fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 23/2021

Minit ja Mellanit

 

Viikon aluksi koko talon yhteisessä toimintatuokiossa pääsimme osallistumaan netin välityksellä Aarne Alligaattorin konserttiin.

Tiistaina Minit ja Mellanit viettivät yhteistä lauluhetkeä. Lapset pääsivät oppimaan mm. piirileikin kissa-Bingosta. Lapset tykkäsivät leikistä kovasti ja joukosta kuului useaan kertaan: “lisää tätä!”

Keskiviikkona Minit jatkoivat tasapainotaitojen harjoittelua temppuradalla. Mellanit puolestaan retkeilivät Urheilupuistossa.

Torstaina Minit retkeilivät Barkerin puistoon kokeilemaan uudenlaisia leikkivälineitä. Mellaneilla puolestaan oli tasapaino temppurata.

Perjantaina koko päiväkoti vietti Ankka Olympialaisia, joista jokaiselle jäi muistoksi upea mitali.

 

 

Midit & Maxit

Midits & Maxits vecka började som vanligt med hela husets gemensamma program. Denna gång var det Arne Alligators sommarfest som stream. Tillsammans med Arne sjöng vi till takt av nya och gamla bekanta sånger.

 

På tisdagen spenderade vi hela förmiddagen ute på gården. Vi började med att ha samling alla tillsammans, och därefter delade vi oss i två grupper. Ena gruppen hade först gymnastikbana och andra gruppen utelekar. Gymnastikbanan så ut på följande sätt: dribbling, kasta boll, balansbana och hoppa jämfota in i ett däck – ut tillbaka – in i nästa och ut. Dribblandet gjorde vi varje runda på olika sätt: spring, rör dig som ett valfritt djur, baklänges, kottikärrykävely samt valfritt sätt att röra sig. Utelekarna bestod denna gång av kom under hökens vingar och stol-leken. I kom under hökens vingar tränade vi på att känna igen färger på sina egna kläder och att följa reglerna – blir man fast hamnar man komma med och ta fast. I stol-leken lönar det sig att vara med öronen uppe och reagera snabbt. För när musiken tar slut måste man hitta en sittplats åt sig – annars åker man ut och får komma med pånytt i nästa rond.

 

På torsdagen var det som vanligt utflyktsdag. Denna gång gick vi ner till Forum Marinum. Där fick vi ta del av en ny utställning ”40 000+” som handlar om den stora fina skärgården vi har. Mera info finns på https://www.forum-marinum.fi/fi/nayttelyt/40-000/

 

På fredagen var det dags för årliga AnkaOlympiaden! På morgonen packade vi med vattenflaskorna och gick mot Idrottsparken. Eftersom det ändå är Olympiad så var vi ju nere på Paavo Nurmi stadion. Årets grenar var: Pipsa Possun pussihyppely, Hulkin heitto (stavkastning), Peppi Pitkätossun pituushyppy, Palomiehen pikajuoksu & Kipparikallen köydenveto. Trots sol och värme klarade sig alla otroligt fint i alla grenar! Och som vi diskuterade ”det viktigaste är inte att vinna utan ha roligt”, och det hade vi. På gården var det avslutning & prisutdelning och alla fick en egen guldmedalj 😊