fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 36/2021

Minit 

Tällä viikolla Minien teemana on ollut ‘Oma perhe’. Jokainen on saanut ihailla perheensä kuvaa, sekä esitellä sen kavereille ja aikuisille. Voi miten Ihanaa olikaan löytää ne lapselle tärkeimmät kasvot kuvien joukosta! Perhekuvat löysivät paikkansa Satulinnassa, joka pääsee koristamaan Minien ryhmätilaa.

Perheteemaa olemme käsitelleet myös  Morris-myyrän muksut -kirjan (David Bedford, Rosalina Beardshaw, 2011) avulla. Kirjassa nähdään monia eri eläinlapsia ja mitä mikäkin eläin tekee.  Esim. pikkupuput hyppivät, pikkulinnut räpyttävät, jne. Minit ovat innostuneet kirjasta kovasti ja tästä syystä päätimme muodostaa viikon jumppahetken myös kirjan ja eri eläinten liikkumistapojen ympärille.

Tämän viikon retkellämme suuntasimme Martin kirkon puistoon. Luonnon tutkimisen lisäksi pidimme myös päiväpiirin retkellä. Tutut laulut tuntuivatkin erityisen mukavalta ulkona katkenneella puunrungolla istuen.

Perjantaina lauloimme syyslauluja. Etana-Elli laulun aikana Minit pötköttelivät selällään ja jokainen tuli vuorollaan aikuisen keinuteltavaksi. “Etana-Elli kannolla kelli, katteli kuuta mut aatteli kaikkea muuta”

 

Mellanit

Veckan började med att vi var ute hela förmiddagen och lekte på gården. Och njöt av fint väder.

På tisdagen fortsatte vi med familjeprojektet där alla fick limma sin familj i sitt hus som vi pysssalde föra veckan. och sedan på samlingen fick alla berätta om sin egen familj vem som bor i samma familj, vad man tycker om att göra, leka eller var bilden är tagen eller något annat som man ville berätta.

På onsdag hade vi jumppa där vi övade på balansövningar genom att stå som ett ex och sen skulle kompisarna grypa ingenom benen. och att lyssna på instruktioner. kannutuspiiri där alla hejade på sina kompisar. och till slut hade vi avslappning där men sen övade på att lugna ner sig.

På torsdagen var det utflykt til barkerparken. Där var gungorna och klätterställningen populär. Att åka över med föri var roligt och spännande.

På fredagen var det utflyktags med maxit till idrottsparken, där hade vi samling ute och sen fick dom springa och leka på planen efter det gick vi till parken där dom kunde klättra och leka.

 

Maxit
Jumppamaanantai pyöräytti taas viikon käyntiin. Syyskuussa yleisurheillaan ja tällä kertaa aloitimme hypyillä, juoksemisella ja heittämisellä. Leikimme eri hyppyhippoja, harjoittelimme viestijuoksua, pelasimme polttopalloa sekä heitimme hernepusseja. Alkuun tottakai kannustuspiiri ja loppuun tuttuun tapaan venyttelyä.

Tiistaina saimme vihdoin aloittaa lempikirjaprojektin. Ensimmäisenä vuorona oli Ryhmä Hau: Pennut pelastavat jalkapallo-ottelun. Se olikin osalle jo tuttu ja saimme kivaa keskustelua aikaiseksi kirjasta.

Keskiviikkona saimme vihdoinkin vietettyä loppua elokuussa syntyneiden toivepäivää. Toiveina oli vauva-/nukkeleikkiä sekä palomiesteemaa. Nukkeleikki valtasi jumppahuoneen ja palomiesteemaan oli värityskuvia sekä paloaseman rakennuspuuhaa.

Torstaina oli taas retkipäivä. Syyskuun aikana yritämme kiertää läpi meidän lähiretkikohteet muistellen reittejä ja matkalla olevia kiinnostavia asioita. Tällä kertaa lähdimmekin pitkälle kävelylle Forum Marinumille. Jokirantaa pitkin Förille, toispual jokkee ja jokirantaa pitkin Forum Marinumille. Leikimme päivänkakkaralla, hippaa sekä seikkailimme leikkiFörillä.

Perjantaina oli hieman erilainen päivä, kun otimme Mellanit mukaan ja lähdimme Urheilupuistoon. Pidimme ensin yhteisen aamupiirin. Sen jälkeen harjoittelimme yleisurheilua juosten ja hyppien. Hippaleikit ovat nyt ryhmän suosikkileikkejä, joten leikimme myös banaanihippaa. Kävimme myös ”mummopuistossa” (ikäihmisten liikuntapaikka) sekä sen vieressä olevassa ”kiipeilytelinepuistossa”. Hauskaa ja parasta oli ”kun sai olla molemmissa puistoissa”.

 

Trevlig helg!