fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 35/2021

Minit

Viikko on ollut nauruntäyteinen ja ollaan leikitty paljon. Alkuviikosta aloitettiin Oma perhe-projektia, joka jatkuu vielä myös ensi viikolla. Barnen fick själva berätta, visa och peka på vem som hör till deras familj och i hurdana hus familjerna bor i. Tiistaina harjoiteltiin kädentaitoja kun maalattiin kaikki yhdessä iso linna, josta tulee meidän perhekuvien paikka.  

Keskiviikon retki oli suuri hitti ja Barkerinpuisto kohteena hauska. Miniankat keinuivat, kiipeilivät ja liukuivat innokkaasti, minkä jälkeen lounas ja päiväunet maistui. Vi har också jumpat inomhus med musikgymnastik och lärt oss känna kroppsdelar samt gått både fram- och baklänges, krupit och hoppat. I samlingarna har vi sjungit om känslor i takten av Kielinuppus låt ”Miltä tuntuu nallesta?”. 

Perjantaina miniankat pääsivät teatteriin, kun talon yhteisessä ohjelmassa oli Kolme pientä porsasta- sekä Bockarna bruse esitykset. Saatiin ihan oikeat teatteriliput ja vastassa oli lipuntarkastaja!  

Viikonlopuksi kotiin sujautettiin miniankkojen kasseihin ”minä”-laput, toivotaan että täytätte ne kotona yhdessä lasten kanssa ja palautatte ensi viikolla.  

Mellanit

Mellaneiden viikkoon on mahtunut monenlaista touhua. Maanantaina aloitettiin Tarina minusta -projekti, jonka alkusysäyksenä keskustelimme, millaisissa taloissa ja kenen kanssa kukin lapsi asuu. Tiistaina jokainen sai askarrella oman kotitalonsa. Keskiviikkona lähdettiin retkelle Barkerin puistoon tai lapsille tutummin ”meidän” föripuistoon. Matka kävellen sujui upeasti ja leikit puistossa olivat niin hauskat, ettei takaisin päiväkotiin olisi maltettu lähteä. Torstaina jumpassa harjoiteltiin motoristen perustaitojen lisäksi oman vuoron odottamista, toisten huomioonottamista ja ohjeiden noudattamista. ohjeiden noudattamista. Perjantaina Mellanit pääsivät teatteriin, kun talon yhteisessä ohjelmassa oli Kolme pientä porsasta- sekä Bockarna bruse esitykset. Saatiin ihan oikeat teatteriliput ja vastassa oli lipuntarkastaja!

Maxit

Viikko pyörähti tuttuun tapaan käyntiin jumppamaanantailla Urheilupuistossa. Jokainen jumppakerta alkaa kannistuspiirillä ja se onkin ollut mukava juttu lapsille. Harjoittelimme tällä kertaa taas kaveritaitoja tällä kertaa eri paritehtävien kanssa. Tiistaina vietimme ensimmäistä osaa elokuussa syntyneiden toivepäivästä. Paikalla ollut syntymäpäiväsankari toivoi elokuvan katselua ja elokuvaksi valikoitui Palomies Sami: Toimintatähti. 

Keskiviikkona pyöräytimme käyntiin lempikirjaprojektin. Jokainen piirsi oman kannen tuleville lempikirjapiirustuksille. Ensin kirjoitimme yhdessä kirjain kirjaimelta LEMPIKIRJA, minkä jälkeen jokainen sai piirtää oman itsensä sekä kirjoittaa oman nimensä. Jokainen kirjoitti myös nimensä omalle arvontalapulle. Ensimmäinen lempikirjan tuoja arvottiin ja kirja luetaan ensi tiistaina. Jännittävää!  

Torstaina oli taas retkipäivä. Keväällä lapselta kuultu toive eväsretkestä Tonttumäelle toteutui. Tonttu ei ollut mökissään vielä – tai ei ainakaan avannut meille vielä ovea. 

Perjantaina laitoimme viikon pakettiin tutusti koko talon puuhilla. Tällä kertaa oli vuorossa pöytäteatteria. Jokainen sai lunastaa lipun lippukioskista ja näyttää lipuntarkastajalle saapuessaan teatterisaliin. Esityksinä olivat kolme pientä porsasta ja de tre bockarna bruse. 

Trevligt veckoslut!

Martinmäki Ankorna