fbpx

VIIKKOKIRJE-VECKOBREV 2/2021

Midit & Maxit:

Vintern har kommit till oss❄️☃️och vi har fått mycket snö:). Pulka och skridsko säsongen har börjat. Januari jobbar vi med “pronomen” Jag, du… Vi har läst böckerna: Lyckliga Alfons Åberg och Ellen på svenska. Vi har börjat med inne jumppa och dela upp barnen i två grupper: Salamat och Elsat. Sen har vi delat upp barnen i tre olika skridsko grupper: Lumihiutaleet, Lumiukot ja Lumipallot. Alla barnens grupper finns hängande i hallen. Ta gärna och titta i vilken grupp ditt barn är i. Sen har barnen fått rita en bild på sig och sen har vi mätt barnen hur långa de är på väggen. Barnen har fått pyssla snögubbar⛄.

Nästa vecka:
Måndag: Jumppa: salamat 1 ja Elsat 2.
Tisdag: Lumihiutaleet, skridsko åkning.
Onsdag: Snögubbar, skridsko åkning.
Torsdag: Snöbollar,
skridsko åkning.
Fredag: lekdag.

Minit:

Pikkuiset kultakalat lammessa ui, pikkuinen kalaäiti huolestui uikaa, uikaa jos osaatte ja ne uivat ja uivat sen uskotte.
Minina har haft en rolig vecka fast det varit stormit och kallt. Kölden stoppade inte oss från att vara ute en liten stund så att baren kunde springa efter såpbubblor. Barnen skrek av iver och de bara sprang och hoppade för att se hur många de kunde spräcka. Vi försökte se om vi kunde få dem att frysa men viden bara svepte iväg med dem så vi gav upp den iden. Inne har rollekarna varit favoriterna barnen har klätt ut sig till Elsa, Minni Mus och en morrande igelkott. Barnen var också ofta ute på stan med fina glitter skor som alla beundrade. Vi började också med projektet Jag-Du=Vi och där funderade vi på vad allt de finns på ansiktet och barnen fick sätta på ett tomt ansikte ögon, näsa, mun och hår. Fniss hörde man ofta för barnen tyckte den såg lite rolig åt efter den hade blivit klar. Slutet på veckan slapp vi inte alls ut men de stoppade inte oss från att njuta inne. Barnen fick ha vatten lek där de slapp in i en liten simbasäng och plask på vilket va jätte roligt.Vattnet bra flög när barnen plaskade på och oj så de ksrattade och hade roligt.

Ensiviikolla:
Ma: Palapelejä
Ti: Sisäjumppaa. Minä-Sinä=Me
Ke: Ilmaisun monet muodot: Kuvallinen
To: Ilmisun monet muodot: Kuvallinen
Pe: Satu/leikkipäivä