fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 37/2021

Miniankkojen minä-viikko on edennyt hyvin. Alkuviikosta tehtiin aivan mahtavat omakuvat, jotka nyt koristavat meidän ryhmätilaa. Lapsille leikattiin valmiiksi silmät, korvat, suu sekä nenä, ja sitten peilin avulla katsottiin, mihin kohtaan paperille liimataan osat. Miniankat olivat todella taitavia ja he tekivät kaikessa rauhassa keskittyneesti tehtävän.

På onsdagen var vi igen på utflykt till Martinskyrkans park. På vägen stannade vi många gånger och beundrade både polisbilar och ekorrar. Vi kände naturen med nästan alla våra sinnen, vi luktade, tittade, kände och lyssnade. Vi höll samlingen utomhus och utförde naturmatematik då vi räknade löv! Dessutom övade vi på färger då vi tillsammans försökte hitta gula, orange, röda, bruna och gröna blad.  

Torstaina pidettiin jumppa sisätiloissa ja hahmotettiin kehonosia leikin ja laulun avulla. Aamupäiväulkoilussa lähdettiinkin hauskalle mielikuvitusmatkalle, kun lapsilta lähti idea bussileikkiin. Sillä sitten matkattiin muumimaailmaan ja käytiin muumimamman lettukahvilassa sekä laulettiin “Hjulena på bussen snurrar runt runt runt…”. 

Perjantaina talon yhteisiin puuhiin kuului lasten satuhahmojen (mitkä te vanhemmat olette lähettäneet) ääneenlukeminen. Lapsi sai tulla ylös “lavalle” ja sitten kaikki kuunteli tarkkaan. Meidän joukostamme löytyy kaikki Vainusta Ronja Ryövärintyttäreen. Vielä ehtii mukaan ja ensi viikolla luetaan taas lisää.

Mellanit

Tällä viikolla Mellanit ovat tutustuneet itseensä ja sitä kautta tietysti toisiinsa. Jokainen on vastannut kysymyksiin lempiasioistaan sekä askarrellut omakuvan. Keskiviikkona jumpassa hahmoteltiin omia kehonosia ja kokeiltiin, mihin kaikkiin liikkumistapoihin oma keho vääntyy. Torstaina retkellä ihailtiin omia vauvakuvia ja päiväkodilla tarkasteltiin vielä omaa peilikuvaa. Keskusteltiin siitä, miten kaikki ovat kasvaneet paljon. Juteltiin myös siitä, miltä tuntuu katsoa omaa peilikuvaa ja vastaus oli yksimielisesti: ”Se tuntuu hyvältä”. Perjantaina koko talon hetkellä ne lapset, jotka olivat paikalla ja joille vanhemmat olivat lähettäneet satuhahmokuvauksen, saivat astua eteen ja kuulla oman satuhahmonsa. Satuhahmot asetetaan eteiseen lasten korien lähettyville.

Maxit

Jumpassa tällä viikolla jatkui yleisurheilu. Alkulämmöksi jo tuttuun tapaan kannustuspiiri ja muutama hippaleikki. Muistelimme viime kerrasta viestijuoksua ja se alkaakin jo sujua hyvin. Harjoittelimme myös erilaisia hyppyjä, etenkin tasajalkahyppyjä pienellä esteradalla, ennen kuin siirryimme pituushyppyyn.  

Tiistaina oli lempikirjan vuoro. Supersankarien maailma: Hämähäkkimiehet luettiin tällä kertaa. Hyvikset ja pahikset olivatkin kiivas keskusteluaihe kirjan jälkeen. Monella oli sama tai samanlainen kirja kotona, missä seikkailee samat hahmot.  

Keskiviikkona hienomotoriset taidot saivat hyvää harjoitusta syysaskartelun parissa. Leikkasimme ensin pahvista puunrungon- ja oksat. Sen jälkeen saimmekin toden teolla harjoitella pinsettiotetta, kun maalasimme syksyn lehdet topspuikoilla oksien ympärille. Nyt käytäväämme koristaa todella kaunis ruskakäytävä.  

Torstai tarkoittaa taas retkipäivää. Tällä kertaa lähdimme kohti Samppalinnan puistoa. Näköalapaikalla (Äiti ja lapsi – patsas) ihailimme maisemaa ja etsimme tuttuja paikkoja keskustasta. Sen jälkeen pohdimme syksyyn liittyviä asioita/merkkejä laulujen muodossa. Lopuksi kerkesimme vielä leikkimään Samppalinnan puiston leikkipuistossa. Jättikiipeilyteline oli suosittu. Keinuissa saimme myös melkein päät pyörälle kovista vauhdeista. 

Perjantaina oli koko talon puuhien aika. Luimme meille jo saapuneet satuhahmokuvaukset lapsista, ja jokainen sai tulla ryhmän eteen kuulemaan oman kuvauksensa.