fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 41/2021

Minit: 

 

Maanantaina satuhetkellä tutustuimme viikon teemana olevaan kirjaan pikku ritarista ja pikku lohikäärmeestä.  

Tiistaina pääsimme askartelemaan omat lohikäärmeet wc-paperirullan hylsystä. Hylsyn sisään puhaltamalla saa aikaan hurjat silkkipaperista revityt tulilieskat. Puhaltaminen harjoittaa suun, sekä kasvojen alueen lihaksistoa ja näin tukee puheenkehitystä.   

Askartelussa pääsimme harjoittelemaan repimisen lisäksi rullausta sekä saksien käyttöä.  

Keskiviikkona nautimme ihanasta syyssäästä pitkän ulkoilun merkeissä. 

Torstaina lähdettiinkin koko talon voimin etsimään syksyn merkkejä Urheilupuistosta.

Perjantaina koko talon yhteistä hetkeä vietettiin syyslauluja laulaen ja leikkien.

Mellanit:

Tällä viikolla Mellanit ovat tutustuneet Frozen – huurteinen seikkailu -tarinaan. Maanantaina seinäteatterina toteutettu satuhetki oli kutkuttavan jännittävä, mutta samalla hulvattoman hauska. Lapset saivat sadun jälkeen kertoa lempihahmoistaan sadussa. Olaf taisi olla monen suosikki.  

Tiistaina päästiin taian maailmaan, kun pienet tutkijat pääsivät tekemään taikahilepullot. Yhdessä ripoteltiin tarkasti valittuja hileitä pulloon ja lopuksi kaadettiin vettä päälle – voi, mikä hilemyrsky pullossa alkoikaan! 

Keskiviikkona hupsuteltiin Olafin temppuradalla. Kuperkeikkoja, tasapainoilua, kiipeilyä ja hyppimistä. Itsensä ilmaisua musiikin ja tanssin avulla. Siitä oli Olafin temppurata tehty.  

Torstaina saatiinkin huurteinen aamu kuin tilauksesta ja lähdettiin koko talon voimin urheilupuistoon tutkimaan syksyn merkkejä. 

Perjantaina koko talon hetkellä laulettiin syyslauluja. 

Maxit:

Tällä viikolla on aloitettu Tarina minusta/berättelsen om mig- projektia. Ensi viikolla jatketaan ja sen jälkeen te perheet saatte Tarina minusta -kirjat kotiin luettavaksi (minkä jälkeen ne palautetaan Ankkalampeen). Projekti koostuu “minä” ja “minun perheeni” osioista. Projektin myötä harjoitellaan mm. piirtämistä, mallista piirtämistä, kerrontaa ja hahmotusta samalla kun itsevarmuus kasvaa ryhmän edessä olemisesta. Tällä viikolla olemme tehneet seuraavia: omakuva piirtämällä, minun kotini, minusta tulee isona piirustus, katsottu ja ihailtu vauva- ja perhekuvia Kiitos niistä!  

Torstaina oli koko talon yhteinen retkipäivä Urheilupuistoon. Siellä leikittiin hippaa, maa-meri-laivaa ja kultakalat ja mustekalat- leikki. 

Perjantaina koko talon puuhissa laulettiin syyslauluja. 

 

Trevligt veckoslut önskar Martinmäki Ankorna!