa craft. On Wednesday we rehearsed our Christmas performances after some small group play. On Thursday we had our Independence Day party where the Maxi group performed the ‘Little Snowflake’ song for the other groups after enjoying their performances and we had cookies and juice. On Friday we had our usual English songs circle.

 

MESTARIT: Tällä viikolla olemme valmistautuneet itsenäisyyspäivän juhlaan suomenlippuja värittäen ja leikaten sekä juhlaohjelmaa harjoitellen. Mestarit saivat toimia kunniakujana ja vastaanottaa juhlaväen. He myös kertoivat vuorollaan yleisölle itse valitsemansa asiat Suomesta. Midit ja Maxit saivat kuulla esimerkiksi, minkälainen Suomenlippu on ja mikä on Suomen kansallislaulu. Unohtamatta sitä, ettei Suomi hävinnyt sotaa, jos ei nyt varsinaisesti voittanutkaan…Mestarituokioissa aloitimme lukuihin 1-10 tutustumisen ja uutena kirjaimena kirjainnäyttämölle paljastui etanan lempikirjain e-kirjain. Lukukirjana aloitimme Risto Räppääjä ja yöhaukka -kirjan.

 

NEXT WEEK:

 

MIDIT

MON 7.12. Piparin tuoksua

TUE 8.12. Retki, lähtö 9:30

WED 9.12. Satuhieronta + Joulujuhla harjoitus

THU 10.12. Lasten joulujuhla (lapset saavat halutessaan pukeutua juhlavasti)

FRI 11.12. Jouluelokuva

 

MAXIT

MON 7.12. We will bake gingerbread together

TUE 8.12. We will have a walk leaving at 9:30

WED 9.12. We will rehearse our Christmas party

THU 10.12. CHRISTMAS PARTY: Children can dress with party clothes

FRI 11.12. We will have a Christmas movie

 

MESTARIT

MON 7.11. Piparintuoksua

TUE 8.12. Mestarituokio

WED 9.12. Mestarituokio

THU 10.12. joulujuhla

FRI 11.12. jouluelokuva

 

Kiitos kuluneesta viikosta ja hyvää viikonloppua toivottaen,

Riikka, Steve, Mira, Pati, Marizen ja Tiina

MIDIT & MAXIT: 050 401 9229

MESTARIT: 050 523 9066

hranta@ankkalampi-ankdammen.fi