fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 46/2021

Minit

 Minit aloittivat viikon Mellaneiden kanssa yhteisellä ruotsinkielisellä syyslauluhetkellä. Yhteinen laulaminen ja leikkiminen kehittää ryhmän yhteenkuuluvuudentunnetta ja auttaa pieniä saamaan kontaktia kavereihin myönteisin keinoin.

Tiistaina virittäydyimme uuteen projektiin lukien Sharon Renttan kirjaa Päivä eläinten paloasemalla. Tarina kertoo arjesta paloasemalla, sekä jännittävistä hälytystehtävistä hauskojen eläinhahmojen avulla.

Keskiviikon retken suuntana oli Turun pääpaloasema. Tiesimme, ettemme pääse porttia pidemmälle, mutta paloaseman sijainti päiväkodin lähellä ja aseman näkeminen toi näitä leikkien sankarihahmoja lähemmäksi lasten arkea. Kävelymatkalla näimme myös ambulanssin, sekä poliisiauton. Lasten riemuksi “Maija” palkitsi Minien iloiset vilkutukset väläyttämällä valojaan meille. Iltapäivällä valmistimme Minien pikkuhuoneeseen oman paloasemamme. Paloasemalla on hälytyskeskus, josta tehtävät annetaan, sekä paloauto ja erilaisia palomiesten välineitä. Huoneessa innostuttiin heti leikkimään. Aikuinen oli mukana leikissä näyttämässä miten esimerkiksi välineitä tai hälytyskeskusta voi käyttää.

Torstaina palohenkilöjumpassa harjoiteltiin tärkeitä pelastustehtävissä tarvittavia taitoja, kuten ryömimistä ahtaissa tiloissa, hyppäämistä turvaverkkoon, sekä paloauton (mopon) käsittelyä.

Perjantaina vietimme koko talon yhteistä hetkeä teemalla Lasten oikeuksien päivä. Pieni olio Tiuku jutteli lasten kanssa mikä tämmöinen sopimus on, lasten oikeuksista, sekä tutustutti meidät Mimmien aiheesta tekemään lauluun.

 

 

Mellanit

 Den här veckan har det varit roligaste ute att leka i sanden och baka kakor där när vi har fått ny sand.

Den här veckan började vi med sångstund. samma höstsånger som vi tidigare sjungit så det var bekanta sånger. vi sjöng bl.a. om det börjar regna, hösten kommer, en kulen natt sen fick man också önska sång då önskades det imse vimse spindel.

På tisdagen var det sagostund. Där vi övade på att räkna.

På onsdagen spelade mellanit choko spelet. Där vi övade på att vänta på sin tur och att följa regler.

På torsdagen for vi med maxit till idrottsparken på utflykt. Maxit hade matsäck med på utflykten så vi packade med från dagis en trip och ett litet mellanmålskex åt mellanit. Först lekte vi en stund och sen var det tid för att äta det som vi hade med. Alla tyckte att det var roligt.

På fredagen på hela husets gemmensamma stund pratade vi barnens rättigheter. Vi fick träffa Tiuku som var på besök. Och så lyssnade vi på en sång som handlade om barnens rättigheter. Och sen sjöng vi vänskapssånger.

 

Maxit

Tuttuun tapaan viikko pyörähti käyntiin jumpalla. Marraskuun teema kehonhallinta jatkui samoilla linjoilla, kun viimeviikolla. Temppurata on loistava tapa harjoitella kehon asentojen ja liikkeiden hallintaa hauskalla tavalla. Lapsen kehonhallinta kehittyy, kun hän oppii käyttämään kehoaan monipuolisesti.

Hyvällä kehonhallinnalla liikkuminen on rentoa, turvallista ja tehokasta. Kun kehontuntemusta ja kehonhallintaa opitaan jo lapsena, siitä tulee automaattinen osa terveyden ylläpitämistä. Oman kehon tunteminen ja hallinta luo turvallisuuden tunteen omassa itsessä. Lapsilla se on myös osa terveen minäkuvan kehittymistä.

Viskaripäivänä jatkettiin taas muotojen parissa. Neliön, ympyrän ja kolmion lisäksi tutustuimme myös soikioon ja suorakulmioon. Toiminnallisessa tehtävässä musiikin tahdissa liikuttiin ja musiikin pysähtyessä piti itse myös pysähtyä (kehonhallinta!) ja kuunnella minkä värisen ja minkä muodon päälle pitää mennä. Ensi viikolla pohditaan käsitteitä suurempi – pienempi ja painavampi – kevyempi.

Keskiviikkona oli vihdoin syyskuussa syntyneiden toivepäivä ❤️ Toiveet olivat samoja: elokuvapäivä. Aikaisemmin viikolla lounaspöydässä keskusteltiin Dogin elämää- sarjasta, niin sitä toivottiin katseltavaksi.

Torstaina oli taas pitkään toivottu eväsretki. Nappasimme Mellanit mukaan ja suuntasimme kohti Urheilupuistoa. Aikaisemmin viikolla ulkoilimme aamupäivät Urheilupuiston stadionin katsomossa. Leikit jatkuivat siellä ja saimme näyttää Mellaneille hienoa esimerkkiä siitä, miten hienosti osaammekaan retkeillä.

Perjantaina koko talon puuhissa pohdittiin lasten oikeuksia. Tiuku tuli käymään ja kävimme ihania keskusteluja. Kuuntelimme myös laulua lasten oikeuksista. Lopuksi lauloimme ystävyyslauluja ennen kuin suuntasimme ulkoilemaan Urheilupuistoon.